Автор Гілка: Де взяти Red Hat  (Прочитано 5735 раз)

Відсутній d-kolia

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
Де взяти Red Hat
« : 2007-09-21 11:24:00 »
У мене питання : хто може підказати ресурс де можна стагнути Red Hat, ( бажано чим новіший)  а то в мене давно є бажання попробувати що то таке і з чим його їдять. Бо досить багато відгуків , що то хороша система .

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Де взяти Red Hat
« Відповідей #2 : 2007-09-21 12:01:50 »
Власне Red Hat Linux вже давно застарів. В загальному ввипадку RHEL можна тільки купити - це дуже дорога річ. Хоча дістати його зовсім не є проблемою, гугліть.

Але краще беріть або Fedora (випробувальний полігон для RHEL, фактично), або CentOS (стороння безплатна збірка RHEL).
« Змінено: 2007-09-21 12:02:05 від Cthulhu »

Відсутній d-kolia

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2007-09-21 14:39:27 »
щиро вдячний

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #4 : 2007-09-21 15:41:25 »
У мене питання : хто може підказати ресурс де можна стагнути Red Hat, ( бажано чим новіший)  а то в мене давно є бажання попробувати що то таке і з чим його їдять. Бо досить багато відгуків , що то хороша система .

RedHat зараз випускає тільки RedHat Enterprise Linux (остання версія - 5та). Його основні переваги - великий час підтримки (кілька років) та платна підтримка. Вільним аналогом RHEL5 є CentOS5.

Також існує дистрибутив Fedora (остання версія - 7ма, та 8test2) - нащадок RedHat Linux. RedHat спонсорує розробку Fedora так як вона на основі пакетів федори робить RHEL (RHEL5 - це фактично Fedora 6).

Я б порадив стягнути інсталяшку Fedora6 або CentOS5, поставити і погратися трохи. Якщо система зацікавить, то потрібно встановити оновлення для пакетів (це ще десь ~ 1gb напевно) так як після випуску релізу знаходиться і виправляється багато багів.

Комерційний RHEL5 вам нафік не потрібен, тому що якщо вам дійсно потрібні специфічні для RHEL5 речі то ви самі побіжите і заплатите гроші RedHat-у (ми, напр., маємо контракт на підтримку з RedHat, тому що ціна питання на кілька порядків перевищує вартість контракту, хоча всі латки ми тягнемо через yum з CentOS).

Я б на вашому місці купив би в Lafox-і 7-му Федору з доповненнями (або почекав би на 8-му Федору).

Федора: http://lafox.net/shop/?gid=42
CentOS: http://lafox.net/shop/?gid=94
RHEL5: http://torrents.net.ua/forum/viewtopic.php?t=55599
« Змінено: 2007-09-21 15:43:07 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #5 : 2007-09-21 20:23:31 »
Точно,
Fedora 7 цілком підійде щоби скласти собі враження про Red Hat.

Якщо шукаєте RH-based OS на сервер - можете сміливо дивитися в сторону CentOS.
Всілякі "прєлєсті" типу yum - в наявності.

Відсутній d-kolia

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2007-09-24 14:08:57 »

RedHat зараз випускає тільки RedHat Enterprise Linux (остання версія - 5та). Його основні переваги - великий час підтримки (кілька років) та платна підтримка. Вільним аналогом RHEL5 є CentOS5.

Також існує дистрибутив Fedora (остання версія - 7ма, та 8test2) - нащадок RedHat Linux. RedHat спонсорує розробку Fedora так як вона на основі пакетів федори робить RHEL (RHEL5 - це фактично Fedora 6).

Я б порадив стягнути інсталяшку Fedora6 або CentOS5, поставити і погратися трохи. Якщо система зацікавить, то потрібно встановити оновлення для пакетів (це ще десь ~ 1gb напевно) так як після випуску релізу знаходиться і виправляється багато багів.

Комерційний RHEL5 вам нафік не потрібен, тому що якщо вам дійсно потрібні специфічні для RHEL5 речі то ви самі побіжите і заплатите гроші RedHat-у (ми, напр., маємо контракт на підтримку з RedHat, тому що ціна питання на кілька порядків перевищує вартість контракту, хоча всі латки ми тягнемо через yum з CentOS).

Я б на вашому місці купив би в Lafox-і 7-му Федору з доповненнями (або почекав би на 8-му Федору).

Федора: http://lafox.net/shop/?gid=42
CentOS: http://lafox.net/shop/?gid=94
RHEL5: http://torrents.net.ua/forum/viewtopic.php?t=55599
Щиро вдячний за дане роз'яснення. Fodora Core 6 у мене є,  ставив давно, але вона мене не зацікавила. Попробую найти CentOS5

Відсутній d-kolia

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2007-09-24 21:30:59 »
от замовив CentOS5 - буду чекати поки прийде.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #8 : 2007-10-02 13:31:27 »
По ідеї CentOS має бути стабільнішим за Федору. Не пролбував, але підозрюю, що наступного разу треба буде ставити саме CentOS щоб не корчити з себе бета тестера.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #9 : 2007-10-02 14:36:05 »
так і є.
CentOS/RH на відміну від Fedora не женеться за останніми версіями, а включає в дистрибутів версії які добре обкатані (на тій жеж Fedora).
Наприклад glibc-2.6-4 (Fedora 7)  проти  glibc-2.5-12  (CentOS/RH 5.0), ну і весь інший софт також.
Особисто я юзаю Fedora 7, і не можу сказати шо воно глючне, в щоденній роботі мене повністю задовольняє, глюків не помічаю.   :)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #10 : 2007-10-02 16:02:43 »
Власне, я теж глюків не помічаю - зі звуком - виправив налаштування, наутілуса оновив, ГНУплот, виявляється, сам погано скомпілив - виправив, термінал просто не глючить. Може хіба кадеєшні гавкалки (синтезатор мовлення, амарок) можуть гнома заглючувати - лікується вмиканням/вимиканням гнома (може оновити гномівську панель треба...).
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.