Автор Гілка: FC6 пробує розмонтувати  CD  при інсталя  (Прочитано 6256 раз)

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
Власне ситуація -
при інсталяції на машину FC6 з ДВД (повний формат жорсткого диску, тільки одна ОС), все йде чудово допоки в списку інсталюємого добра не включити KDE.
Тоді на наступному кроці (перевірка залежностей)  інстал матюкається в вікні що "не можу розмонтувати СД, перевірте чи може ви раптом юзаєте в консолі tty2 якісь файли на /mnt/source "
Цитата
An error occurred unmounting the CD.
Please make sure you're not accessing '/mnt/source' from the shell on tty2
and then click OK to retry.

Я в /var/log/messages  а воно там бідне пише "Can`t read /mnt/source/repodata/filelists.xml",

тобто одною рукою відмонтовує диск, в той час як а іншою пробує там шось прочитати.???

І все. Є кнопка ОК, яка закриває вікно і воно знову відкривається. І так поки не ребутнути трьома кнопками.

Якщо Кеди не включати - то інсталяція проходить на ура, з кедами - ні.

Ставив без Кедів, заходив в систему, налаштовував /etc/yum.repos.d./install.repo на змонтований ДВД.
Пробував доставляти пакети з Додати/Видалити Пакунки в Gnome, але воно матюкалося на якусь помилку з media.
В консолі yum install kde*  -  нема ради, робить вигляд що щось робить  і через 10 хвилин просто зависає, навіть мишка не рухається і ніякої реакції на натискання клавіатури.

Пробував ставити Федора3 і апдейтити до 6 версії - та сама фігня. при апдейті матюкається не медіа, при спробі апдейтити вркечну через юм - він починає резолвити залежності і раптом падає з еррором типу "якась фігня в filename.py , exception,   і так далі."

ДВД з Федора6 перезаписував двічі, на різних приводах. При інсталі тестив диск - всьо чотко.

Чого воно взагалі відмонтовує ДВД ? Чого тільки тоді якщо вибрати КДЕ?
Може то з залізом якість трабли?

Може підкажете, бо в мене вже фантазія закінчується. :(
« Змінено: 2007-02-07 20:52:17 від anatolijd »

Відсутній anatolijd

• Графоман
Re: FC6 пробує розмонтувати  CD  при інс
« Відповідей #1 : 2007-02-07 20:49:29 »
Подивився в Гугл і бачу шо я не один такий  :-/
кажуть шо то глюк анаконди...

Відсутній anatolijd

• Графоман
« Відповідей #2 : 2007-02-09 19:08:45 »
добре, хрень з ним, проінсталю вже як є, думаю собі, потім юмом доінсталю все шо треба.

А не так сталося як гадалося, примонтував ДВД (наново перезаписаний і перевірений),

так воно зараза по метабазі лазить, а от дістати файли з репозиторію на ДВД не може.

Виглядає отак:

[code]
# yum install compat-*
...
---> Package compat-libgcc-296.i386 0:2.96-138 set to be updated
---> Package compat-db.i386 0:4.2.52-5.1 set to be updated
--> Running transaction check
--> Processing Dependency: glibc-devel >= 2.2.90-12 for package: compat-gcc-34
--> Restarting Dependency Resolution with new changes.
--> Populating transaction set with selected packages. Please wait.
---> Downloading header for glibc-devel to pack into transaction set.
media://1161131669.029329%232/Fedora/RPMS/glibc-devel-2.5-3.i386.rpm: [Errno 4] IOError: <urlopen error unknown url type: media>
Trying other mirror.
Error: failed to retrieve Fedora/RPMS/glibc-devel-2.5-3.i386.rpm from core
error was [Errno 4] IOError: <urlopen error unknown url type: media>
#
[code]
[/size]

чудеса, точно памятаю шо в FC4 такого не було...
« Змінено: 2007-02-09 19:09:59 від anatolijd »

Відсутній anatolijd

• Графоман
« Відповідей #3 : 2007-02-10 16:47:54 »
<urlopen error unknown url type: media>

ги  :D,

як виявилось, FC-6-i386-DVD.iso  який викладений для всезагального викачування має багу в свому локальному репозиторії (тому шо є на ДВД диску)...  ;D  ;D  ;D

Іншого варіанту ніж перестворити репозиторій локально в себе на машині і юзати його - немає.
Перефразовуючи класика, "Ай да Федор, ай да сукін син"  :) - як би не ця інсталація то ніколи б і не бавився з тими репозиторіями взагалі, а так - набуваю досвід без відриву від виробництва.

Вобщем юм запрацював, апдейтить core  репо  аж свистить.
Правда то було вчора - сьогодні зранку отримав ляпас в морду -
Kernel Panic! Attempting to kill init  або шось таке.  :-/

Пошуки граблів продовжуються...

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #4 : 2007-02-12 12:35:09 »
Цікаво, а в мене шоста федора поствилась без прогблем - юзається з приколами, але не жаліюсь.  ;)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній anatolijd

• Графоман
« Відповідей #5 : 2007-02-13 11:10:30 »
в моїх знайомих в багатьох без проблем поставилось. А от вдома відмовилось :o

P.S.: кернел запанікував тому що вінчестер був побитий, примонтував йог до іншої тачки і fsck - хвилин 15 воно його там ковбасило, перейменовувало іноди і таке інше, я думав шо всьо, хана тій інсталації, але коли спробував бутнутись з того вінта і повключав навмання різні програми  - працювало без проблем. Я довольний як слонь  :D
Правда, вирішив не ризикувати, і переставив всьо з чистого листа, (диски відформатував в reiserfs).
« Змінено: 2007-02-13 11:11:17 від anatolijd »

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • дописів: 79
  • Програматор
У мене подібні проблеми із Fedora7. Виявилось, що якщо до одного шлейфу підключити шахту та ДВД-РВ то ДВД-РВ Fedora не побачить, інсталятор завантажиться і скаже що нема доступу до диску, точніше нема диску в дисководі, а коли поставив шахту на primary а DVD на slave усе пішло на ура. І взагалі він якось дивно іменує розділи. Наприклад у мене підключені 2 вінчестери IDE і один SATA так в ранніх версіях лінукса вони іменувались відповідно hda, hdb, sda. Тепер іменуються  - sda, sdb,sdc - добре що перед встановленням подивився з яких ці розділи вінчестерів, а то б натворив біди.  Іще один глюк - після встановлення анаконда встановила завантажувач  GRUB коли спробував встановити на LILO то при завантажені із нього Федора викинула - Kernel Panic! Attempting to kill init. Десь читав що Fedora не любить LILO але не знав що на стільки :). Саме цікаве що у Fedora3 lilo поставився без проблем.
Коротше кажучи у мене від Федори7 не найкращі враження.
Чи потрібні Україні програмісти, які не знають англійської мови?

• Літератор
« Відповідей #7 : 2007-10-25 14:32:57 »
sda ... sdz замість hda ...  - фітча сьмої Федори, а не бага і вона була описана в анонсі до неї .
Якщо сильно заважає - можна відповідні лінки наробити в директорії /dev - і думати, ніби все на місці (Або користуватись компом без ATA вінта).
А на якого дідька вам треба на федору LILO встромити? Коли груб з усім на ура справляється і не треба переживати за розміри розділів. В мене стоїть груб з виставленим timeout=0 то й не помітно - який там завантажувач  ;)

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • Програматор
Цитата
Якщо сильно заважає - можна відповідні лінки наробити в директорії /dev - і думати, ніби все на місці (Або користуватись компом без ATA вінта).
:).

Цитата
А на якого дідька вам треба на федору LILO встромити?
Тут як кажеться: про смаки не сперечаються :). Для мене ліло зручніший в користуванні, а ніж груб, а комусь навпаки. Тому, мабуть, розробникам Федори варто було б це врахувати. У мене, наприклад стоїть 4 лінукса (по роботі потрібно) тому варіант  timeout=0 мені не підходить. :)
« Змінено: 2007-10-25 15:10:38 від markus »

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #9 : 2007-10-25 15:14:37 »
Цитата
А на якого дідька вам треба на федору LILO встромити?
Тут як кажеться: про смаки не сперечаються :). Для мене ліло зручніший в користуванні, а ніж груб, а комусь навпаки.
Всі свого часу перелізли з Ліло на Груб. І ви перелізете тому що Груб значно зручніший.

Цитата
Тому, мабуть, розробникам Федори варто було б це врахувати.

Я думаю що у розробників Федори трохи інша думка щодо цього питання. ;-)

[Fedora Linux]

• Літератор
« Відповідей #10 : 2007-10-26 17:09:26 »
Для мене ліло зручніший в користуванні, а ніж груб, а комусь навпаки.
З якої радості ліло став зручнішим груба? Невже набирати ім'я системи, що має завантажитись легше, ніж вибрати стрілками зі списку, чи може ви не втримались і зробили заставку в грубі на білому фоні?
« Змінено: 2007-10-26 17:09:51 від serg_ik »

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • Програматор
Цитата
Невже набирати ім'я системи, що має завантажитись легше, ніж вибрати стрілками зі списку, чи може ви не втримались і зробили заставку в грубі на білому фоні?

Не знаю що у Вас за ліло таке було, що там обов'язково  треба було писати вручну ім'я системи; у мене вибирається система для завантаження так самісінько як і в груб - із меню.
А про білий фон я щось не второпав - поясніть.

Після
Цитата
Всі свого часу перелізли з Ліло на Груб. І ви перелізете тому що Груб значно зручніший.
я таки ще раз подивився в сторону груб і таки справді переліз на нього (Федору ж треба якось завантажувати :)) почитав про нього доки, виявляється не все я про нього знав, так що може взагалі відмовлюсь від ліло.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #12 : 2007-10-28 02:21:15 »
Якщо так подобається lilo - рекомендую пересідати на слаку, там воно з коробки, а grub взагалі немає=))

grub, насправді, дуже потужна річ...
« Змінено: 2007-10-28 02:21:58 від Cthulhu »

• Літератор
« Відповідей #13 : 2007-10-30 11:44:55 »
А про білий фон я щось не второпав - поясніть.
Спробуйте прочитати білі літери на білому фоні - зрозумієте  ;)