Автор Гілка: Оце капець...  (Прочитано 4862 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Оце капець...
« : 2007-11-12 10:51:41 »
Якось заглючив в 7 федорі gnome-about (при видаванні списку програмістів вилітав), до того ж з якогось дива gedit перестав розуміти латехівського плугіна - вилітав до дідька. Вмітив шкодливу тенденцію - вирішив опустити версію до ближчої стабільної і проапгрейдити лише деякі пакети.
Установив 6-сту, налштовував fstab робив це по ідіотськи: замість того, щоб лише дописати флешку з дівідішкою скопіював старого (без збереження резервної копії  :-[ ), поставив ядро від сьомої - перезавантажився - облом, перевантажився з старим ядром - облом. Не знайшлось розумних ідей - переустановив ще раз (сумління при цьому докоряло мене страшенно) - відредагував по людськи fstab (з допомогою vi , а не cp  ;) ), поставив найменше ядро, яке підтримало звуковуху (2.6.20....) - запрацювало все нормально, навіть дещо краще, ніж при 7-ій.
Єдине - не можу закомпілити абіворда... (навіть, в хідері системи помилку випадково знайшов) Ці бісові проекти на С++ коли вже глючать - дідько ногу вломить де там помилка. Мабуть краще завантажити десь в пакеті, або користуватись тупим опенофісом. (2.2 виявився нічим не кращим за 2.0).
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Оце капець...
« Відповідей #1 : 2007-11-12 11:40:16 »
Off-topic:
Я думаю, це слід розмістити у рубриці "Різноманітні поради і рецепти"! ::)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

• Літератор
« Відповідей #2 : 2007-11-12 12:20:59 »
Ні, тут стоїть приховане питання: щоб ви порадили, аби не допускати подібних дурниць  ;)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2007-11-12 12:49:03 »
Цитата
Ні, тут стоїть приховане питання: щоб ви порадили, аби не допускати подібних дурниць  
Поставити Fedora 8? :P
You're not alone
All used up

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-11-12 12:49:48 »
Flame:
Use Debian, Luke!

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2007-11-12 15:30:10 »
Цитата
Ні, тут стоїть приховане питання: щоб ви порадили, аби не допускати подібних дурниць  
Поставити Fedora 8? :P
у восьмій федорі глюків у кілька разів більше. Але у мене є підозри, що це через криві апдейти
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Літератор
« Відповідей #6 : 2007-11-13 10:15:51 »
у восьмій федорі глюків у кілька разів більше.

А мому товаришу прийшов лист від OpenSource (Інтернет магазинчик) з пропозицією придбати восьму федьку - бо вона саме те, що треба для новачків (мабуть з розрахунком на те, що як впораються з нею - стануть професійними хакерами)

Пробував вже вдруге втулити ядро 2.6.21  від сьомої на шосту - мабуть щось напартачив з встановленням супутніх пакетів - отримав
Цитата
Kernel panic - not syncing: No init found. Try passing init= option to kernel

З попереднім ядром, на щастя, все в порядку.
В мене виникає підозра, що це mkinitrd щось не в порядку. Підкажіть, як протестити його вручну (без допомоги менеджера пакетів) під звичайним користувачем (не хочеться знову завалити робочу систему  [smiley=20.gif] )

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-11-16 05:06:39 »
Так і воно є поки продукт сирий юзати його менш безпечно, хоча не хочу показати себе зі сторони фанатизма, але мені здається що це можливо і Ґном так киряво, бо нову бета версію KDE-ешника боюсь ставити

• Літератор
« Відповідей #8 : 2007-11-21 13:07:58 »
І знову Федора не перестає дивувати :
В мене аж очі на лоба вилізли коли поставив КДЄ (7-ма Федора) - поставилось кіле з тарболу а крузадер просто переконаний, що ніякого КДЄ і близько на компі нема. (мабуть, тому, що стоять виключно 64 розрядні пакети)
Джині прикро вразив - стояв же на сьомій і пахав мов навіжений, а після моєї дурної реінсталяції - туди - назад (не робіть так ніколи) перестав компілитись  - видає якусь нерозумну помилку (бісова С++ не вмію розбирати її помилки - треба Страуструпа з загашника діставати). А на попередньо поставлений щиро розповідає, що Glibc дає помилку через спробу зарезервувати добіса пам'яті.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #9 : 2007-11-21 20:50:46 »
І знову Федора не перестає дивувати :
В мене аж очі на лоба вилізли коли поставив КДЄ (7-ма Федора) - поставилось кіле з тарболу а крузадер просто переконаний, що ніякого КДЄ і близько на компі нема. (мабуть, тому, що стоять виключно 64 розрядні пакети)
Джині прикро вразив - стояв же на сьомій і пахав мов навіжений, а після моєї дурної реінсталяції - туди - назад (не робіть так ніколи) перестав компілитись  - видає якусь нерозумну помилку (бісова С++ не вмію розбирати її помилки - треба Страуструпа з загашника діставати). А на попередньо поставлений щиро розповідає, що Glibc дає помилку через спробу зарезервувати добіса пам'яті.

А не буде простіше поставити заново?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #10 : 2007-11-22 07:24:23 »
Off-topic:
Цитата
Пане Даниле, не заважайте людині робити справу!
/me обнімає свій системний блок зі встановленою Mandriva і читаючи цю гілку почувається стабільно і безпечно... Подумаєш, всього лише checkinstall не працює... Он у людей...
« Змінено: 2007-11-22 07:27:26 від yurchor »
You're not alone
All used up

• Літератор
« Відповідей #11 : 2007-11-22 09:35:13 »
В мене ще pkg-config фокуси викидає: підсовує 32 розрядні бібліотеки (опціею -L/usr/lib замість -L/usr/lib64 ) При чому ця проблема з'явилась після переінсталяції - до того такого не помічав (лінкер не лаявся, а тепер тільки й розповідає про пропускання несумісних бінарників).
навіть gtk2-devel*.i386 видалив - а воно все одно пише дурниці (містика: де воно їх бере) - вимкнув компа і ліг спати.
А крузадера таки поставив - замінив усі /lib /usr/lib на /lib64 /usr/lib64 у файлі configure - без проблем сконфігурувалось і скомпілилось, а джині з ерпеемки поставив - там взагалі без проблем  ;)

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #12 : 2007-11-22 23:50:20 »
Off-topic:
Цитата
Пане Даниле, не заважайте людині робити справу!
/me обнімає свій системний блок зі встановленою Mandriva і читаючи цю гілку почувається стабільно і безпечно... Подумаєш, всього лише checkinstall не працює... Он у людей...
Off-topic:
ов...я сі вибачаюсь, просто не знав що пан Сергій не шукає простих шляхів, а любить похімічити(от би знав цю ОС краще... ::) ...тоб теж би хімічив 8-) )

• Літератор
« Відповідей #13 : 2007-11-23 11:24:41 »
Off-topic:
А я хімфак закінчив - ясний пень, що люблю похімічити