Автор Гілка: Fedora 9 WiFi та особливості електропостачання  (Прочитано 5605 раз)

Жорж

• Гість
Стоїть у мене на машині Федора 9 і досьогодні на ній більш-менш пристойно працював бездротовий доступ до інтернет. Але вдень зі струмом стався такий "дзинь-нь-нь" що аж лампочки поперегоряли, а комп'ютер перезавантажився.
Перезавантажився, і зрозумів, що вайфай його більше не цікавить. Спершу пише "Визначаю IP адресу для пристрою ra0", далі довго думає, а вже після того того каже "Помилка. Неможливо визначити адресу" (чи щось дуже близьке до цього).

Поліз я в графічну програму конфігурації, подивився - наче все виглядає гаразд. Подивився що записано в /etc/sysconfig/networking - теж нічого дивного як на мій недосвідчений погляд. Стер налаштування, ввів наново - не допомогло. Поперезавантажував сяк-так - без уваги. Бахнув капотом, побуцав по покришках, протер лобове скло - ну просто все що надібно робив, а нічого не допомагає.

Хай, думаю, грець тому лінуксові, мо моя карта з Ralink Rt2561/rt61 здугоріла, тож подивлюся що ВінХР скаже - все-ж стабільніша система (а вона стоїть на тому самому комп'ютері). Завантажив віндовз і от пишу тепер з нього сюди своє питання, а питання таке:

Чи не підкаже хто що б мені зробити у Федорі аби той клятий вайфай наново запрацював, бо без нього в інтернет аж ніяк?

П.С.
Каптча тут дуже гарна - лише з 4 спроби мені не сказало, що неправильний код, тож автоматичним розпізнавалкам годі й братися.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
А не може такого бути, що проблема з електрикою торкнулася не лише вас але і вашого провайдера? І поки ви колупалися в налаштуваннях лінукса, хтось в цей час крутив хвоста маршрутизатору? :-)
[Fedora Linux]

Жорж

• Гість
Ні, бо ВінХР з цього ж самого комп'ютера вельми спритно швендяла інтернетом через той самий вайфай.

Власне, все вже вирішилось - сьогодні раптом (тобто я не розумію чому саме) запрацювало. Зрозуміло, що я намагався якось конфігурацію крутити, але відчуття, що "ось - виправило саме це" - нема. Вчора в останнє стерши та створивши конфігурації вимкнув комп'ютер навіть не перевіряючи, а сьогодні ввімкнув і на тобі - працює.

Оце "раптом" і лякає -  цього разу воно вирішило запрацювати через день, а наступного разу скільки часу мине? Хотів був віндовз зовсім знести, та знов доведеться лишати - треба ж якось лазити інтернетом шукати способи виправлення становища як раптом що.

Praporshic

• Гість
Оце "раптом" і лякає -  цього разу воно вирішило запрацювати через день, а наступного разу скільки часу мине?
А чого ви ще хотіли від Fedora 9?

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
Оце "раптом" і лякає -  цього разу воно вирішило запрацювати через день, а наступного разу скільки часу мине?

Танців з Бубубном? :-)
[Fedora Linux]

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • дописів: 130
  • Студент
Вибачте, а що за проблеми з Федорою 9?
[Fedora 10 Cambridge] [Debian Lenny] [GNOME user]

Praporshic

• Гість
Вибачте, а що за проблеми з Федорою 9?
Пан Володимир вже все сказав ;)

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • Студент
Еге. Пробачте дурне питання, але: це з усіма Федорами так чи тільки з дев'ятою?

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
Еге. Пробачте дурне питання, але: це з усіма Федорами так чи тільки з дев'ятою?

Бубен зображений на фірмовому знаку Бубунти. :-) Там намальовано, як три адміни (червоні від напруги) грають в бубен.

Рік тому тут в мене на проекті пройшла локальна міні-революція. Я всім новеньким ставив Федору (або CentOS, на вибір), щоб вони здобували досвід, який пригодиться при роботі з серваками. Але вони почали робити собі "кровопускання" - ставити релізи відразу після випуску, не почекавши кілька місяців, відповідно огрібали всі баги першими, так що я регулярно чув матюки на Федору.

В решті-решт вони переповзли на Убунту, і тепер я регулярно чую матюки на неї (напр. помилка в укр. локалі через яку Гном неправильно календар виводить, так як хтось посунув початок тижня на вівторок - хтось кине мені посилання на той баг в ланчпаді?). :-) Я думаю що нормальному адміну пофіг на чому сидіти, якщо в нього в голові нема тарганів, а поганому адміну і убунта не допоможе.

Федора - нестабільний дистрибутив, на ньому тестуються свіжі речі, але він таким і задуманий. В даному випадку, Федора 9 з останніми оновленнями достатньо відтестована, і на неї можна починати переходити з Федори 8. Федора 9, в момент випуску, була досить проблемна, так само як і практично всі попередні (і наступні) Федори.
[Fedora Linux]

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • Студент
дякую за відповідь! тепер точно поставлю Федору. Але поки що 8  ;)

Відсутній Kovyar

• Кореспондент
  • Студент
ги. в мене при інсталяції чогось впав інсталятор ;D
але дистрибутив класний  ;)

gavrilyak

• Гість
помилка в укр. локалі через яку Гном неправильно календар виводить, так як хтось посунув початок тижня на вівторок - хтось кине мені посилання на той баг в ланчпаді?
Кидаю :-)  - https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/belocs-locales-data/+bug/229757