Автор Гілка: Russian Fedore 10 та служби.  (Прочитано 2763 раз)

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • дописів: 108
  • Ось так.
Оце замість  Fedore 8 поставив  Russian Fedore 10 та через system-config-sevice неможу ні запустити ні зупинити службу(будь яку). Через консоль це всеможна зробити та просто звик налаштовувати через Х, а що вже неналаштувалось то через конфіги знову через Х( так зручніше) та й як користувач працюю в тільки в Х.  Вданому випадку хотів зняти з автозавантаження networkmanager  та додати в автозавантаження служби самби. Хоч в даному випадку я знаю як через консоль обійти цю проблему та всеж мене цікавить  чі знає хтось що то за проблема з system-config-sevice бо ні в 6 ні в 8 версії такої проблеми не було.

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • Ось так.
Re: Russian Fedore 10 та служби.
« Відповідей #1 : 2009-02-08 19:33:16 »
Ги оце встановив на свою голову мови вводу неперемикаються ні одним з відомих мені способів. Хотів дописати перемикання в xorg.conf схоже такого файлу в системі немає(його ніде не знайшов). Цікаво це таквзагалі на Fedore 10 чи то просто збірка така попалася?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #2 : 2009-02-08 22:48:27 »
Ги оце встановив на свою голову мови вводу неперемикаються ні одним з відомих мені способів. Хотів дописати перемикання в xorg.conf схоже такого файлу в системі немає(його ніде не знайшов). Цікаво це таквзагалі на Fedore 10 чи то просто збірка така попалася?
Створіть файл /etc/hal/fdi/policy/x11-layout.fdi з таким (приблизно) вмістом:

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?> <!-- -*- SGML -*- -->
<match key="info.capabilities" contains="input.keyboard">
       <merge key="input.x11_driver" type="string">kbd</merge>
       <merge key="input.xkb.layout" type="string">us,uk</merge>
       <merge key="input.xkb.model" type="string">pc104</merge>
       <merge key="input.xkb.rules" type="string">xorg</merge>
       <merge key="input.xkb.variant" type="string">,unicode</merge>
       <merge key="input.xkb.options" type="string">grp:ctrl_shift_toggle,grp_led:scroll</merge>
</match>

Перезавантажте сервер X.
Xorg 1.5 (HAL) — майбутнє всіх дистрибутивів. Дозволяє приєднати до вашого комп’ютера у режимі plug-and-pray три миші, п’ять клавіатур і вісім планшетів (без можливості скоригувати автоматичний вибір, тому планшети може бути визначено як клавіатури, а клавіатури як миші).  ;)
Off-topic:
Сьогодні у сховищі trunk KDE4 почали додавати код, який змінює зовнішній вигляд systemsettings на традиційний для KControl. Відчуваю, що, якщо все продовжуватиметься у тому ж дусі, десь у Xorg 1.8 з’явиться графічний інтерфейс для вимикання HAL
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2009-02-09 11:01:24 »
Цитата
Цікаво це таквзагалі на Fedore 10 чи то просто збірка така попалася?
у мене офіційна Федора, ніяких описаних вами проблем нема. Узагалі, досить малоглючна, як на федору, ця версія.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • Ось так.
« Відповідей #4 : 2009-02-09 16:35:57 »
Перемекання мов вводу я спробую, а от що стосується налаштування служб в Х то що ж цим робити? В неті нічого не нагуглив.