Автор Гілка: Приємні враження від Fedora 11  (Прочитано 8264 раз)

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
Re: Приємні враження від Fedora 11
« Відповідей #15 : 2009-06-29 23:03:46 »
Тю! Ще одну бяку знайшов - немає aspell-uk! Як це ви, хлопці, прогавили?  :) Прийшось самому збирати rpm, бо купа програм використовує libaspel, a не новомодний hunspell
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #16 : 2009-06-29 23:40:07 »
gdm в федорі - новенький, і, як то кажуть, braindead. Той, хто придумав таку інновацію екрану входу в систему, мабуть має останню ступінь відмирання мозкових клітин. Тому я навіть не задумуючись відразу змінив його на kdm зі звичним інтерфейсом і нормальним переключенням на латинську розкладку. Чесно, віпймав би - вбив би автора gdm голіруч, даруйте за гарячу вдачу.

а скріншот можна? бо я не можу зрозуміти, про що ви. ось мій gdm, правда, в десятій федорі. що там радикально могло змінитися? і чому вам треба перемикатись раптом на латинську розкладку? чому не зробити gdm англійським?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #17 : 2009-07-04 23:25:02 »
Ото ж бо й воно, що Ви в 10-й. Якщо проводити встановлення системи не в англійському варіанті, а, наприклад, в українському, то при вході буде українська розкладка. А для введення паролю треба латинську. І де йому впарити мізки - чорти його знають. Але це ще не головне. Дуже прикольно виглядає екран входу на машині з 20-30-ма користувачами. Є і інші "дизайнерські шедеври". Поставте, не пожалкуєте.  :)

PS. Знайшов де трохи полегшити життя.

/etc/sysconfig/keyboard:

KEYBOARDTYPE="pc"
KEYTABLE="ua-utf"
LAYOUT="us,ua"
MODEL="pc105"
OPTIONS="grp:ctrl_shift_toggle,grp_led:scroll"
VARIANT=""

Тепер відразу в англійській розкладці. Добре, що хоть щось ще залишилось на шелі, можна підправити...
Діє і на kdm, і на gdm
« Змінено: 2009-07-04 23:38:57 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE