Автор Гілка: як підключити ОГО в Fedora 11?  (Прочитано 8587 раз)

Kostya

• Гість
Привіт

Маю проблеми із інтернетом від Укртелекому за технологією ADSL. Підкажіть як його налаштувати. Модем Callisto 821+ R3, підключений у мережеву карту через ethernet дріт.

Я дуже багато почитав форуми, пробував варіанти, але виникають кожного разу проблеми. Якщо хтось нормально може написати як встановлювати даний інтернет, дуже дякую. А як ні, то напишу що я робив і що було не так.

Допоможіть

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
Re: як підключити ОГО в Fedora 11?
« Відповідей #1 : 2009-11-22 19:46:26 »
У якому режимі Ви під'єднані до інтернету?

Kostya

• Гість
« Відповідей #2 : 2009-11-22 19:56:44 »
Я не знаю. А як можна дізнатися?

Хтось на форумах казав, що Укртелеком - це bridge з'єднання. ОГО модем купив тиждень тому, які там зараз у них налаштування?

Взагалі то у мене є switch (комутатор), яким я потім зроблю локальну мережу, але зараз в мене модем приєднаний напряму в комп і тому аби так вийти в інтернет. Комутатор вимкнений і лежить в стороні

В інеті сиджу з Волі кабель

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #3 : 2009-11-22 20:41:40 »
Сто літ тому таке налаштовував — працює як годинник. Єдине, що пам'ятаю — що потрібно зайти через переглядач на цей модем і там його налаштувати відповідно. У чім, власне, проблема?

Kostya

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-11-22 20:57:58 »
Проблема у тому, що я настроїв інтерфейс eth1 відповідно до вказівок укртелекому - прописав статичні айпі адреси (192.168.1.1 і т.д.) далі створив DSL зєднання в NetworkManagerі, а воно падає коли я підключаюся в інтернет  таким чином - я ввожу логін/пароль договору з ОГО, воно видає якесь невідоме вікно "Enter password for default keyring to unlock", я цього не розумію. Почитав на англійському форумі записи danger mouse - крутого користувача Федори - не зрозумів його порад щодо вирішення проблеми з Unlock Keyring.

Далі зайшов у System->Administration->Network отримав вікно схоже на NetworkManager, але це вже Network Configuration. Там я створив xDSL зэднання, попередньо встановивши пакет pppoe, але я не знаю що таке це pppoe і яким чином воно повязано із інтернетом за технологією ADSL. Тому коли спробував налаштувати - прописав $ su pppoe setup, та ввів потрібні команди, то при запуску цього зєднання вже навіть логін/пароль договору не доводиться вводити, зєднання саме якось ніби підєднується, а інету нема

Короче плюнув я на цей pppoe і думаю що треба в NetworkManager створити ADSL зєднання та подолати проблему unlock keyring, але як? Доречі після того як я закриваю вікно з unlock keyring, я можу зайти на єдиний сайт my.ukrtelecom.ua, тобто цей unlock keyring блокує мій пароль, намагаючись щось з ним зробити як я зрозумів.

Якщо Ви нічого не второпали, то можу привести слова в картинках. Але я думаю що є люди, які можуть доступно пояснити як налаштувати кляте ОГО

Дякую

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #5 : 2009-11-22 21:12:05 »
Короче плюнув я на цей pppoe і думаю що треба в NetworkManager створити ADSL зєднання та подолати проблему unlock keyring, але як? Доречі після того як я закриваю вікно з unlock keyring, я можу зайти на єдиний сайт my.ukrtelecom.ua, тобто цей unlock keyring блокує мій пароль, намагаючись щось з ним зробити як я зрозумів.
Значить, у Вас немає інтернету, тобто Укртелеком Вам його не надає. Якщо можете зайти на
my.ukrtelecom.ua, то все гаразд — модем налаштовано. Дзвоніть їм, кажіть, щоб пустили інтернет. Якщо не вибрали тарифний план, то на тому ж сайті вводите свій псевдонім і пароль, а там самі побачите.

Kostya

• Гість
« Відповідей #6 : 2009-11-22 21:14:39 »
Та є інтернет в мене. Я зайшов через вінду і вибрав ТП, але я це зробив через іншу систему, а треба працювати в Лінукс

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #7 : 2009-11-22 21:18:02 »
Тобто через іншу? :o

Kostya

• Гість
« Відповідей #8 : 2009-11-22 21:37:45 »
Тобто я через Вінду встановив ТП, бо для неї інет ОГО налаштувати елементарно, але мені вінда нафіг не треба, тому зараз намагаюся вийти в інет через лінукс, знаючи що ТП вже активовано!

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
« Відповідей #9 : 2009-11-22 21:43:08 »
ТП — тарифний план? Якщо так, то це налаштовується через їх сайт, тобто немає сенсу переходити на підвіконник. Якщо ні, то я не зрозумів. Між іншим, вони не відразу вмикають інтернет, я після зміни плану, десь зо дві години ждав.

Kostya

• Гість
« Відповідей #10 : 2009-11-22 21:55:28 »
Тиждень назад я купив модем і замовив послугу ОГО

4 дні назад я з компу, на якому стоїть Вінда замовив ТП - тарифний план і мав доступ в інет, заходив на свої сайти. Тобто ОГО у мене є і все ОК

А тепер я переніс модем на комп, де Лінукс, бо я користуюся Лінуксом. І не можу встановити зєднання, вище описав що робив. Але послуга ОГО в мене активована! Бо я це з вінди перевірив

Краще скажіть як мені модем настроювати - в режимі роутера чи моста? Я ще потім локальну мережу буду налаштовувати

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #11 : 2009-11-22 22:19:50 »
Краще скажіть як мені модем настроювати - в режимі роутера чи моста? Я ще потім локальну мережу буду налаштовувати
Все залежить від модема. Хоча краще в режимі роутера.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #12 : 2009-11-22 22:29:21 »
Пару тижнів тому налаштовував калісту, правда R2, б/в, та з укртелекомівською прошивкою, то ніби працювало як в режимі роутера так і в режимі моста. Стосовно pppoe - якщо модем буде в режимі моста, то саме воно вам і потрібне.

Kostya

• Гість
« Відповідей #13 : 2009-11-22 22:31:02 »
Що конкретно залежить від модема? Чому краще в режимі роутер?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #14 : 2009-11-22 22:58:20 »
Бо тоді у разі локальної мережі вам не доведеться налаштовувати NAT на машині, що буде підключеною до модему у режимі моста. Мало того, в теорії вам взагалі нічого налаштовувати не доведеться - достатньо ввімкнути dhcp на модемі, і він роздаватиме машинам у локальній мережі параметри сам.