Я мав на увазі, що з технічної точки зору я б може й підійшов - я наразі перекладаю ЩоДО й приймаю активну участь у його зневадженні, отже, в його нутрощах розбираюся з кожним днем все краще... Та й час в мене є.
Але адміністратор це й дещо більше - по-перше, це людина, що визначає напрямок руху проекту а також істина в останній інстанції (ну, якщо не брати до уваги хостера).
З цієї сторони я наврядчи є гарним вибором. По-перше, я консерватор, мене на ЛОУ все влаштовує як є, тільки поновити двигун та довести до пуття переклад, може додати якісь моди, може дійсно зробить щось з новинами... По-друге, я не готовий бути суддею, мене надто легко переконати у чомусь (хоча на моїй пам'яті на ЛОУ потреби в ньому й не виникало). По-третє (випливає з першого), зазвичай треба мати якісь нові ідеї щодо розвитку пректу. З цим в мене туго...
P.S. PHP не знаю, й нові для мене технології засвоюю довго, отже при переході на typo відпадає й технічна частина.
2. Остаточне слово залишається за власником доменного імені linux.org.ua (тому що він завжди може припаркувати сайт в іншому місці).
3. Особисто я проти об'єднання - мені життя в приймаках дуже зв'язує(-вало) руки. Я, особисто, маю (мав) велике бажання сплигнути на виділений платний сервер де я мав би більше можливостей щось зробити.
$ whois linux.kiev.ua | grep ^remarkremark: Kiev LUG Website
Коли ще працювали po-tools
А не простіше просто обговорювати теми які вимагають російску мову на сусідньому сайті, такому як linux.kiev.ua?
Такий підхід до справи зможе перетворити сайт з тусовки в реальну силу, яка щось здатна зробити.
На цьому прощаюсь, у мене відпустка від комп'ютерів. Лікар заборонив мені наступні півтора місяці (хотів на два) підходити до комп'ютера.
Ще одне спостереження: з форумів ("перший курс") до "п'ятого" краще перетягувати "студентів" в поштові розсилки, бо там обговорення більш масштабоване.
Результати фіксувати у wiki
Цитата: Володимир Лісівка від 2007-07-07 17:03:342. Остаточне слово залишається за власником доменного імені linux.org.ua (тому що він завжди може припаркувати сайт в іншому місці). Щось давно його не чути, btw.
Цитата: Володимир Лісівка від 2007-07-07 17:03:343. Особисто я проти об'єднання - мені життя в приймаках дуже зв'язує(-вало) руки. Я, особисто, маю (мав) велике бажання сплигнути на виділений платний сервер де я мав би більше можливостей щось зробити.Володю, я кажу не про "об'єднання всього зі всім", а про агрегацію на тих проблемах, які де-факто є, але не вкладаються в початкове призначення LOU чи LKU, щоб спокійніше було з реалізацією власне цього призначення (наприклад, зазирнути на LKU, щоб взнати, коли/де пиво/каву п'ємо та балакаємо).
Щодо окремих серверів -- ну, мені теж "баба з возу, кобилі легше" (так само й про LKU, й про майже усе з того, чим займаюся взагалі), але якщо ніхто не вилазить та не закидує серверами чи грошима (а коли закидує -- то пам'ятаєш грант НТШ?), то краще ми допоможемо, чим можемо, аніж не буде куди долучити свою зацікавленість та свій час тим, в кого вони є, а от зайвих ста баксів в місяць на хостинг -- нема.
Бо в кого є зайві бакси -- нема часу.
BTW багрепорти та побажання щодо хостингу теж приймаються, як і допомога в адмініструванні. Якщо хтось хоче -- можна зробити окремий VPS із чим скажете, засілити LOU туди та надати root access. Нам з misha@ так тільки простіше, якщо тільки дірки не будуть експлойтити. Див. також "потрібні роботи".
Цитата: Володимир Лісівка від 2007-07-08 19:41:55Коли ще працювали po-toolsА що з ними?
Цитата: Володимир Лісівка від 2007-07-08 19:41:55А не простіше просто обговорювати теми які вимагають російску мову на сусідньому сайті, такому як linux.kiev.ua?Воно не "для російськомовних", а "для КиївЛУГ"! Тому й кажу, що _наново_ зробити спільно таке місце, де було б "простіше обговорювати" загальні речі різного рівня -- може бути краще, НМД.
- поштові розсилки притягують менше несерйозних учасників
єдине, що мені не вистачає на форумі lou - це можливості бачити всі нові повідомлення (і чи вони є) у одному флаконі, щоб не прокручувати і не дивитись чи є оранжова позначка
Реально LOU існує не тому що він дуже добрий а просто тому що немає іншого місця де можна поспілкуватися про Лінукс українською (і лише українською) мовою. Я, особисто, ходжу на LOR та інші російськомовні сайти але рідко встряваю там в дискусії через погане знання російської мови. Я не думаю що мені захочеться ходити на ще один російськомовний сайт - тих що вже є цілком досить. Але україномовний сайт присвячений Лінуксу наразі лише один. Якщо його не стане, то виникне ще один такий самий але з іншою назвою.
1. Я би хотів щоб вікі на docs.linux.org.ua залишалось таким як є без змін в структурі/титульних (крім поновлень програмного забезпечення) і цілях, тобто місцем перекладу/зберігання _суто української_ документації по ОС Лінукс/Юнікс в одному місці. Навіть коли там одна нормальна стаття в рік появлятиметься.
2. Що до linux.org.ua то треба було би нагадати його цілі, можливо варто їх перефразувати/змінити. Переклад документації та обговорення термінів занадто вузько і вже сьогодні фактично основою сайту є новини та допомога в супровіді.
....Щодо структури, то мірою появи статей її треба буде укшталтувати для _читачів_, зараз вона орієнтована на письменників.
Шлякдот.орґ.юей?
Цитата: Yaroslav Fedevych від 2007-07-12 21:14:20 Шлякдот.орґ.юей?
Я не зовсім розумію про що мова, так що я нічого не можу порадити з реалізацією. :-/
Коли НТШ пропонували грант то я не міг його взяти. Він міг нанести більше шкоди ніж користі. Навіть зараз, коли я маю значно більше досвіду, я не впевнений чи все складеться добре.
Якщо так, то я за те, щоб створити окремий VPS (CentOS 5 мені підійде, або питайте нового адміна).
Я можу підкинути трошки грошенят, скажімо 2000грв. (я думаю що статус адміна LOU відбився на розмірі моєї зарплати і гріх не віддати частину отриманого). Гроші я зможу віддати після відпустки (зараз невеличкий напряг в зв'язку з тривалою відпусткою).
Я не бачу майбутнього у сайту з рос.-укр. змістом. Скоріше за все флейми змусять його розколотися на форум для чистих українців (тому що таким людям хочеться мати місце де спілкуються лише українською) і на форум для всіх інших.