[думки в голос]Досить цікаве питання. Якщо врахувати той факт, що 98% користувачів LOU не зробили жодного повідомлення, то виникає питання як взагалі бути далі - є лише купка людей які "мешкають" тут вже не один рік і мають знання щоб відповідати новачкам. А от самі новачки кудись зникають дуже й дуже швидко. Та й з'являються вони з однаковими питаннями. Як наслідок - старожилам стає не цікаво.[/думки в голос]
Я б на цю посаду рекомендував би rangel або Михайла Даниленка (звісно ж якщо вони погодяться).
ЗІ Хоча на тему наступника - логічніше було б в першу чергу послухати пана Володимира.
Щодо питання мови - http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1172739784
Ще, в принципі, пан Ктулху мені видається такою кандидатурою, не зважаючи на його містичне походження
Первинно сайт задумувався як проект для об'єднання зусиль перекладачів і українізації ПЗ під юнікс-системи. Виходячи з цього була сформована мовна політика, спільнота, правила.
З іншого боку як би там не було, а спільнота у нас маленька. Направду, маленька. Не до порівняння, наприклад, з lafox.net. Чи виправить таке становище об'єдання кількох проектів під одним дахом, - сказати важко.
Якщо зняти мовне обмеження - кількість початківців зросте, безумовно. Але чи то будуть ті початківці, котрі залишаться на ресурсі та й просто з лінуксом - також невідомо.
Але у всякому разі, ідея щодо об'єдання мені видається хорошою [...]. Безумовно, що виникне ряд проблем - як суто технічних (описаних Мішою Шигоріним aka gvy, та зачеплених DalekiyObriy), так і організаційних - узгодити правила поведінки, якось перетасувати модераторів/адміністраторів.Але як на мене - варто спробувати.
Щодо об'єднання купи ресурсів в один. Я на жодному з інших перелічених сайтів не був. Колись пару разів заходив на linux.kiev.ua та на osdn.org.ua. І не заходив я на ті сайти через те що це незручно. Мати мільйон сайтів з нібито різними тематиками.. Якщо це сайт про опенофіс, то навіщо його змішувати з іншими.. мене особисто той опенофіс цікавить пару раз на рік.. Якщо це сайт LUG то він і повинен жити окремим життям. Таким чином, я не бачу необхідності поєднувати всі ресурси.. Бо як на мене то кожен з них виконує свою функцію. Якщо функції дублюються - то безумовно краще об'єднати, бо якість стане кращою.
Якщо зробити правила менш лояльними - це вже буде не LOU.
Основна моя думка така - я за стабільність.
Я не бачу нічого поганого в тому, що тут мало людей. Згадую що було два роки тому, і здається мені що кількість учасників збільшилася. Так, активних учасників стало точно більше. Тому я не вважаю що існує проблема малої кількості відвідувачів. З'являються нові люди, не часто, але з'являються, і нехай продовжить сюди заходити лише одна людина з 10(9ьом з яких наприклад несподобалася мовна політика сайту), але це буде +1. Нехай на рік це буде лише два-три-чотири користувача, але що в цьому поганого? Якщо зробити правила менш лояльними - це вже буде не LOU.
PPS: власне, я якраз й хотів би, щоб LOU залишався LOU, LKU став linux.Kiev.ua, а не теж сумішшю, etc. Щоб речі мали свої зрозумілі місця.