Опитування

Метод дії на користувача Max_UA

Довічне блокування.
Блокування на значний термін (кілька місяців).
Лишити у якості місцевого клоуна.

Автор Гілка: Max_UA  (Прочитано 9057 раз)

Praporshic

• Гість
Max_UA
« : 2008-06-06 20:25:55 »
За чергову спробу тиску на модераторів, злісний офтопік та провокацію флейму пропоную забанити користувача Max_UA  безстроково.

Прошу "старожилів" форуму в особах Володимира Лісівки, miwa, Raven, Ярослава Федевича, DalekiyObriy, yurchor, noddeat, Сашка Кравчука, PAL, gvy, cadca, Campana, iip висловити свою думку.

Наразі користувач отримує добу бану.

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
Re: Max_UA
« Відповідей #1 : 2008-06-06 20:36:08 »
За чергову спробу тиску на модераторів, злісний офтопік та провокацію флейму пропоную забанити користувача Max_UA  безстроково.
Підтримую. Задовбав уже своїм ФГМ.

Е-е-е... мені залогінитись для зарахування голосу?=)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2008-06-07 00:01:11 »
Ні, просто віддати голос у опитуванні (лише після логіну).

Відсутній Fakel._Enterpuer

• Кореспондент
  • дописів: 164
  • Debian Gnu/Linux
« Відповідей #3 : 2008-06-07 10:17:52 »
Думаю на перший раз значного терміну більш ніж достатньо (10-12) місяців.
Якщо терміну не хватить, перманентний.
« Змінено: 2008-06-07 10:19:58 від Fakel._Enterpuer »
LUG irc.id.km.ua

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #4 : 2008-06-07 13:34:09 »
я, чесно кажучи, пропустив усе, тож:
— якщо це перший бан, то забанити на три місяці,
— якщо це другий бан, то на півроку,
— якщо це третій бан, і з цієї ж причини, то на рік або назавжди.

Якщо навіть не третій, то назавжди без варіантів.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-06-07 13:34:58 »
Якщо не помиляюсь, то це вже був третій раз.

Татко Лавкрафт

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-06-07 20:39:24 »
Flame:
Цитата
Лишити у якості місцевого клоуна.
Yeeeah! Vote this, we all need for local clown!  ;D

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #7 : 2008-06-10 17:47:12 »
Я думаю, що нам потрібно чітко сформолювати ціль існування сайту (конституцію?), щоб адміністратори/модератори могли чітко розуміти що треба робити в подібних випадках і підправляти правила, якщо потрібно.

Зараз ціль існування сайту дуже нечітка:

Цитата
Це - сервер україномовної спільноти, яка зацікавлена в розвитку вільного (відкритого) програмного забезпечення та операційних систем.

В принципі, Max_UA її не порушує, хоча й порушує правила поведінки.

От якщо ми поміняємо ціль наприклад на таку:

Цитата
Мета існування сайту linux.org.ua - створення і підтримання якісного українського перекладу для Вільного (Відкритого) Програмного Забезпечення на рівні не нижчому ніж аналогічний російський переклад.

то буде добре видно, що Max_UA нам скоріше заважає, ніж допомагає.
[Fedora Linux]

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2008-06-10 18:48:45 »
От тут в мене виникає питання: чи вважати систематичне порушення поведінки достатнім приводом для повного та безумовного блокування користувача?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #9 : 2008-06-10 19:00:49 »
От тут в мене виникає питання: чи вважати систематичне порушення поведінки достатнім приводом для повного та безумовного блокування користувача?

s/безумовного/безстрокового/ ?

В правилах написано - на розсуд модератора. :-)

Згідно поточної цілі - ні. Людина говорить українською і займається ВПЗ, тобто є членом україномовної спільноти користувачів ВПЗ.
[Fedora Linux]

Відсутній raven

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • linux kettle
« Відповідей #10 : 2008-06-10 19:48:06 »
Згідно поточної цілі - ні. Людина говорить українською і займається ВПЗ, тобто є членом україномовної спільноти користувачів ВПЗ.
hse теж - член україномовної спільноти користувачів ВПЗ. До того ж, куди більш обізнаний ніж обговорюваний персонаж. Востаннє був забанений на чотири місяці за "тузєг найтс" по всьому форуму (я не рахував, скільки сміття того вечора вичистив, але багато) і викличну поведінку. Після чого образився і пішов в talks на ЛОР, де знайшов кілька споріднених душ. Ви пропонуєте вклонитись йому в ноги і запросити назад?

Річ, яку чітко з'ясував зі своєї модераторської практики: терпимість ніколи себе не виправдовує. Рано чи пізно проблема вилізе в значно більшому об'ємі. Якщо вже взялись, давайте доведемо справу до кінця. Альтернатива: час від часу делікатно сваритись пальчиком і казати "от наступного разу!.." - і рано чи пізно Max_UA все одно буде забанений, тільки з великим скандалом.

Ще раз - я підтримую довічний бан, але буду задоволений і будь-яким значним терміном.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2008-06-10 20:17:03 »
s/безумовного/безстрокового/ ?
Саме безумовного - не до "письмових вибачень" та подібного. Тобто в бан і без варіантів повернення.

В правилах написано - на розсуд модератора. :-)

Мені кортить взагалі видалити його обліковий запис, бо він кілька разів робив спроби тиску особисто на мене. Але якби я це зробив без подібного обговорення - можливий черговий скандал з витрачанням нервових клітин зайнятих більш серйозними речами.

А ще провокує флейм, та робить інші речі, що заважають іншим користувачам.
« Змінено: 2008-06-10 20:32:11 від Praporshic »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #12 : 2008-06-13 12:16:51 »
Вважаю що всі, кого питали, свою думку висловили. Виходячи з результатів волевиявлення "присяжних" користувач Max_UA блокується на строк 6 місяців, методом внесення до чорного списку форуму (що унеможливлює створення повідомлень у "своїх" темах).

Відсутній resistor

• Новачок
  • *
  • дописів: 46
  • fedora 12
« Відповідей #13 : 2008-06-13 21:19:55 »
а я "випадково" проголосував ::)... прошу вибачення :-X

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #14 : 2008-06-15 00:53:00 »
Цитата
Вважаю що всі, кого питали, свою думку висловили.
і
Цитата
Це - сервер україномовної спільноти, яка зацікавлена в розвитку вільного (відкритого) програмного забезпечення та операційних систем.

круто...
це так дійсно є чи тільки мені так здається, що тут 14 чоловік вирішують від імені "україномовної спільноти яка зацікавлена в розвитку ВПЗ..." ?

Якщо це дійсно так, тоді мету сайту треба зазначити таку як пропонує Володимир Лісівка:
Цитата
Мета існування сайту linux.org.ua - створення і підтримання якісного українського перекладу для Вільного (Відкритого) Програмного Забезпечення

В цьому випадку все буде виглядати логічно - і правила форуму, і прискіпливість модератора, і кількість активних дописувачів. Ви будете далі займатись своєю справою (яку ви таки дійсно робите добре).

Всі решта "украіномовна спільнота" яка не створює переклад а просто "зацікавлена в розвитку" - нехай тусують на інші форуми.

Я проголосував "залишити" - не бачу сенсу банити на форумі за дурнуваті питання та лінь.