Автор Гілка: Нерейтингові групи.  (Прочитано 6429 раз)

Praporshic

• Гість
Виникло запитання, як адміністрація форуму може допомогти у розрізненні користувачів за знанням (бо кількість повідомлень не означає знання).
Є пропозиція: додатково до існуючої групи "відмінники" додати ще кілька. Серед обов’язкових - "двійочники", може можливість потрапляння туди буде хоч якимось стимулом....

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Нерейтингові групи.
« Відповідей #1 : 2009-06-24 19:12:56 »
"двійочники"
prapor'a туди першого. За орфографію.  ;)
А, взагалі, я за.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Олександр Барановський

• Графоман
  • дописів: 366
« Відповідей #2 : 2009-06-24 20:29:32 »
...у розрізненні користувачів за знанням...
Це навіщо? Щоб дзьобати людей, які не мають ще достатньо знань і досвіду?..

..."двійочники", може можливість потрапляння туди буде хоч якимось стимулом...
Стимулювати треба щось позитивне, на мій погляд.

Здається, модератори мають достатньо повноважень і засобів, щоб боротися із спамом, офтопиком та іншими чупакабрами. Навішування ярликів не відлякуватиме «нехороших людей», а новачкам може завдавати моральних травм. А хтось отримає повноваження вирішувати, хто дурень, а хто ідіот. Як у старі добрі совєтські часи... :-(
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.
Станіслав М. Улям, «Пригоди математика»

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #3 : 2009-06-24 20:42:52 »
Мені всеодно - групу додати - то не проблема.
Але хто буде займатися вирішуванням, кого туди відправити, а кого - ні? Чи будуть ці люди достатньо виваженими та неупередженими? Чи безкінечні опитування <<Пропоную поставити новачку ХХ двійку, щоб не давав дурних порад, хто за?>> ?

anonymous

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-06-24 21:25:56 »
Мені всеодно - групу додати - то не проблема.
Але хто буде займатися вирішуванням, кого туди відправити, а кого - ні? Чи будуть ці люди достатньо виваженими та неупередженими?
/me

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2009-06-24 22:14:42 »
Стимулювати треба щось позитивне, на мій погляд.
Метод батога та пряника (спочатку б’ємо пряником, потім годуємо батогом ;) )

Здається, модератори мають достатньо повноважень і засобів, щоб боротися із спамом, офтопиком та іншими чупакабрами. Навішування ярликів не відлякуватиме «нехороших людей», а новачкам може завдавати моральних травм. А хтось отримає повноваження вирішувати, хто дурень, а хто ідіот. Як у старі добрі совєтські часи... :-(
Ну, якщо так розсудити, то і зараз модератори можуть розсудити хто дурень а хто ідіот. Моральні травми? Тоді шкільні оцінки теж завдають моральних травм, і їх треба заборонити.

Цитата
Але хто буде займатися вирішуванням, кого туди відправити, а кого - ні?
Ну, скажімо так: користувач X відправив 5 повідомлень, що не суперечать правилам (не є флудом, офтопіком, тощо) але містять суцільну дурню, або вводять людей в оману. За це його відправлено до якоїсь групи.
Ну або ще варіант: просто зробити видимими у профілі користувача те, скільки він отримав "нагород" від модераторів.
Бо тимчасовий бан нічому не вчить. Прикладів - купа.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2009-06-24 22:16:24 »
"двійочники"
prapor'a туди першого. За орфографію.  ;)
таки да  :-[
Hail Spellcheck....

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #7 : 2009-06-24 22:38:32 »
створення «поганих» груп не має сенсу й не допоможе вирішити проблему ідіотів, троллів тощо. їх просто треба жорстко банити так, як це робить адміністрація зараз. інших методів не існує.

натомість людей, які стараються допомагати, можна стимулювати якимись групами. Наприклад, кожне «дякую, працює» може винагороджуватися якимись балами, при набиранні яких користувач стає членом якоїсь «елітної» групи.

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #8 : 2009-06-25 10:52:24 »
Минулого року Михайло Даниленко грався з системою рейтингування дописів. Хто пам'ятає те веселе 1-ше квітня, коли кожен юзер міг сказати - "Цей допис має музичні корені", чи щось таке.
Тобто вводити якусь модераторонезалежну систему рейтингування.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Олександр Барановський

• Графоман
  • дописів: 366
« Відповідей #9 : 2009-06-25 11:50:22 »
...і зараз модератори можуть розсудити хто дурень а хто ідіот.
Сподіваюся, ні. Модератори не мають оцінювати розумові здібності відвідувачів, їхні моральні якості чи ще щось. Модератори мають захищати добросовісних користувачів від порушників правил. На мій погляд.

Моральні травми? Тоді шкільні оцінки теж завдають моральних травм, і їх треба заборонити.
Так. Але не заборонити. Просто оцінки мають бути позитивними, стимулювати учнів до самовдосконалення, а не бути засобом покарання. Я якраз працював у школі, коли «придумали» 12-бальну шкалу оцінювання. Одна з хороших (на мій погляд) ідей там була саме така, що всі оцінки позитивні: і 2, і 7, і 10, і 12, просто оцінюють різний рівень досягнень учня. Як я розумію, учителям з досвідом було важко до цього звикнути, бо у старій системі двійка була для покарання.

...користувач X відправив 5 повідомлень, що не суперечать правилам (не є флудом, офтопіком, тощо) але містять суцільну дурню, або вводять людей в оману.
Чому чекати до п'ятого повідомлення. Після першого ж знайдеться досвідчений користувач, що помітить дурницю і напише відповідь. Якщо користувач X зробив це через брак знань, то він теж чогось навчиться. Якщо ж він пише дурниці навмисно і вперто, то... горбатого бан виправить.

натомість людей, які стараються допомагати, можна стимулювати якимись групами. Наприклад, кожне «дякую, працює» може винагороджуватися якимись балами, при набиранні яких користувач стає членом якоїсь «елітної» групи.
Тому ось це я підтримую! І у профілі показувати не тільки кількість повідомлень, а й кількість подяк від інших користувачів.
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.
Станіслав М. Улям, «Пригоди математика»

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #10 : 2009-06-25 13:52:55 »
Ну або ще варіант: просто зробити видимими у профілі користувача те, скільки він отримав "нагород" від модераторів.
Бо тимчасовий бан нічому не вчить. Прикладів - купа.
Підтримую.
натомість людей, які стараються допомагати, можна стимулювати якимись групами. Наприклад, кожне ?дякую, працює? може винагороджуватися якимись балами, при набиранні яких користувач стає членом якоїсь ?елітної? групи.
Тому ось це я підтримую! І у профілі показувати не тільки кількість повідомлень, а й кількість подяк від інших користувачів.
Додати кнопку "Дякую" десь біля "Процитувати | ..."? ::)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #11 : 2009-06-25 16:44:20 »
Хто хоче натворити віртуалів, які "дякуватимуть" ?

Чому стільки галасу через одного romi?  ;)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

romi

• Гість
« Відповідей #12 : 2009-06-25 17:22:08 »
створення «поганих» груп не має сенсу й не допоможе вирішити проблему ідіотів, троллів
Off-topic:
Українською троль пишеться з однією буквою "л".
Така ситема "cкалічила" уже не один гарний проект.
« Змінено: 2009-06-25 17:49:55 від romi »

Pedobear

• Гість
« Відповідей #13 : 2009-06-25 19:37:54 »
Off-topic:
Українською троль пишеться з однією буквою "л".
Граммар наці^Wгрінченкоюґенд обурюйецця.

Михайло Даниленко

• Гість
« Відповідей #14 : 2009-06-25 19:38:32 »
Додати кнопку "Дякую" десь біля "Процитувати | ..."? ::)
Угу, і у всіх постійних користувачів форуму у підписі одразу з'явиться "Не кажемо дякую, а тиснемо кнопочку"... -_-