Requirements:- gtk+ >= 3.x- gnome 3.x (gio)- gstreamer (>=1.0.0)- libxml2- cdrtools or cdrkit- growisofs- a fairly new kernel (>= 2.6.13 because of inotify) (optional)- cairo- libcanberra- totem (>= 3.0) (optional)- tracker (>= 0.10.0) (optional)- libburn (>=0.4.0) (optional)- libisofs (>=0.6.2) (optional)
Вирішив звільнити дисковий простір записавши деякі файли на DVD-R.
Він не довговічний (у мережі є тести скільки років максимум дані ще читалися, а після тільки спец.пристроями сканування мікроскопами)
Ну і скажіть чи не закривається сама по собі у вас каретка
k3b dvd-rw диски пише нормально, cd-* - теж без проблем. А ось dvd+-r пише але вони потім не читаються. Проблема не в поганих дисках, бо вже штук 10 викинув. Якщо створити iso образ - все гаразд, образ монтується, а ось диски - ні.
по різному було, механіка у них це було слабке місце, купіть флешки, зробіть NAS сервер, але диски це не то
а цей самий форум дивилися?
ТОму тут допомогти, в 2026 році, це навіть не проблема купити диск, а куди його поставити ?
було цікаво
щоб хтось впихнув болванку собі і сказав що в нього те само тест інтуїції, замість чтива і дебагів.
без видимих пошкоджень не працює, не працює навіть копіювання деяких ліцензійних фільмів - читає і оп, reading error.
Останній раз я з такою цікавістю тільки читав дискети, щоправда місця і швидкості там стільки, що радість закінчується швидко
Цитата: ps від 2026-09-13 10:27:21Останній раз я з такою цікавістю тільки читав дискети, щоправда місця і швидкості там стільки, що радість закінчується швидко Є ще технологія, яка поєднує друкування та зберігання даних, але не знаю чи буде вам так само цікаво те робити. Друкувати КуРкоди на папері Буде як діскета чи більше (можна тестувати роздільну здатність принтера та камери якою будете фотографувати). У коді є вибір кількості блоків відновлення втрачених даних, можна менше обрати, буде більше збережено. А також більше одного кода на листі. Новіше за перфокарти
бо кремнієві / SSD, оптичні, магнітні носії відловлять битих секторів; вони й зараз відловлюють "фон"