Опитування

Улюблений дистрибутив Лінукс

Debian
12 (16.7%)
Gentoo
9 (12.5%)
LFS
2 (2.8%)
Mandriva
11 (15.3%)
Red Hat/Fedora
6 (8.3%)
Slackware
17 (23.6%)
SUSE
7 (9.7%)
Ubuntu
8 (11.1%)

Проголосувало: 66

Автор Гілка: Ваш улюблений дистрибутив Лінукс  (Прочитано 21455 раз)

zzandy

• Гість
Re: Ваш улюблений дистрибутив Лінукс
« Відповідей #15 : 2006-12-06 10:13:40 »
Сюзя - емальований комбайн оснащений ланцюговими і циркулярними пилами та невеличкою гільотиною, з красивим пультом керування. Правда, пульт керування не дуже повний, тому щоб, приміром, загальмувати, доводится на ходу лізти в двигун. На випадок непередбачуваних ситуацій під сидінням знаходиться гарненька сокирка. Вона, очевидно, є невід'ємною частиною всього комбайну і повинна знаходитись саме там (під сидінням) у строго визначеному положенні, інакше пульт керування вимикається, а циркулярка і гільотина відмовляютсья правильно функціонувати. Працює тільки на 98му бензині. Пересуватись може тільки по добре вкатаній дорозі. ;D ;D

Питань більше не маю. В цілому згоден з вами (повезло ж мені, що в мене як раз є добре вкатана дорога).

Якщо на форумі водяться ще сюзоїди, то - "Агов! Уже пора голосувати за Сюзі!".
« Змінено: 2006-12-06 10:15:16 від zzandy »

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • дописів: 85
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #16 : 2006-12-06 18:15:17 »
Слаководи ВПЕРЕД!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #17 : 2006-12-06 19:03:55 »
Спокійно, спокійно. А то зара прийде пан Володимир і розкаже нам про федору=))

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
Re: Ваш улюблений?! дистрибутив Лінукс?!
« Відповідей #18 : 2006-12-06 20:27:09 »
Друга версія фундаментального опитування.
Одразу бачити, що слакваристи -- Slackware є, але нема "іншого".  В ментальність не вкладається, мабуть.

Чи мені привести шматочки статистики ftp.linux.kiev.ua та посилання на лафоксівську (якщо вона ще публікується)?  Так там не буде LFS, але будуть ще _принаймні_ ALT та ASP (в алфавітному порядку ;).

Насправді ще цікавіше було б надати статистику по updates, бо це саме й говорить про реально використовувані та при цьому підтримувані інсталяції.  Але на f.l.k.u недостатньо _різних_ updates/ (BTW бажаючі підтримувати запрошуються -- наприклад, для FC чи Mandriva).

PS: ніколи не розумів, як можна _любити_ купку байтиків.  Навіть якщо вона гарно працює та створена добрими людьми.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
мені теж до вподоби те що в лідерах два GNU не комерційні дистрибутиви :)
Саню, Вам розповісти на пальцях, в лідерах чого саме, чи вже вибачатися за Особисті Образи? :]  Зі слаквариного ком'юніті як не було толку, так і немає.  Ані в локальному, ані в глобальному масштабі, наскільки бачу.  У своєму котелку варитеся й агукаєте.  А час йде на "вивчення лінуксу", а не щось, що могло б й іншим бути корисним.

Дебіанівцям хоч можна намагатися чогось закидувати (втім, практичного толку з того тут теж поки не було):
http://lists.debian.org/debian-russian/2006/11/msg01294.html [ru]
http://lists.debian.org/debian-russian/2006/11/msg01286.html (наприкінці)

zzandy

• Гість
Re: Ваш улюблений?! дистрибутив Лінукс?!
« Відповідей #20 : 2006-12-06 21:48:22 »
Одразу бачити, що слакваристи -- Slackware є, але нема "іншого".  В ментальність не вкладається, мабуть.
Ніколи всі не будуть задоволені одразу. Не вкладається в _вісім_ варіантів відповіді.

PS: ніколи не розумів, як можна _любити_ купку байтиків.  Навіть якщо вона гарно працює та створена добрими людьми.
І буквоїди ніколи не переведуться. А ви знаєте, як це *любити* купу спеціально орієнтованих магнітних зерен на плівці, кілометри кіноплівки, чи кілограми паперу з літерами, чи ще щось в цьому дусі?

Praporshic

• Гість
Саню, Вам розповісти на пальцях, в лідерах чого саме, чи вже вибачатися за Особисті Образи? :]
В лідерах, серед вподобань місцевої спільноти. Стосовно відсутності Alt & ASP - згоден, треба додати. Хоча ASP - клон червоного капелюха, так само як і федора. Alt - згоден, самостійний дистр (хоч і починали як клон мандраки) і навіть занадто самостійний.
Але редагувати я нічого не буду - автор опитування краще знає чого він хотів.
Зі слаквариного ком'юніті як не було толку, так і немає.  Ані в локальному, ані в глобальному масштабі, наскільки бачу.  У своєму котелку варитеся й агукаєте.  А час йде на "вивчення лінуксу", а не щось, що могло б й іншим бути корисним.
Власне, зі слакою я працював близько 2-3 годин. Рівно стільки мені знадобилось щоб за докою зібрати темплейт для OpenVZ. Коли закінчив, були відчуття немов повернувся з минулого (коли я ще не знав що де куди і як). Занадто воно все застаріло морально. Я маю на увазі не версії пакунків, а систему керування ними, інсталер й таке інше. У цьому мені більш до вподоби Gentoo & LFS - у першому є нормальна система керування програмним забезпеченням, а у другому все залежить від тебе.
Дебіанівцям хоч можна намагатися чогось закидати (втім, практичного толку з того тут теж поки не було):
http://lists.debian.org/debian-russian/2006/11/msg01294.html [ru]
http://lists.debian.org/debian-russian/2006/11/msg01286.html (наприкінці)
Це знову ж таки доводить: фанатизм ще нікого до добра не довів.

P.S. Доведіть що від Вашого методу є користь - дайте відповідь на мого листа. Чи може Ви образились на мене через це так, що навіть не бажаєте дати жодної відповіді?
« Змінено: 2006-12-06 22:00:11 від Praporshic »

zzandy

• Гість
Мій улюблений дистрибутив Лінукс - SUSE
« Відповідей #22 : 2006-12-06 22:20:01 »
Але редагувати я нічого не буду - автор опитування краще знає чого він хотів.

А кого викинути? Не всі дистри влізли, але ті, які влізли популярніше за ті, які не влізли. Таким чином ображено найменшу можливу частину спільноти.
« Змінено: 2006-12-06 22:55:59 від zzandy »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Зі слаквариного ком'юніті як не було толку, так і немає.  [...]
Дебіанівцям хоч можна намагатися чогось закидувати (втім, практичного толку з того тут теж поки не було):
Хе-хе... Не осилив. Правда, яка може бути користь від слакварного ком'юніті окрім себе самого? Ком'юніті дистрибутиву - то така штука, що займається тільки цим самим дистрибутивом. За означенням. А люди, що займаються конкретними проектами (пардон, код пишуть), якось про свої дистри не доповідають. Та й пакети майтнейнять рідко.

А час йде на "вивчення лінуксу", а не щось, що могло б й іншим бути корисним.
Ви мене з кимось плутаєте. То був не я, то все Білл Клінтон=)

Насправді ще цікавіше було б надати статистику по updates, бо це саме й говорить про реально використовувані та при цьому підтримувані інсталяції.
Слаку я апгрейдив ручками в 5 команд. LFS апгрейдиться ручками за означенням. Знаю людей, які економлять трафік і тягають апгрейди федори і дебіана на дисках. І що тоді така статистика покаже?

Хоча ASP - клон червоного капелюха, так само як і федора.
АСП мертвий.

В лідерах, серед вподобань місцевої спільноти.
Ну а яка ж ще, правда?:) І показає вона статистику в конкретному ком'юніті - LOU... ну ладно, серед найактивнішої його частини.

Я маю на увазі не версії пакунків, а систему керування ними, інсталер й таке інше. У цьому мені більш до вподоби Gentoo & LFS - у першому є нормальна система керування програмним забезпеченням, а у другому все залежить від тебе.
Ну, це можна сказати про будь-який дистр. Аби руки були прямі. Тра було сидіти на третьому рхелі - добросовісно сидів (ну, хіба що матюкався перші дні). Але мені зі слакою зручніше звичніше.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #24 : 2006-12-06 23:47:29 »
ASP - він не є мертвий. Він втратив кращі неофіційні оновлення. Але він поки що не є мертвим.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #25 : 2006-12-07 00:35:23 »
ASP - він не є мертвий. Він втратив кращі неофіційні оновлення. Але він поки що не є мертвим.
IMHO це майже те ж саме. Помічаю,  що останнім часом народ з ASP дружно ламанувся на щось інше. Можливо, випадковість, але серед моїх знайомих за останні півроку не лишилось жодного аспшника.
« Змінено: 2006-12-07 00:41:21 від Cthulhu »

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • дописів: 85
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #26 : 2006-12-07 05:58:33 »
IMHO це майже те ж саме. Помічаю,  що останнім часом народ з ASP дружно ламанувся на щось інше. Можливо, випадковість, але серед моїх знайомих за останні півроку не лишилось жодного аспшника.

Знайомий АСПшник так само перейшов ще пів року тому на Кубанту :)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #27 : 2006-12-07 11:22:10 »
IMHO це майже те ж саме. Помічаю,  що останнім часом народ з ASP дружно ламанувся на щось інше.
Особисто я втік з ASP побачивши після версії 9.2 версію 10. Та якщо врахувати, що тоді я повністю залежав від PAL`а, то коли він перейшов на SuSE мені нічого не лишалось іншого, як йти за ним.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #28 : 2006-12-07 13:11:18 »
Спокійно, спокійно. А то зара прийде пан Володимир і розкаже нам про федору=))
А що не так з Федорою?

Всі машини спокійно фуричать під Федоркою (Одна FC2 як сервер під Trac/SVN, ~20 під FC5/FC4 в якості хостів віртуальних машин, купа віртуальних систем на FC4, і 7 RHEL в якості серверів MySQL) - я задоволений, клієнти задоволені, адміни задоволені, програмісти задоволені (крім одного, який вдома тримає Debian).

У нас зараз три адміни, які до того працювали на різних ОС-ках - один мав досвід з FreeBSD, другий з Slackware, третій взагалі підтримкою займався і мав досвід роботи з купою ОС-ок . Всі легко вивчили що таке RPM і yum і ніхто не жаліється, всі задоволені.

А якби я поставив слаку, то я б всю зарплату тратив би на вазелін. :-)
[Fedora Linux]

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #29 : 2006-12-07 14:35:25 »
А що не так з Федорою?
Та все нормально) Просто можна було почати гарний комплектний холівар ;D

Між іншим, недавно мав можливість поколупати шосту. Враження в основному позитивні, справді непоганий дистр. Можуть же, якщо захочуть...

А якби я поставив слаку, то я б всю зарплату тратив би на вазелін. :-)
Невже все так серйозно?