Опитування

Улюблений дистрибутив Лінукс

Debian
12 (16.7%)
Gentoo
9 (12.5%)
LFS
2 (2.8%)
Mandriva
11 (15.3%)
Red Hat/Fedora
6 (8.3%)
Slackware
17 (23.6%)
SUSE
7 (9.7%)
Ubuntu
8 (11.1%)

Проголосувало: 66

Автор Гілка: Ваш улюблений дистрибутив Лінукс  (Прочитано 21456 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Re: Ваш улюблений дистрибутив Лінукс
« Відповідей #30 : 2006-12-08 14:45:58 »
А що не так з Федорою?
Та все нормально) Просто можна було почати гарний комплектний холівар ;D

Між іншим, недавно мав можливість поколупати шосту. Враження в основному позитивні, справді непоганий дистр. Можуть же, якщо захочуть...
У Федорки дистрибутиви з непарним номером - експериментальні, а з парним - нормальні (FC2, FC4, FC6). З FC6 будуть робити RHEL5, тому її і вилизують.

Цитата
А якби я поставив слаку, то я б всю зарплату тратив би на вазелін. :-)
Невже все так серйозно?

Так. Починали на одному серваку і ставили все скриптами - без RPM-ок. Це було дуже подібно на Слаку.  :)
[Fedora Linux]

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #31 : 2006-12-08 16:12:12 »
У Федорки дистрибутиви з непарним номером - експериментальні, а з парним - нормальні (FC2, FC4, FC6). З FC6 будуть робити RHEL5, тому її і вилизують.
Не знаю, не знаю... Шоста - це перша нормальна федора, яку я бачу. П'ята була таки добряче крива (хоча сам я толком не колупав, але із задушевних матюків товаришів і колег склалось враження=)). Щодо парних номерів - вперше чую, чесно кажучи, my fault:(. Принаймні, друга федора була таким г, що то ще треба пошукати, і тут ви мене не переконаєте - сам колись поставив, помилувався на фігурні глюки хвилин десять і зніс.

Так. Починали на одному серваку і ставили все скриптами - без RPM-ок. Це було дуже подібно на Слаку.  :)
Співчуваю. Але то скоріше гента а не слака=)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #32 : 2006-12-08 17:09:05 »
Не знаю, не знаю... Шоста - це перша нормальна федора, яку я бачу. П'ята була таки добряче крива (хоча сам я толком не колупав, але із задушевних матюків товаришів і колег склалось враження=)). Щодо парних номерів - вперше чую, чесно кажучи, my fault:(. Принаймні, друга федора була таким г, що то ще треба пошукати, і тут ви мене не переконаєте - сам колись поставив, помилувався на фігурні глюки хвилин десять і зніс.
Згоден. Особисто я після другої Федори навіть не дивлюсь у її напрямку. Так... лежить собі про всяк випадок.

Співчуваю. Але то скоріше гента а не слака=)
ой не треба... генту поставити та налаштувати не так вже й довго.  Чого не можу сказати про слаку.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #33 : 2006-12-08 17:51:55 »
ой не треба... генту поставити та налаштувати не так вже й довго.  Чого не можу сказати про слаку.
Я так зрозумів, мова йшла про скрипти збірки, а гента, наскільки мені відомо, збирається саме так (ага, єбілди, ну да=)

Коли я ставив дев'яту слаку, то справді мав розвагу на кілька днів - i2c з альсою прикрутити, xfree натюнити, локалізувати тощо (хоча гента збирається таки довго, та й трохи напильника їй теж треба). Коли три тижні тому переповзав на zenwalk, то вже настроївся на тривалу розвагу і заготовив конфіги... Нічого подібного: з коробки запахало абсолютно все до відеокарти включно. Тільки ядро з юнікодом перезібрав і трохи з непотрібного викинув.

Як зараз буде ставитись 11та - навіть і не знаю ::) Я до неї повз еволюційним шляхом.

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #34 : 2006-12-08 23:34:33 »
Я використовую сокиру тому що в тому лісі де я рубаю дерева бендзин важко знайти
Hint: тут "паливом" є мозок.  Тобто якщо у Вашому лісі важко знайти мозок, щоб користуватися чимось більш зручним, яке монетарно коштує десь так само майже нічого... то мої співчуття.

PS: неослакваристи -- це, блін, заразно якось.  На лафокс вже простіше не ходити, щоб нервову систему поберегти.  Власне за це Хоттабичу й казав -- не те харизматично просуває, не те й отримає.  Хіба що отута Ктулху он думати та казати, що чому робить, вміє.

Відсутній gvy

• Письменник
Але редагувати я нічого не буду - автор опитування краще знає чого він хотів.
Так а я про шо кажу.  Проблема не з опитуваннями, а з тим, як деякі з них роблять (хоча IMO краще робити такі помилки, ніж взагалі нічого).

Власне, зі слакою я працював близько 2-3 годин. Рівно стільки мені знадобилось щоб за докою зібрати темплейт для OpenVZ.
Так він же є.  Здоровенний -- більш за будь-якого альтівського, навіть x86_64 -- та кривий, як турецька шаблюка.  Он приходили тут із такими питаннями саме про слакварю в ovz, що вуха згорталися :-(

http://download.openvz.org/template/precreated/contrib/

(он якраз з altlinux-20060914 сьогодні генерував для супроводу пакункового репо для одного з замовників VE -- більше всього тупив, поки дійшло, що пінги не йдуть, бо за мережу виліз; поставив /16 замість /24 на LAN у конторському default gw та поїхав :-)

Це знову ж таки доводить: фанатизм ще нікого до добра не довів.
Із доведеним згоден, але не зрозумів, що саме це тута доводило?

P.S. Доведіть що від Вашого методу є користь - дайте відповідь на мого листа. Чи може Ви образились на мене через це так, що навіть не бажаєте дати жодної відповіді?
Та ні, то давно треба spamoracle викидати -- чистий bayesian вже давно не може впоратися, от й FP забагато.  Якщо хтось налаштує dspam або SA -- то й @linux.org.ua полегшає, і я подякую.

А ображатися... то не наш метод ;-)

Відсутній gvy

• Письменник
suckira
« Відповідей #36 : 2006-12-08 23:51:01 »
Бачив..... інколи так, що ховайся хто може.   ;D
Ага, літає по хаті і стукає по голові неугодних=)
Тупиться та має чималий шанс вляпатися в ногу, коли руки втомлені (бо воно ж просте).

Для багатьох застосувань це critical bug.

Praporshic

• Гість
Так він же є.  Здоровенний -- більш за будь-якого альтівського, навіть x86_64 -- та кривий, як турецька шаблюка.  Он приходили тут із такими питаннями саме про слакварю в ovz, що вуха згорталися :-(
Він є, але він багатьох не влаштовує, та й робив я власне DeepStyle template....
(он якраз з altlinux-20060914 сьогодні генерував для супроводу пакункового репо для одного з замовників VE -- більше всього тупив, поки дійшло, що пінги не йдуть, бо за мережу виліз; поставив /16 замість /24 на LAN у конторському default gw та поїхав :-)
Дивився на той темплейт, може навіть стягнув, не пам'ятаю. В мене алергія на використання i386 систем на Dual Opteron з AMD64 ядром.
Із доведеним згоден, але не зрозумів, що саме це тута доводило?
Ну, не те щоб на цьому форумі, а взагалі.

Та ні, то давно треба spamoracle викидати -- чистий bayesian вже давно не може впоратися, от й FP забагато.  Якщо хтось налаштує dspam або SA -- то й @linux.org.ua полегшає, і я подякую.

А ображатися... то не наш метод ;-)
Вже впевнився у цьому, і ще раз дякую за допомогу. Якщо бажаєте, то можу поділитись конфігом SpamAssassin`у що стоїть на усіх хостинг-серверах що мені доводиться адмініструвати. ;)
« Змінено: 2006-12-09 00:17:54 від Praporshic »

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • дописів: 85
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #38 : 2006-12-09 05:01:14 »
Я використовую сокиру тому що в тому лісі де я рубаю дерева бендзин важко знайти
Hint: тут "паливом" є мозок.  Тобто якщо у Вашому лісі важко знайти мозок, щоб користуватися чимось більш зручним, яке монетарно коштує десь так само майже нічого... то мої співчуття.

PS: неослакваристи -- це, блін, заразно якось.  На лафокс вже простіше не ходити, щоб нервову систему поберегти.  Власне за це Хоттабичу й казав -- не те харизматично просуває, не те й отримає.  Хіба що отута Ктулху он думати та казати, що чому робить, вміє.

Під бензиною я мав на увазі гарний канал в інтернет (а в мене діалап :'()

І взагалі я замітив що Ви трохи дивно реагуєте на Слаку й Діп (я це на Лафоксі замітив та й тут теж було діло)
тому з Вами в супуречку не хочу влазити бо в мене є набагато важливіші справи

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #39 : 2006-12-18 18:21:15 »
Хе! Слака попереду. Чим же пояснити цей феномен? 8-)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #40 : 2006-12-18 23:23:25 »
Якщо на форумі водяться ще сюзоїди, то - "Агов! Уже пора голосувати за Сюзі!".
Є сюзоїди. Але голосувати, боюся, вже пізно: скурвилася Суся, відколи стала open. Може, звісно, це у мене якийсь нещасний випадок, але

1) стали розробники дуже ідеологічно стійкі, і тепер драйвери для відеокарти всяке поновлення витирає -- і тягни їх з офіційного сайту. А там, на офіційному сайті, вже давно лежить така версія, що на твоїй карті вже нормально не працює (або у версії Х-ів, або ще щось), так що доводиться її потім давити.
2) в 10.1 у мене поволі почав зникати звук: в одній програмі, потім в другій -- тепер нема взагалі. Поновлення до 10.2 нічого не змінило.
3) оновився -- і шукай сторонні репозит[о/a]рії (як воно там правильно пишеться) заново, бо за старими адресами вічно під нову версію тільки порожній каталог.
4) а навіщо оновлення до 10.2 нищить завантажувач в MBR (і натомість нічого не пише) -- і навіщо це оголошено в release notes офіційною політикою -- я не доганяю взагалі.

Раніше Суся (доки була ідеологічно поганою) була для людей, яким потрібно працювати, а не копатися в тельбухах системи. Для кого вона тепер, мені не зрозуміло. Поки сиджу, бо є свої плюси (і оновився ж тільки-тільки), але цілісного середовища в мене вже нема. Є питання, "куда крестьянину податься" (с) фільм "Чапаєв".

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • дописів: 85
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #41 : 2006-12-19 06:18:40 »

Просто гарна система
 :)

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #42 : 2006-12-19 09:12:13 »
Просто представників інших дистрибутивів від слакваристів вирізняє чималий запас внутрішнього морального спокою, що і виливається в ігноруванні потреби "щось комусь доводити" (наприклад, шляхом голосування).  ;)
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній Desper@do

• Дописувач
  • **
  • дописів: 52
« Відповідей #43 : 2006-12-19 15:08:14 »
і я вставлю своїх 5 копійок. Користуюсь Suse . Зараз 10.2 і 10.1. Ше колись була 8ма. Також мав справу із Мандрівою, Федорою, Аспом, Кубунту.
Скажу що справді серед них всіх рулить саме Сюс і більше нічого - це зараз найкраще зібраний десктопний дистрибутив із великою кількістю пакетів і драйверів а також сильною підтримкою - маються на увазі репозитарії додаткових програм, а також величезна кількість форумів.
І взагалі опитування треба проводити не так. Питати або яка найкраща десктоп Лінукс система або серверна.
Тому що для серверної я б напевно зупинив свій вибір на Генту...
« Змінено: 2006-12-19 15:08:36 від Desp@rado »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #44 : 2006-12-19 16:32:33 »
Гм, а що ваш сервер в такому випадку повинен робити - компілювати, чи обслуговувати користувачів? Компіляція - дуже ресурсоємкий процес, недаремно одним з кращих методів протестувати охолодження процесора є компіляція ядра. І те, що в мене прокся на ЛФС означає лише те, що система призначена для експериментів, там досі glibc-2.3.4, а оновлення софта трапляються раз на рік.