Опитування

Як Ви ставитеся до Windows? І чому?

Жити не можу без неї
107 (16.4%)
Пацієнт швидше живий, ніж мертвий
167 (25.5%)
Пацієнт швидше мертвий, ніж живий
119 (18.2%)
Яка гидота ця ваша заливна риба!
197 (30.1%)
А що це?
38 (5.8%)
Хто там?
26 (4%)

Проголосувало: 131

Автор Гілка: Як Ви ставитеся до Windows? І чому?  (Прочитано 31522 раз)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
Re: Як Ви ставитеся до Windows? І чому?
« Відповідей #60 : 2007-01-21 22:55:05 »
Віндовс, власне, під серйозною загрозою зараз, яка йде  від  Макінтоша, після перенесення останнього на Інтел-процесори:
http://www.apple.com/macbookpro/
Як Віндовс буде викручуватись коли Мак впаде трохи в ціні - поняття не маю.

Неконтрольована система. Бардак.

Покажіть мені , будь-ласка, КОНТРОЛЬОВАНУ. Я вже з десяток лінухів переставив..... і ... поки що зупинився на убунту, про глюки убунту читайте вище.... Він я всі ставив, практично під всіма працював. Крім він 1.0, яку тільки запускав. 3.1 - віста. ЛІнух обрав практично ЧЕРЕЗ ОДНУ ПРИЧИНУ - БЕЗКОШТОВНО ВІДЧУВАТИ СЕБЕ ГОСПОДАРЕМ СВОГО КОМПА. Все решта так, деталі, - під себе ось налаштовувавти, перекладати, писати.....

Тепер про Мак. Оскільки я мав до них БЕЗПОСЕРЕДНЄ відношення - продавав, інсталював, апгрейдив. У нас, в Україні, років зо 5 це не грозить. БО мак як для українця ДОСИТЬ ДОРОГА РІЧ. А враховуючи, що на відміну івід лінуха від Х ПЗ платне, то.... НУ не світить нам це!

Тепер про світові маштаби. Мак для америкосів коштує КОПІЙКИ. Ви можете взяти Мак в кредит на 5 (!) років! і при цьому платити за нього 20(!) долярів! та й я сам би взяв... тільки кредити на мак почали давати тільки рік -два назад, та й такий.... 200 дол. в місяць не кошен українець потягне.
Так от при тих копій4ах, що стоїть мак для америкосів і західняків, він ТАК  іне витіснив мс та рс! так що....  ;-(

хіба що айподом задавить! 8-)
Стану досконалим! :-)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #61 : 2007-01-21 23:21:04 »
1. як зробити видимим, яка мова зараз поточна? як у винь - знизу у треї...
2. як перемикати НОРМАЛЬНО розрішення ? у мене заара 1280х1024 на 15 дюймах. самі розумієте як воно.... спочатку стандартна Параметри екрану міняла. Зараз ... перезавантажує гном. Ясна річ, що всі незбережені файли втрачаються...
3. як нормально налаштувати груб? умене 0.97. До речі, коли ставив убунту, він вбив вісту.... Поставив хр, вбив убунту. знову поставив ббубунту, відновив попередній убунту, але здох новий(легендарна встановлюванність лінуха! логін вінвамдозволить ТІЛЬКИ МАЛЕНЬКИМИ ЛАТИНСЬКИМИ ЛІТЕРАМИ, А  ОТ ПАРОЛЬ ДОЗВОЛИВ ВВЕСТИ КИРИЛИЧНИМИ ВЕЛИКИМИ ( ;-) що я і за необачності зробив... ) - в результаті, убунту не запустиш!)
ну от... хр він пощадив....
але! у мене за замовчуванням стоїть неробочий убунту! а як поставити робочий? я вже мовчу як поставити вісту, що залишився убунту....

2.вінрар ставиться ну ДУЖЕ вже нетрадиційно. Мій улюблений арк , що як не дивно, спочатку рар бачив, а потім почав говорити, що йому треба описати змінні десь там..... №%;%?:*))!~

3. мр3 і мр4 мій убунту ПРИНЦИПОВО не БАЖАЄ бачити, про що і повідомив.... ;-( тому мусив щось шукати. знайшов (із того, що може поставити віндовсятник!) хммс. мр4 поки зась! бо..... мплеєр ну дуже вже ТЕЖ нетрадиційно ставиться!

4. про файєрфокс мовчу (гарячі клавіші, криво багато чого відображає, коли збільшити шрифт - у мене ж 1280 х1024 на 15 дюймах!), бо наскільки я зрозумів із цього форума, це в нього вроджене.

5. купу прог, які мені конче потрібні, вайн теж ДУЖЕ нетрадиційно ставиться. Я от думаю: чи знайдеться колись геній, який запропонує всім тим розумним хлопам із гну, кде, робити інсталятори з графічною оболонокою?! Чи це ТАК до непристойного просто, що ... їм ліньки зробити? 8-)

6. к3б під кде. Оскільки стандартним під убунту є гном, то я маю купу глюків через це. Міняти я гном на кде не буду (принаймні зараз) оскільки ставив всі версії убунту(і, кубунту, в другу чергу після убунту) і глюків в ній НАЙМЕНШЕ *імхо*. Тому питання писалки теж актуальне.

7. Про роботу ще питання не йшлося, бо... навіть досить необхідні проги ще нормально не запрацювали....

8. тре переформатувати розширений розділ нт, Бо убунту почав на нього гнати, що він з глюками і помилками, хоча.... він свого часу його і зробив! то мабуть, таки більше мій глюк, бо я файлову систему назначив, а не відформатував... ну от! тепере маю. а хто ж думав, що так буде? файли ж під вінь писали і читалися відмінно! хоча і розділ під лінь зроблений був....

1. у KDE я встановив собі kkbswitch. У гномі є стандартний модуль, що можна повісити на панель і він керуватиме перемиканням клавіатури. Для усіх інших є xxkb.
2. Не знаю як у гномі, а в мене у KDE 3.5.5 перемикання виконується з розділу "Дисплей" меню налаштування стільниці.
3. Для чого налаштувати? Щоб бачив вісту - не знаю, ще не експерементував, бо ставив вісту лише у VMWare.
4. WinRAR точно встановлюється дивно - лише через вайн. В мене встановлено пакунки rar та unrar з розділу non-free і немає жодних проблем. Особливо, якщо врахувати роботу переважно у mc (звичка від Norton/Volkov/FAR).
5. Дивно, але в мене Debian грає все без жодних проблем. І взагалі, що означає те саме "нетрадиційно"?
6. Для лиса вже є доповнення що виправляє цю проблему, чи працює воно у IceWeasel - не знаю бо останній час користуюсь konqueror`ом - у KDE з ним набагато зручніше.
7. Інсталятор з гуєм для убунти/Debian та інших вже давно є, і не один. Чи що мається на увазі?
8. Є XCDRoast. Є ще щось що працює під гномом без проблем. Знову ж таки, в мене KDE (як і у Торвальдса, до речі ;) ) і жодних проблем.
9. Шкода, було б куди тицнути пикою, як кицьку.
10. А достеменно відомо, що той розділ вірно підключено? І чи справді він "розширений"? Може він "динамічний"?

Отже, за висновком усього викладеного, а також за висновком кількості (та якості) створених одне за одним повідомленнь виноситься строге попередження. Ще раз і відпочивати.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #62 : 2007-01-22 02:06:19 »
1. Про підвішування. ...

Знаєш, тут усе дуже просто: є люди, що роками сидять під лінуксом та їм все дуже навіть добре та зручно. Це певно ж й вказує на локальність наведених трагедій.  Й наступне - коли хтось виставляє вимоги до оперсорс "хочу, щоб все мені подали на блюдечку, інакше це не безкоштовно" - наівний дурень. Не думаю, що те потрібно пояснювати, бо хто не зрозуміє - тому й пояснення не допоможуть, занадто він певно близький до визначення.

Всі наведені питання про обговоренні ОС - це щось типу провокації, що просто показують капітальне небажання чи то невміння читати документацію. Якщо ще й хтось думає, що в цьому полягає "підтримка" платного ПЗ як віндовз - теж наівний, нехай почитає ліцензійну угоду, в якій вони ні за що не відповідають й при першій проблемі "зависло/злетіло/глючить" зателефонує в службу підтримки й послухає казки.
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній Веприк

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Pythonic man
« Відповідей #63 : 2007-01-23 23:18:08 »
Ні, не все працюе з коробки. Мій конкретний приклад. SuSE 9.3 є дві проблеми. По-перше мій інтернет працює через два рази. Все настроїв у dhcp, один раз можу підключитися другий - не можу.

Другий прикол. Мені дається вибір, або я працюю зі своїм монітором через DVI вихід віднокарти, або з 3D прискоренням. Це стосується не тільки SuSE але і Ubuntu і 3dLinux.

Згоден, я теж відповів не можу жити. Можна скільки завгодно себе переконувати, що Linux кращий, але це більше схоже на мантру, так він в деяких аспектах кращий, але не в сфері Настільних систем і міняти віндовз в такій ситуації, це як з мерса пересідати на запорожця, так для більшості поширених програм є альтернативи і деякі з их навіть кращі за платні аналоги, але їх одиниці, а решта задовільняється тим що вже працює, а про такі речі як usability взагалі річ не йде. Друга проблема в нас підміняють поняття, часто під "програмою з відкритим кодом" мають на увазі ще й "безкоштовну програму" не розуміючи, що наприклад реалізувати функціональність того ж AutoCAD потрібно багато часу та ресурсів (і грошових теж), потрібно розуміти, що відкритий софт пишуть не аматори(хоча є й такі, але їх відносно мало), а професіонали і часто професіонали час яких коштує великі гроші, так вони можуть виділити дещицю часу для проекту який приносить задоволення, але більшість проектів вимагають більше часу і тоді це перетворюється в роботу, за яку треба відповідно платити, для ілюстрації візьміть Qt, на якій базується KDE, для комерційного використання вона далеко не безкоштовна і по якості не поступається іншим платним аналогам.
Мої рефлексії на довкілля http://blog.sasnyk.name

Praporshic

• Гість
« Відповідей #64 : 2007-01-23 23:30:52 »
З вересня місяця в мене мастдайка лише у вмварі для 2-х іграшок (Red Alert2 & HoMM 2). Та й то, більше не в мене а в батька. В мене на ноуті вбито ліцензійного мастдая та встановлено дебіан. Проблем немає. Хіба що Google Earth тормозить через відстуність 3D. Можна казати що це - через специфіку роботи, але я на ньому не лише працюю, але й музику слухаю та фільми дивлюсь. Інколи картинки редагую у гімпі. Проблем не помічено. Зараз сидаючи за мастдая мені вже незручно, можливості багатьох програм для мене вбогі. Те саме "з мерседеса на запорожця". Тому усе це - справа звички.

Відсутній Sanych

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
« Відповідей #65 : 2007-02-09 11:36:38 »
BTW, будь-яка M$ зноситься програмою в 2 кб. Вихідний код:
...
Написано моїм другом. Після компіляції у Visual Studio займає 2 кб  :D.
BTW, це у освітніх цілях.  ::)

Та навіщо всіляки там проги писати? Вінда сама по собі глючить і без того   :D

zzandy

• Гість
« Відповідей #66 : 2007-03-10 23:03:57 »
В мене фотоапарат з USB-інтерфейсом. Ладно я, але чому, наприклад, моя далека від комп'ютерів сестра має танцювати з бубном, щоб отримати з цього фотоапарата фотографії під лінуксом так само легко, як під віндою.

Проблема обговорення подібних тем на такиг ресурсах, як цей, у тому, що тут усі geek-и. Для присутніх не проблема два дні гуглити, потім написати скрипт на перлі (за смаком) і вивчити ритуальний танець, щоб щось працювало. Але у світі є набагато більше людей, яким реально легше заплатити щоб не мати проблем з mp3, dvd, usb, відеокартою ATI/AMD, новими інтелівськми платами, wi-fi, flash, інтернетом, різноманітними пристроями типу ipod.

Ми знаємо, що по деяким параметрам Лінукс випереджає Вінду, але не можна не усвідомлювати, що царини, у яких Лінукс далеко позаду. Я не кажу про те, чи це чесно/нечесно, я кажу про об'єктивну наявність великої кількості граблів під Лінукс, і недостачу ПЗ під Лінукс.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #67 : 2007-03-10 23:37:07 »
В мене фотоапарат з USB-інтерфейсом. Ладно я, але чому, наприклад, моя далека від комп'ютерів сестра має танцювати з бубном, щоб отримати з цього фотоапарата фотографії під лінуксом так само легко, як під віндою.

Цілком згоден, особисто мені шкода свого часу на подібні речі, тому я просто лізу у system:/media та забираю фото як зі звичайної флешки або (залежить від настрою та моделі камери) лізу у digikam і він робить це усе за мене  ::)

Стосовно граблів: вчора намагався встановити Debian Etch на Toshiba Satelite, точно не пам'ятаю моделі, але запам'яталось:
Celeron M, ATI, SATA Silicon Image. Не став - не схотів працювати з sata_sil. openSUSE 10.2 вішалась доки не заборонив PCMCIA. При цьому на мій Acer (SiS), на Acer шефа (ATI) усе ставало без проблем. У чому проблема - так і не зрозумів.  :-[

P.S. Згоден, мене зовсім не напружує зробити obexfs -u 1 /mnt/nokia щоб влити на свій телефон щось з музики або якусь програму та встановити її потім через меню апарата.
« Змінено: 2007-03-10 23:46:26 від Praporshic »

Відсутній redhat

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #68 : 2007-03-13 13:54:17 »
"Жити без неї не можу" бо:
  -AutoCad
  -MultiSim
  -XlinX
  -Games
  -Promt
На жаль в Лінуксі цього немає

Games для linux э. Doom, Quake, Unreal, Wolfenshtein, Underground, FlightGear, Generals [smiley=15.gif]
З CAD-систем для Linux можна взяти QCad (відкритий) та VariCad
(комерційний). :)

Відсутній redhat

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #69 : 2007-03-13 13:59:59 »
1. як зробити видимим, яка мова зараз поточна? як у винь - знизу у треї...

kcontrol - regions** - keyboard layolut
А там будь уважний, не пропусти перемикач. ;)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #70 : 2007-03-13 14:25:01 »
kcontrol - regions** - keyboard layolut
А там будь уважний, не пропусти перемикач. ;)

Тільки воно чогось з нормальним (без миші) перемиканням клавіатури не товаришує  :-/

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #71 : 2007-03-25 17:33:52 »
ставлюся спокійно, без фанатизму. Є свої переваги і недоліки. Щодо ґлючності, то деякі сучасні дистрибутиви Лінукса глючать на рівні Windows 98, тож ґлючність - це кількість часу, яку треба інвестувати, щоб система працювала стабільно. Так само, як і з іншими ОС, після встановлення і вінді треба поколупатися, вимкнути непотрібні сервіси тощо - тоді вона працюватиме без збоїв. Під вінду є багато вільних програм - ОО, Firefox, Gimp та інші, ви не повірите, але стандартна оболонка Windows Explorer не є частиною ядра, її можна замінити на свою власну, хоча я ніколи альтернативних десктопів не юзав і не знаю, чи є якісь, що не поступаються за можливостями KDE та Gnome. Але однозначно є купа сторонніх програм і програмок, що розширюють можливості Windows Explorera, дозволяють змінювати скіни тощо. В тому вся різниця: в коробці вінди дуже мало всього, більшість всього треба качати зовні, в т.ч. кодеки і флеш. З безпекою пацавато: по замовчуванню в WinXP права доступа до файлів змінювати не можна! І взагалі, коли заходить про адміністрування чогось, то необхідність копатися в купі меню насправді ускладнює роботу, а про недокументованість реєстру (багато фіч можна змінити лише за його допомогою), я мовчу.

втім, я щось не знаю, що я хочу написати. Я хочу написати, що порівняти Linux vs Windows можуть адекватно лише ті, хто одночасно працює регулярно на обох системах, тому багато арґументів проти Лінукса і оф-топа насправді є надуманими, і хотілося б, щоб Лінукс-ком"юніті вживало інших арґументів на свою користь.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"