Опитування

Чи варто проілюструвати підфоруми малюнками?

Так
5 (29.4%)
Ні
12 (70.6%)

Проголосувало: 16

Автор Гілка: Малюнки в пунктах підфорумів  (Прочитано 7271 раз)

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
Підфоруми на головній сторінці з малюночками виглядатимуть приблизно так:

Думка висунути таку пропозицію з'явилась у мене після того, як черговий раз смикаючи смугу прокрутки і вдивляючись у назви, шукав потрібний підфорум. Для "дідів" форуму, можливо це й не актуально, а от новачкам й гостям, упевнений, таке нововведення спростило б життя.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Малюнки в пунктах підфорумів
« Відповідей #1 : 2009-06-04 14:03:21 »
Ці якісь ґламурні. а можна перелік картинок?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2009-06-04 20:53:36 »
У пана проблеми з зором? І скролу на мишці немає?
А взагалі нехай будуть - бажано, з можливістю відключення засобами самого форуму - бо якщо відключити засобами браузера, то буде проблематично переглядати галерею.
Залишилося лише намалювати значки, що сподобалися-б більшості.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #3 : 2009-06-05 09:22:14 »
У пана проблеми з зором? І скролу на мишці немає?
Із зором у пана проблем немає, тьфу-тьфу-тьфу. Скрол на мишці є, 105 клавіш моєї клавіатури теж працюють нормально (відповідаю наперед: раптом ваша думка піде далі  ;) ). Але смугою прокрутки теж, бува, користуюсь. До того ж, я не упевнений, що тоді це було саме так. Можливо я тоді скрол насилував... це ж не важливо, правда?  :)

А взагалі нехай будуть - бажано, з можливістю відключення засобами самого форуму - бо якщо відключити засобами браузера, то буде проблематично переглядати галерею.
Взагалі, коли я висував цю пропозицію, то сприймав її як однозначне покращення, яке буде зручне багатьом, а заважати не буде нікому. Просто так сталося, що на більшости форумів, де я активно спілкуюся, це є, і ніхто не скаржиться. Графічні образи запам'ятовуються дуже швидко, тож потрібний пункт знаходиться за долі секунди і не треба вдивлятись в текст. Але, оскільки явно це виявилося не так, тож нікому не потрібно йти ні на які жертви. Для мене це зовсім не принципово.

Залишилося лише намалювати значки, що сподобалися-б більшості.
Оце вже ні  :D
У мене склалося враження, що варто кожному дати можливість щось пропустити/не пропустити, так починається масове проявлення синдрому вахтера. ІМХО краще, щоб вирішувала команда. Наприклад адміністратор(и) + модератори.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2009-06-05 10:38:44 »
От тільки адміністратори з модераторами навряд захочуть картинки малювати чи просто готувати - кому ліньки, а кому ніколи. Та-й на кожну тему треба свій набір.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #5 : 2009-06-05 10:46:51 »
От тільки адміністратори з модераторами навряд захочуть картинки малювати чи просто готувати - кому ліньки, а кому ніколи. Та-й на кожну тему треба свій набір.
Я про вибір, а не про підготовку.
Із задоволенням підготую N-ну кількість варіянтів, якщо справа до такої стадії дійде.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2009-06-05 10:59:59 »
Готуйте, отримуйте задоволення.  ;) Тільки не сильно яскраві та гламурні - в тон кольорам самого форуму. Залишиться саме головне - вмовити адміністратора взятися за це. А от це вже треба робити командою.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Олександр Барановський

• Графоман
  • дописів: 366
« Відповідей #7 : 2009-06-06 20:59:17 »
Малюнки насправді симпатичні. Тут Moses молодець! Мені байдуже, є вони чи немає. Так само, як і з аватарками. Але проголосував проти. Просто, щоб гламур не розводити на форумі.

До речі, ... Як відомо, різні люди сприймають світ по-різному. Є люди, які сприймають інформацію в основному візуально. У інших — основним каналом передачі інформації є слуховий. А ще інші — сприймають світ на дотик. Якщо робити малюнки до розділів форуму, то не можна ігнорувати також два інших типи людей. Треба ще звуковий супровід (наприклад, коли маус пробігає над розділом форуму, звучить певна мелодія) і кінестетичний (не знаю, як... може, маус має підстрибувати під музику?).

Я не жартую.
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.
Станіслав М. Улям, «Пригоди математика»

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #8 : 2009-06-06 21:29:35 »
Треба ще звуковий супровід (наприклад, коли маус пробігає над розділом форуму, звучить певна мелодія) і кінестетичний (не знаю, як... може, маус має підстрибувати під музику?).
Не згоден з критикою (хоча, і не підтримую прямо малюнки). Перегляд веб-сторінок відбувається саме через органи зору, якою-б ви людиною не були. Дуже зрідка - звуки. І якщо для розділів форуму можна легко підібрати малюнки - лого відповідних дистрибутивів та інше, то які звуки ви пропонуєте туди ставити?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #9 : 2009-06-07 00:07:24 »
звуки насправді потрібні людям з поганим зором та сліпим, але то робиться спеціальними засобами системи. наприклад, є програми, що читають текст на веб-сторінках. В ідеалі, звісно, повинен бути спеціальний монітор для сліпих, що відображав би текст шрифтом Брейля, а поверхня його відповідно б змінювала рельєф. Не знаю, чи такі існують, але колись будуть.

А впізнаванні образи дійсно сприймаються мозком значно швидше, ніж текст. Аватарки власне і виконують таку функцію — швидку ідентифікацію людини.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Графоман
« Відповідей #10 : 2009-06-07 01:55:37 »
Треба ще звуковий супровід (наприклад, коли маус пробігає над розділом форуму, звучить певна мелодія) і кінестетичний (не знаю, як... може, маус має підстрибувати під музику?).
Не згоден з критикою (хоча, і не підтримую прямо малюнки).
Про звуковий супровід — то не була з мого боку критика пропозиції Mosesа. Лише спроба нагадати про людей, які сприймають навколишній світ по-іншому.

Перегляд веб-сторінок відбувається саме через органи зору, якою-б ви людиною не були. Дуже зрідка - звуки.
Перегляд і уважне читання — так. Але щоб швидко знайти відповідний розділ форуму (про що була мова в оригінальному повідомленні), люди використовують свою репрезентативну систему.

І якщо для розділів форуму можна легко підібрати малюнки - лого відповідних дистрибутивів та інше, то які звуки ви пропонуєте туди ставити?
Навіть не знаю... Не приходить зараз в голову нічого, крім говорити голосом Руслани Писанки «Убунту» тощо. :-) На новини можна просто якусь жвавеньку музичку.

звуки насправді потрібні людям з поганим зором та сліпим, але то робиться спеціальними засобами системи. наприклад, є програми, що читають текст на веб-сторінках. ...
Тоді для людей з поганим зором, які слухатимуть форум від таких програм, звукові етикетки на розділах будуть тільки заважати. Вийде якась звукова каша. Одне діло — малюнки, розкидані по всьому екрану, їх можна охопити одним поглядом, навіть якщо їх багато. А різні звуки з різних джерел неможливо слухати одночасно. Я вже почав сумніватися в доцільності звукового супроводу :-( Мабуть, треба операційній системі залишити підтримку спеціальних функцій для людей зі спеціальними звуковими потребами. Щоб це було якось централізовано.

Компутер, мабуть, придумали візуали? бо тут, здається, все для зручності візуалів.

А впізнаванні образи дійсно сприймаються мозком значно швидше, ніж текст. Аватарки власне і виконують таку функцію — швидку ідентифікацію людини.
Але це будуть візуальні образи лише для візуалів.

Виявляється, крім візуальної, аудіальної і кінестетичної репрезентативних систем, виділяють ще дискретну, а інколи ще олфакторну і густаторну (серйозних джерел нашвидкуруч не знайшов):
http://ru.wikipedia.org/wiki/Репрезентативная_система
http://adalin.mospsy.ru/l_04_00/l_04_02p.shtml
Ні-ні, я вже побачив, яке трудне діло — забезпечити зручність форуму для всіх людей. Це що ж, треба ще й смакові етикетки на розділи форуму вішати?
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #11 : 2009-06-09 13:44:59 »
Про звуковий супровід — то не була з мого боку критика пропозиції Mosesа. Лише спроба нагадати про людей, які сприймають навколишній світ по-іншому.
Наведіть будь-ласка приклади сайтів, щоб ми один одного зрозуміли.
Перегляд і уважне читання — так. Але щоб швидко знайти відповідний розділ форуму (про що була мова в оригінальному повідомленні), люди використовують свою репрезентативну систему.
/me уявив звуковий пошук в Гуглі. Стільки матюччя він ще не уявляв.
Навіть не знаю... Не приходить зараз в голову нічого, крім говорити голосом Руслани Писанки «Убунту» тощо. :-) На новини можна просто якусь жвавеньку музичку.
Гадаю, голос Романа Трахтенберга звучатиме краще.
---------
P.S. Або Піддерев'янського, як кому.
« Змінено: 2009-06-09 13:49:21 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

• Графоман
« Відповідей #12 : 2009-06-09 14:14:35 »
Наведіть будь-ласка приклади сайтів, щоб ми один одного зрозуміли.
Приклади сайтів, де зручно аудіалам і кінестетикам, а не тільки візуалам?!! Ви, певно, жартуєте? Я не маю таких прикладів.

Хіба що приклад, де це жахливо реалізовано (як на мене): novaparadigma.npu.edu.ua. Там і яскраві малюночки, і приємні звуки. Але цього всього більше, ніж корисної інформації.

Гадаю, голос Романа Трахтенберга звучатиме краще.
/me не знав, хто це такий... Якщо це він: www . romantrahtenberg . ru, то мені щось не дуже...

Або Піддерев'янського, як кому.
Мається на увазі Лесь Подерв'янський?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #13 : 2009-06-09 14:31:26 »
Хіба що приклад, де це жахливо реалізовано (як на мене): novaparadigma.npu.edu.ua. Там і яскраві малюночки, і приємні звуки. Але цього всього більше, ніж корисної інформації.
Справді жахливо:
<object  classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="800" height="500">
    <param name="movie" value="files/intro.swf" />
    <param name="quality" value="high" />
    <embed src="files/intro.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="800" height="500"></embed>
  </object>
Flame:
:o Мдя. Такої статті від Вікіпедії не очікував.
Гм. Я чув його прізвище в інших варіантах. Але не погано було-б його голосом озвучувати появу на форумі злого модератора.  ;) Ага, падлюки, усім скидать штани...
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

• Графоман
« Відповідей #14 : 2009-06-09 16:09:38 »
Flame:
:o Мдя. Такої статті від Вікіпедії не очікував.
Гм. Я чув його прізвище в інших варіантах. Але не погано було-б його голосом озвучувати появу на форумі злого модератора.  ;) Ага, падлюки, усім скидать штани...
Off-topic:
Якраз у статті сказано, що інші варіанти написання прізвища помилкові. Тому я й дав лінк. Про оцінку Вікіпедії не зрозумів: позитивна чи негативна. Тому промовчу.
А про злого модератора... то Ви серйозно? Я думав, що тут добрі модератори... Ну, принаймні, справедливі...