Проголосувало: 16
У пана проблеми з зором? І скролу на мишці немає?
А взагалі нехай будуть - бажано, з можливістю відключення засобами самого форуму - бо якщо відключити засобами браузера, то буде проблематично переглядати галерею.
Залишилося лише намалювати значки, що сподобалися-б більшості.
От тільки адміністратори з модераторами навряд захочуть картинки малювати чи просто готувати - кому ліньки, а кому ніколи. Та-й на кожну тему треба свій набір.
Треба ще звуковий супровід (наприклад, коли маус пробігає над розділом форуму, звучить певна мелодія) і кінестетичний (не знаю, як... може, маус має підстрибувати під музику?).
Цитата: Олександр Барановський від 2009-06-06 20:59:17Треба ще звуковий супровід (наприклад, коли маус пробігає над розділом форуму, звучить певна мелодія) і кінестетичний (не знаю, як... може, маус має підстрибувати під музику?).Не згоден з критикою (хоча, і не підтримую прямо малюнки).
Перегляд веб-сторінок відбувається саме через органи зору, якою-б ви людиною не були. Дуже зрідка - звуки.
І якщо для розділів форуму можна легко підібрати малюнки - лого відповідних дистрибутивів та інше, то які звуки ви пропонуєте туди ставити?
звуки насправді потрібні людям з поганим зором та сліпим, але то робиться спеціальними засобами системи. наприклад, є програми, що читають текст на веб-сторінках. ...
А впізнаванні образи дійсно сприймаються мозком значно швидше, ніж текст. Аватарки власне і виконують таку функцію — швидку ідентифікацію людини.
Про звуковий супровід — то не була з мого боку критика пропозиції Mosesа. Лише спроба нагадати про людей, які сприймають навколишній світ по-іншому.
Перегляд і уважне читання — так. Але щоб швидко знайти відповідний розділ форуму (про що була мова в оригінальному повідомленні), люди використовують свою репрезентативну систему.
Навіть не знаю... Не приходить зараз в голову нічого, крім говорити голосом Руслани Писанки «Убунту» тощо. :-) На новини можна просто якусь жвавеньку музичку.
Цитата: Олександр Барановський від 2009-06-07 01:55:37Про звуковий супровід — то не була з мого боку критика пропозиції Mosesа. Лише спроба нагадати про людей, які сприймають навколишній світ по-іншому.Наведіть будь-ласка приклади сайтів, щоб ми один одного зрозуміли.
Цитата: Олександр Барановський від 2009-06-07 01:55:37Навіть не знаю... Не приходить зараз в голову нічого, крім говорити голосом Руслани Писанки «Убунту» тощо. :-) На новини можна просто якусь жвавеньку музичку.Гадаю, голос Романа Трахтенберга звучатиме краще.
Або Піддерев'янського, як кому.
Хіба що приклад, де це жахливо реалізовано (як на мене): novaparadigma.npu.edu.ua. Там і яскраві малюночки, і приємні звуки. Але цього всього більше, ніж корисної інформації.
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="800" height="500"> <param name="movie" value="files/intro.swf" /> <param name="quality" value="high" /> <embed src="files/intro.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="800" height="500"></embed> </object>
Мається на увазі Лесь Подерв'янський?
Flame:Цитата: Олександр Барановський від 2009-06-09 14:14:35Мається на увазі Лесь Подерв'янський? Мдя. Такої статті від Вікіпедії не очікував.Гм. Я чув його прізвище в інших варіантах. Але не погано було-б його голосом озвучувати появу на форумі злого модератора. Ага, падлюки, усім скидать штани...