... республіки Татарстан та Microsoft...
До речі, такі країни де "добре знають совю справу" це колишні радянські республіки. А політична машина СРСР ще досі дається в знаки і так буде довго. Звикли що все регулюється наказом "згори" от і маємо.
hse, у вас кумедна звичка збиватися на політику
... А політична машина СРСР ще досі дається в знаки і так буде довго....
Так! Саме політика держави визначає з якими компаніями "співпрацювати" в галузі освіти, яке програмне забезпечення використовувати в державних органах освіти. І що на прикладі колишніх радянських республік бачимо? В тих де відбулись перевороти і як наслідок втратили суверенітет безальтернативно мусять всюди ставити вінду і всіх хто хоть якось старається допомогти освіті, захистити інформаційний суверенітет своєї країни просто витравлюють з неї (Україна, Грузія, Татарстан...), а в тих де бушократи не встановили свій режим державні органи влади впроваджують в школах GNU/Linux. І в котрих країн є майбутнє?
Цитата: Сергій Єгоров від 2005-08-12 23:06:23До речі, такі країни де "добре знають совю справу" це колишні радянські республіки. А політична машина СРСР ще досі дається в знаки і так буде довго. Звикли що все регулюється наказом "згори" от і маємо.НІ! Це країни де зробили "народну революцію" і встановили бушократію і де правлять люди з певної організації... Чи я помиляюсь?
І як це ви ще слово "Так" не виділили жирним та оранжевим?
Пане hse, я не берусь обговорювати ваші політичні уподобання,
але все ж якщо ви й надалі збираєтесь писати такі повідомлення, то як мінімум заяви про втрату країнами суверенітету, тотальної заборони "не-віндовз" чи впровадження лінукс потрібно підтверджувати посиланнями, а то виходить як про сумнозвісний закон, про котрий ви так голосно волали, але слідів котрого так і не знайшлося.
hse, гаряча голова, Гамерика не така вже однобока, якою ви собі її уявляєте. Той самий Linux та BSD саме тут в більшості своїй розробляються. Саме "галімая" Гамерика дала народження Unix явищу. Подумайте про це. .... з цим згідний .... Я би дуже хотів щоб Америка була настільки зацікавлена в нас, наскільки вас це хвилює.
а то виходить як про сумнозвісний закон, про котрий ви так голосно волали, але слідів котрого так і не знайшлося.
Панове.Прив'язувати політику до руху Open Source -- це очевидне безглуздя. Ще раз хочу повторити -- нам ніхто нічого не винен, особливо держава. І скільки б ви не волали, держава все одно вчинить по своєму. Задайтесь простим питанням -- чи загальне поширення Linux в світі викликане впровадженням згори? Відповідь ви знаєте. Open Source завойовує все нові позиції тому, що він вочевидь є кращим інших варіантів. Хочете, щоб якнайшвидше це відбулось і в Україні -- давайте зробимо його ще кращим. Давайте зробимо, щоб саме переваги та рішення Open Source змусили державу скористатись послугами його спільноти.
Щодо політичного відтінку, то прошу зауважити, що "темні" угоди властиві абсолютно всім політичним формаціям, а якщо однією стороною в цій угоді виступає компанія, з капіталом, що співрозмірний з національним бюджетом, то, вибачте, і "бушократія" і "великороссия" і будь-що інше перед такою спокусою не встоїть. Так, наприклад, Росія тісно співпрацює з Microsoft, зокрема, має інститут по дослідженню кодів Windows і, маю підозру, зовсім не з метою впевнитись у забезпеченні конфіденційності її користувачів.
Тобто, на мою думку, займатись перепльовуванням та з'ясуванням питань "а чому це дядьки не зробили так як я хотів" -- безглуздий шлях. Спробуйте вилізти на верхівку гори, покричати в небо, тоді впевніться, що в світі від ваших потуг нічого не змінилось і займайтесь своїми справами. Ефект буде точно таким самим.