Автор Гілка: Стародавня Україна ?  (Прочитано 8657 раз)

Відсутній Fotokor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
  • Он воно як....
Ось тут http://images.people.overclockers.ru/39147.jpg трапилась мапа з найновіших мовляв підроучників .......Я ще вчився по радянським і вони дуже подібні до того що я бачу в Канаді. То мене дивують ваші науковці- хто ж бреше і кому ?
Не зміг перевірити  праці Плачинди (цитую):

"Словарь древнеукраинской мифологии" С.Плачинда (известный писатель, литературовед, этнограф, видный деятель общества "Просвита")

Цитата:      
"Апостол Андрей был галилениным, то есть выходец из старинного рода галлов (галичан)...".

Анты - первичное название воинов (первоказаков) древнеукраинских племен, который заселяли Италию и другие территории древней Италии, Греции и так далее...".

"Амазонки - это воинственная община древнеукраинских женщин III-I тысячелетия до н.э....".

"Галичане (галичи, галлы) создали державу Галлию, которая со временем получила название Франция...".

"Этрусски - древнеукраинское племя, которое переселилось из Прикарпатья в Северную Италию...".

"Пеласги - объединение древнерусских племен... заселяли Фракию, Малую Азию, Палестину, Грецию, Македонию, остров Крит, Италию, все острова Эгейского моря, Сицилию и другие территории...".
Work Less - Live Longer

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: Стародавня Україна ?
« Відповідей #1 : 2005-09-18 00:30:56 »
Не думаю що Плачинда, це видатний науковець. Судячи зі всього, скоріше недалекий  маргінал-недоук. Це ближче до фентезі жанру ніж до історії. Мало хто сприйнає таку маячню серйозно, зате є сили які хочуть видати це за офіційну історію яка викладається в школах. Впевнений що це неправда.
« Змінено: 2005-09-18 06:46:58 від tech »

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #2 : 2005-09-18 11:38:52 »
Спасибі, поплакав, сподобалось... :)

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #3 : 2005-09-18 12:14:05 »
Але цікаво дізнатися, хто розповсюджує завідомо брехливу інформацію про те що історія у версії Плачинди викладається в школах. Чомусь не дивує що цитата російською. Посилання в студію.

http://www.anti-orange-ua.com.ru/index.php/content/view/336/50/  ?
« Змінено: 2005-09-18 12:23:59 від tech »

Відсутній Fotokor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 90
  • Он воно як....
« Відповідей #4 : 2005-09-18 19:02:18 »
я сам не можу помацати сучасні укр-підручники - тому і запитав вас....
а тему знайшов на форумі www.ovewrclockers.ru   звідти і цитував  
Work Less - Live Longer

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #5 : 2005-09-18 21:15:16 »
Цитата
цікаво дізнатися, хто розповсюджує завідомо брехливу інформацію
Будь-ласка ;о))
miwa@zork $ whois anti-orange-ua.com.ru
% By submitting a query to RIPN's Whois Service
% you agree to abide by the following terms of use:
% http://www.ripn.net/about/servpol.html#3.2 (in Russian)
% http://www.ripn.net/about/en/servpol.html#3.2 (in English).

domain:  ANTI-ORANGE-UA.COM.RU
type:    CORPORATE
admin-o: MJLVK-RIPN
nserver: godzilla.majordomo.ru.
nserver: ns.majordomo.ru.
created: 2005.01.31
state:   Delegated
changed: 2005.01.31
mnt-by:  NETHOUSE-MNT-RIPN
source:  RIPN

person:  KIRILL V LYUKOV
nic-hdl: MJLVK-RIPN
address: 121357, Russia, Moscow, Vatutina str., 4-1-18
phone:   +7 906 0933926
fax-no:  +7 906 0933926
e-mail:  lirik@ok.ru
changed: 2005.02.21
mnt-by:  NETHOUSE-MNT-RIPN
source:  RIPN

Last updated on 2005.09.18 21:59:03 MSK/MSD
А взагалі-то, судячи з назви сайту, до його контенту слід відноситись... іронічно.

Що ж стосується історії взагалі - то це доволі складна й суперечлива наука. Я б її й наукою-то назвав з великою натяжкою - занадто вже вона залежить від поточних можновладців і трактує все в їх інтересах. При бажанні з панянкою можна такого натворити... Пошукайте лише по інету згадки про "Нову хронологію" пана Фоменко та почитайте вступ до будь-якої його книжки. Про висновки, які він робить далі, я судити не берусь, бо недостатньо компетентний в тому, але сам вступ, де розповідається про суперечливість "офіційної історії", доволі цікавий, і, що найголовніше, легко піддається перевірці.
Читайте документацію - вона кермує.

• Літератор
« Відповідей #6 : 2005-09-19 00:36:35 »
"Історія -- це дешева й порядно зношена повія". Так моя шкільна вчителька з історії говорила. Має рацію...

Відсутній hse

• Графоман
  • дописів: 473
  • Gentoo Linux
Re: Сьогоднішні реалії...
« Відповідей #7 : 2005-09-21 20:28:10 »
В Україні сьогодні інші цінності та ідеали, так в підручниках історії дітям в приклад ставлять рижих корупціонерів, бушократів, не українців...
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #8 : 2005-09-22 09:26:08 »
В Україні сьогодні інші цінності та ідеали, так в підручниках історії дітям в приклад ставлять рижих корупціонерів, бушократів, не українців...
Факти, будь ласка. Дуже у вас прошу фактів, бо будемо сваритись. Особливо щодо виділених мною речей.

• Літератор
« Відповідей #9 : 2005-09-22 09:57:02 »
hse, ти що -- бота написав, котрий від твого імені періодично вставляє на форум повідомлення про бушократів? Я серйозно.

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
« Відповідей #10 : 2005-09-22 20:58:38 »
Факти, будь ласка. Дуже у вас прошу фактів, бо будемо сваритись. Особливо щодо виділених мною речей.
Ну як Вам зсилку на підручник з історії дати? Ну візьміть в сусідів на вечір, в бібліотеці, на кінець в школі якійсь. Там в підручнику розказують про "героїв" "української національної", "демократичної"  революції, які як сьогодні з'ясувалось перенедокрали ( вкрали більше ніж могли, але менше ніж їм хотілось ;D ) ну і занадто толерантно ставились до суддів...
Це, що дітей сьогодні в Україні виховують на таких моральних цінностях, ставлячи, в приклад таких людей - ГАНЬБА.
бушократія - цинічний помаранчевий геноцид, витравлювання Української Нації, плюс мікрософтизація всієї країни.

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
« Відповідей #11 : 2005-09-22 20:59:32 »
hse, ти що -- бота написав, котрий від твого імені періодично вставляє на форум повідомлення про бушократів? Я серйозно.

НІ.

Відсутній miwa

• Літератор
« Відповідей #12 : 2005-09-23 00:00:21 »
Цитата
в підручнику розказують про "героїв" "української національної", "демократичної"  революції, які як сьогодні з'ясувалось перенедокрали ( вкрали більше ніж могли, але менше ніж їм хотілось  ) ну і занадто толерантно ставились до суддів

Пробачте, про котру саме революцію йдеться? Невже про помаранчеву, котра лише минулого року відбулась? Хм, оперативно ж у нас підручники з історії пишуть. І невже в тому ж підручнику пишуть хвалебні оди адміністрації пана Буша? І там же пишуть, що герої зазначеної революції "перенедокрали" та "задто толерантно ставились до суддів"(с)? Знаєте, боюсь, що я таки не знайду того підручника, як би не шукав, хоча задля інтересу у районну (більше не можу) бібліотеку завтра завітаю.
А для того, щоб пустопорожня балаканина не продовжувалась, давайте ви у наступному своєму повідомленні залишите відсилач (aka link) на відсканований титульний лист цього підручника та відскановану же сторінку(и) з наведеними вами фактами? Гаразд?
А то ганьба вийде не з рудими бушократами, а з об'єктивним сприйняттям дійсності деякими учасниками форуму.

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
« Відповідей #13 : 2005-09-23 11:10:23 »
Так саме про помаранчову. Тут в Україні підхід поганий, в нормальних країнах на включення подій в історію є мараторій 50 років. І в підручники дітям вписуються події випробувані совістю, прокуратурою та часом...

Відсутній hse

• Графоман
  • Gentoo Linux
« Відповідей #14 : 2005-09-23 11:19:15 »
Знаєте, боюсь, що я таки не знайду того підручника, як би не шукав, хоча задля інтересу у районну (більше не можу) бібліотеку завтра завітаю.
А для того, щоб пустопорожня балаканина не продовжувалась, давайте ви у наступному своєму повідомленні залишите відсилач (aka link) на відсканований титульний лист цього підручника та відскановану же сторінку(и) з наведеними вами фактами? Гаразд?
А то ганьба вийде не з рудими бушократами, а з об'єктивним сприйняттям дійсності деякими учасниками форуму.

Це загальновідомий факт, який сьогодні обговорюється в суспільстві.

http://gska2.rada.gov.ua/partykpu/control/uk/publish/article/news_left?art_id=39313&cat_id=38333