Автор Гілка: А в чому сильні сторони Windows?  (Прочитано 3361 раз)

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • Чому саме Лінукс?
Три бачу:
- орієнтація на мавпу з мишкою;
- досить зручна система для створення іграшок - DirectX;
- велика кількість літератури по системі, орієнтована на мавп з мишкою.

Praporshic

• Гість
Re: А в чому сильні сторони Windows?
« Відповідей #1 : 2005-12-11 02:43:19 »
У вдалій маркетинговій політиці.
У вчасному та вдалому виході на ринок.
У швидкому перетворенні людини на "мавпу з мишкою" яка починає вважати себе "кул хацкером".

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #2 : 2005-12-11 03:06:07 »
У швидкому перетворенні людини на "мавпу з мишкою" яка починає вважати себе "кул хацкером".

Якщо людині зручніше, легше використовувати саме цю ос, це не означає, що вона є мавпою. Чи кожна немавпа зобов'язана використовувати все окрім отого оффтопіка?

Ось порівняйте встановлення хочаб того самого файрфокса.
Linux. The future is open.

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #3 : 2005-12-11 03:48:45 »
(З острахом згадуючи колишнє використання Віндовса, коли тебе не покидало враження що цей ком'ютер не належить тобі).

У вилизаних офісних аплікаціях. Це стосовно самого Майкрософту. Значну частину своєї популярності Віндовс завдячує також Adobe, Macromedia  (вже об'єднаним) та іншим компаніям або виробникам заліза, що пишуть драйвери під OT.

« Змінено: 2005-12-11 07:44:35 від tech »

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
« Відповідей #4 : 2005-12-11 12:08:24 »
Щодо того, що DirectX - зручна система абсолютном не згодний. З якого це часу програмування СОМ зручною справою стало?:) До того ж цей самий ПрямийХ зрівнявся по можливостям з OpenGL тільки з версією 8.1 (попередня). Хоча методи вищого порядку приховують свою COM природу, чим ще більше справу заплутують. І такі геймдевелопери, як id Software (Quake, Doom) та Epic (Unreal) обирають OpenGL і ще й під Linux портують:) Щодо мавпи з мишою теж не згодний. Навіть під Вінду треба вчитись працювати (як і під будь-яку іншу ОС)... Абсолютно кінцевому юзеру досить складно навчитись працювати навіть з віконцями. Максимум, на що його вистачає - це запам'ятати траекторію руху курсору по екрану... А не зрозуміти, що для того, щоб виконати таку-то ф-цію треба зробити таку дію і, що така дія справедлива для певного класу ф-цій. Тому балачки про інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс (у будь-якої ОС) - повна нісенітниця. Тут не інтуіція, а логіка потрібна. Особисто я не бачу в Вінді нічого такого функціонального, якого б не було в Юніксах. Іграшок під Вінду повно, але це лише через геніальну маркетингову політику МС, яка призвела до такої неймовірної популярності Вінди. Велика кількість розробників тих же іграшок із більшим задоволенням працювали б під Лінукс, якщо б це приносило такі ж доходи, як і у Вікнах.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #5 : 2005-12-11 15:49:53 »
Одну бачу - маркетинг. Маркетинг у дрібном'яких - просто чудовий. Все інше (популярність, т.зв. "зручність") - лише наслідок хорошого маркетингу.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Паша

• Кореспондент
  • дописів: 142
  • хайо!
« Відповідей #6 : 2005-12-11 20:57:43 »
Поширеність (як наслідок вдалого маркетингу)
У деяких людей слово "інтернет" асоціюється з перекресленою буквою е та вірусами (чи антивірусами). Про те що існують firefox (або навіть lynx) деякі не тільки не здогадуються але ще і уявити неможуть.
Наброти та роздрукувати документ -- *.doc та "пєчать началась". Приклад: прийшов колись у інет кафе. Дома принтера нема, а *.swx треба роздрукувати. Кажу "адміну"  -- "Ось." і показує на дискеті файл. А він: "А ШО ЦЕ!?". хвилин з 10 пояснював. Бідолага навіть незнав, що в нього ОО стоїть.
debian

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #7 : 2005-12-11 21:51:26 »
Поширеність (як наслідок вдалого маркетингу)
У деяких людей слово "інтернет" асоціюється з перекресленою буквою е та вірусами (чи антивірусами). Про те що існують firefox (або навіть lynx) деякі не тільки не здогадуються але ще і уявити неможуть.
Наброти та роздрукувати документ -- *.doc та "пєчать началась". Приклад: прийшов колись у інет кафе. Дома принтера нема, а *.swx треба роздрукувати. Кажу "адміну"  -- "Ось." і показує на дискеті файл. А він: "А ШО ЦЕ!?". хвилин з 10 пояснював. Бідолага навіть незнав, що в нього ОО стоїть.

Вірусів у мене немає WinXP+SP2, антивірус DrWeb в режимі ручного сканеру.
Інтернет робить чудово.
Всі документи відкриваються та друкуються.
Всі іграшки працюють, хоча "Серйозний Сем" трохи підглюкував в DirectX, переключив його в OpenGL.

Та й за програми я не заплатив а ні копійки, майже всі скачані с локального серверу міської комп’ютерної мережі.

Не довели ви мені чому я повинен міняти свою систему на іншу, хочаб з більшою функціональністю. Вінда поки задовольняє всі мої потреби, до того ж вона також безкоштовна.

PS
Наведено думку пересічного користувача. Спробуйте аргументовано відповісти на ці закиди, що не виглядати смішно.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #8 : 2005-12-11 22:02:10 »
У Вас, пане, ліцензійний оффтопік? Якщо ні, то ви злодій, і Ваше місце в тюрмі =). Якщо ж так, тоді інша справа, поздоровляю, ви пройшли тест на чесність :). А з іншої сторони, чи не шкода Вам грошей, витрачених на "друкування докуметів", "Серйозного Сема" та "серфінг по інтернету", за які ви могли собі придбати зараз непогану машину?
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Відсутній diligent

• Кореспондент
  • дописів: 201
« Відповідей #9 : 2005-12-11 22:05:00 »
Якщо вас все влаштовує то й використовуйте Windows. Взагалі не розумію чому хтось повинен вас переконувати.
"Пересічний користувач" використовує те, що йому зручно використовувати, та що він вміє використовувати. І це добре. Windows - не гірший за Linux, він - інакший.
Хоча дійсно, якщо дивитись правді в очі, то доки у вас не відберуть ваше, як я розумію, неліцензійне програмне забезпечення, чи ви нарешті не зіткнетеся з проблемами, раду з якими Windows вам не дасть, ви й надалі будете волати що не розумієте сенсу переходу на linux.
Software is like sex: it's better when it's free.  (c) Linus Torvalds

Відсутній Паша

• Кореспондент
  • дописів: 142
  • хайо!
« Відповідей #10 : 2005-12-11 22:16:40 »
Згоден. Переконати Вас в такому випадку досить складно (сам не раз намагався, але далі балачок непішло (маю на увазі не Вас особисто, а моїх друзів з універа). Але ті, що зацікавились, оцінили переваги. Зараз лінуксоїди.

Справа тут ось у чому - домінуваня. Дітям зі школи товкли "оце комп'ютер, оце - пуск, оце - (анти)вірус, [оце - крек]". Вони нічого іншого і не знали. В моєму випадку було саме так.  :'(

ps Колись намагався знайти у гуглі інфу про віруси під лін. Кажуть їх мало, але вони є. Спробуйте ввести приблизно таке "linux virus". Я тоді сміявся.
debian

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #11 : 2005-12-11 22:32:13 »
Цитата
Вірусів у мене немає WinXP+SP2, антивірус DrWeb в режимі ручного сканеру.
Вірусів у мене немає. Debian GNU/Linux testing/unstable, антивіруси відсутні як такі.
Цитата
Інтернет робить чудово.
У мене ще чудовіше. Моя машинка не намагається відповісти на кожен broadcast, що надходить від заражених троянами віндовозних машинок, а для мене це суттєво -- я за трафік плачу.
Цитата
В мене також, як не дивно. З поправкою: в мене нема принтера, тому друкую я в PDF (з чого завгодно), а це переварить будь-який нормальний копі-шоп.
Цитата
Всі іграшки працюють, хоча "Серйозний Сем" трохи підглюкував в DirectX, переключив його в OpenGL.
Іграшок не маю. Тривимірні екшни в мене й так погано підуть, бо в мене Matrox G400, по-друге, вони мені не потрібні. Зате люди користають із мережної прозорості X11: пускають дум на одній машині, а відмальовується він на іншій. На вінді в кваку по RDP пограєшся?
Цитата
Та й за програми я не заплатив а ні копійки, майже всі скачані с локального серверу міської комп’ютерної мережі.
Чи це той чесний Soft, що на форумі Тимошенко так ратував за легальність і купування всього ПЗ? Чи тут подвійні стандарти: в конторі ми закону притримуємось, а вдома ні? Ги. :)
Я за програми тільки того й заплатив, що за трафік. І то не завжди. Але моя совість принаймні перед законом чиста.
Цитата
Не довели ви мені чому я повинен міняти свою систему на іншу, хочаб з більшою функціональністю. Вінда поки задовольняє всі мої потреби, до того ж вона також безкоштовна.
Щодо першого, то кожен сам собі пан. А останнє речення -- нагла брехня. Смішно? Ну ще буде видно, хто посміється останнім.

Цитата
PS
Наведено думку пересічного користувача. Спробуйте аргументовано відповісти на ці закиди, що не виглядати смішно.

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #12 : 2005-12-12 15:20:07 »
Якщо вас все влаштовує то й використовуйте Windows. Взагалі не розумію чому хтось повинен вас переконувати.
"Пересічний користувач" використовує те, що йому зручно використовувати, та що він вміє використовувати. І це добре. Windows - не гірший за Linux, він - інакший.
Хоча дійсно, якщо дивитись правді в очі, то доки у вас не відберуть ваше, як я розумію, неліцензійне програмне забезпечення, чи ви нарешті не зіткнетеся з проблемами, раду з якими Windows вам не дасть, ви й надалі будете волати що не розумієте сенсу переходу на linux.

Але я навіть зараз зможу під’їхати на Петрівку чи радіоринок та купити диск з Віндою з усіма голограмами за 12 гривен. По українському законодавству цей диск повністю ліцензійний, так як має всі законодавчі атрибути ліцензійної продукції.
До того ж я не бачив ще ні однієї проблеми з використанням піратки в Україні, навіть не чув. Тому скоріше за все ще років п’ять не відберуть.
Єдине в чому Linux зараз переважає - це функціональність.

PS
З куками на цьому форумі глюки у всіх чи тільки з моїм winroute?

Відсутній Soft

• Кореспондент
  • Чому саме Лінукс?
« Відповідей #13 : 2005-12-12 15:36:16 »
Цитата
Інтернет робить чудово.
У мене ще чудовіше. Моя машинка не намагається відповісти на кожен broadcast, що надходить від заражених троянами віндовозних машинок, а для мене це суттєво -- я за трафік плачу.

А в мене сірий IP 10.* та трафік в локальній мережі не рахується. До того ж можна поставити firewall(кривий, але частково працюючий є в SP2 з WinXP).

Цитата
В мене також, як не дивно. З поправкою: в мене нема принтера, тому друкую я в PDF (з чого завгодно), а це переварить будь-який нормальний копі-шоп.

В мене теж PDFCreator(з sourceforge.net), хоче й є струйний принтер.

Цитата
Іграшок не маю. Тривимірні екшни в мене й так погано підуть, бо в мене Matrox G400, по-друге, вони мені не потрібні. Зате люди користають із мережної прозорості X11: пускають дум на одній машині, а відмальовується він на іншій. На вінді в кваку по RDP пограєшся?

А я гратися люблю на вихідних. До того ж під Вінду є Citrix Metaframe, котрий теж можна купити на ринку та гратися в Doom3 через мережу на 386. У буржуїв воно коштує близько 5000$

Цитата
Чи це той чесний Soft, що на форумі Тимошенко так ратував за легальність і купування всього ПЗ? Чи тут подвійні стандарти: в конторі ми закону притримуємось, а вдома ні? Ги. :)
Я за програми тільки того й заплатив, що за трафік. І то не завжди. Але моя совість принаймні перед законом чиста.

Той самий, але там я ніколи не  говорив про чесність. Я говорив про конкуренцію та економіку, що оплата ПЗ для юридичних осіб повинна бути обов’язковою, не задля чесності, а для створення конкуренції. А фізичні навіть в США не обов’язково платять. Я й за трафік не платив :)

Цитата
А останнє речення -- нагла брехня. Смішно? Ну ще буде видно, хто посміється останнім.

Смішно. Вийдіть на вулицю та скажіть це тому хто під вашими вікнами продає лазерні диски. А може вони в нього ліцензійні? Ги...

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #14 : 2005-12-12 17:45:06 »
Цитата
Смішно. Вийдіть на вулицю та скажіть це тому хто під вашими вікнами продає лазерні диски. А може вони в нього ліцензійні? Ги...
Не скажу. У Львові це роблять хіба спекулянти з-під поли, злодійкувато озираючись... Бо їх добре прищучили. Я в Київ приїхав, наче в якийсь кримінальний квартал. Хіба що шеренги дівчаток на панелі не бачив -- та й то тому, що не придивлявся. :)

В нас цікавіше. Продають OEM-версії так, як їх продавати не можна -- неначе дешевий Retail.