може вона хоч і геніальна, але утопічна
Цитата: miwa від 2005-10-25 17:22:47З.І. До речі, то часом не з вами ми по пиво на Трухановому острові (другий день ОСДНівки) ходили? ;о)сам здогадався, чи підказав хтось? допитливий який
З.І. До речі, то часом не з вами ми по пиво на Трухановому острові (другий день ОСДНівки) ходили? ;о)
Сам дистрибутив скласти, це досить кропітка робота яка може заняти, принаймні, пів року часу. Буде дистрибутив, можете подумати про PR (publick relations)
Десь я щось читав про утопію і про те, що саме нею є опенсорс...
До речі. Якщо у брошурці буде навчальний план та якийсь папірець з печаткою, де написано, що Лінукс рекомендовано до вивчення у школах, та ще й з посиланнями на якісь статті/закони/укази, то, наскільки я встиг познайомитись з цією кухнею, успіх такого пакунка у навчальних закладах буде значно суттєвішим.Навчальний план на основі існуючого можна зробити за кілька годин; якісь укази мали б бути; залишилось зліпити це все до купи.
ЦитатаСам дистрибутив скласти, це досить кропітка робота яка може заняти, принаймні, пів року часу. Буде дистрибутив, можете подумати про PR (publick relations)Я б все-таки обстоював ту думку, що якщо взятись "всім селом", то й дистрибутив можна швидше зліпити і PR-ом вартувало б вже починати займатись. З мого особистого досвіду - відправлені у лютому статті у журнал "Мій компютер" були надруковані у травні-липні, а гонорар за них я отримав на Різдвяні свята.НМД зараз не вистачає координатора та якогось плану/стратегії.
Але для школи в якій він працює (точніше для адміна місцевого) досить багато вимог: "под линуксом его любимые игрушки не пойдут )) Космические рэйнджеры, Дисайплз, Нид фор Спид. " А знайти підхід до адміна - це досить важлива частина роботи )))
Стривайте, поясніть мені будь ласка ідею з початку.Отже, мета: створення чергового українського дистрибутиву на базі Кнопікса, котрий в свою чергу базується на Дебіані, та його максимальний піар?
Якщо так, тоді власне маю лише одне запитання: хто координуватиме цю справу? Куди звертатись за черговим шматком роботи та звітувати про її виконання? Володимире?
2. читачам коп"ютерних газет і журналів, це вдала думка, але ж ці читачі мабуть вже якось пов"язані з комп"ютерною технікою та ПЗ і зробили свій вибір.
(якщо почну писати відповідь на 3 пункт, мабуть мене поб"ють )3. я б хотіла розглянути докладніше. маю деякий досвід роботи у ВНЗ. Дуже хочу посприяти поширенню ВПЗ!! але просто не знаю як Якщо надсилати, то кому? В канцелярії, як правило, сидять жінки похилого віку, або дівчата дуже далекі від програмного абезпечення взагалі, тому все, що приходить на адресу ВНЗ сортується "наобум". Я просто дуже ясно уявляю шлях цього поштового пакету... Канцелярія->Ректор->Проректор з науково-дослідної роботи-> Декан факультету, який пов"язаний з інформаційними технологіями->шухляда столу деканав кращому випадку -> якийсь завідувач лабораторіями або лаборант...до якого ніхто не буде прислухатися, я який може використати цей дистр тільки у себе вдома, бо на робочому місці "не положено" але це вже позитивний результат! чи не так? але ж цього малувато буде.. Не факт, що ректор потурбується і вирішить спитати в проректора, що ж то було...Не факт, що проректору буде якесь діло до цього диску, та він зверне на нього увагу...Те саме про декана...ЯК зробити, щоб змінити цей шлях?
Ця вимога пишеться на диктофон і несеться до директора закладу. Директор чує з уст адміна, як той проводить свій робочий час, і з криком "єдрьона мать, бєздєльнік хрєнав!" шукає іншого... Або вживає заходів до поточного.
3. ВИМОГИ ДО ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ3.1. Вимоги до програмного забезпечення регламентуються наказом Міністерства освіти і науки України № 903 від 2 грудня 2004р. "Про затвердження Правил використання комп'ютерних програм у навчальних закладах" та відповідним наказом №69-1-10 від 28 лютого 2005 р. по Національному університету “Львівська політехніка”. Зокрема, при придбанні комп'ютерних програм ліцензійні примірники комп'ютерних програм або примірники програм вільного користування мають бути забезпечені документацією, що підтверджує правомірність їх використання згідно з ліцензією або ліцензійним договором, або іншим договором щодо розпорядження майновими правами інтелектуальної власності чи належність до комп'ютерних програм вільного використання. Примірники комп'ютерних програм, що реалізуються на дисках для лазерних систем зчитування (CD-дисках), обов'язково мають бути марковані контрольними марками. У разі закупівлі комп'ютерних програм окремо від комп'ютерної техніки примірники комп'ютерних програм за своїми технічними характеристиками повинні відповідати конфігурації комп'ютерної техніки, на якій вони будуть використовуватися. За інших однакових об'єктивних технічних і якісних характеристик слід віддавати перевагу україномовним версіям комп'ютерних програм.3.2. Операційні системи які будуть використовуватися на серверах:Novell NetWare 5.0, 5.1, 6.5; Microsoft Windows 2000, 2003 Server, FreeBSD 4.7, 4.9, 5.0, 5.2; SuSE 8.2/Enterprise Server 8.0; RedHat Advanced Server 2.0, 3.0, Mandrake Linux , SUSE Linux, RedHat Linux, Fedora Core Linux.3.3. Операційні системи які будуть використовуватися на робочих станціях:Microsoft Windows 2000 Professional, Microsoft Windows XP Professional, FreeBSD 4.7, 4.9, 5.0, 5.2; Mandrake Linux , SUSE Linux, RedHat Linux, Fedora Core Linux.
Найшов цікаве положення: http://isp.polynet.lviv.ua/invfiles/Polozh_zakup_hard-soft_2005.doc
Цитата: Володимир Лісівка від 2005-10-26 16:33:46Найшов цікаве положення: http://isp.polynet.lviv.ua/invfiles/Polozh_zakup_hard-soft_2005.docЦікаво було б дізнатися, що в житті з того вийшло.
Мене більше цікавить де взяти папірець для Fedora Core, наприклад. :-)
Хто знає, чим можна зверстати PDF-ку подібну до цієї: http://www.nait.ca/pdf/IntViewbkUkrainian.pdf ?