Автор Гілка: Спробував Fedoru 5  (Прочитано 4550 раз)

dusoft

• Гість
Спробував Fedoru 5
« : 2006-04-13 21:56:09 »
Добрий день шановні. Давно мене тут небуло, та ось я повернувся..

Встановив в себе на роботі декільком співробітникам федору 5 замість віндовса.. Що розчарувало:
- в KDE незміг налаштувати перемикання клавіатури за Ctrl+Shift
- k3b: матюкнулося що неможе писатий файли з non-local filesystem..
- В деяких програмах неможна дістатися до ресурсів Samba через те що немає діалогу відкриття файлу стандартного, в якому вони присутні.. (досі неможу зрозуміти навіщо вигадувати усі ці gnome-vfs, в KDE мабуть щось своє.., чому не робити автомаунт прямо у файлову систему)
- в k3b незтерлася звичайнісінька RWшка.. якась там помилка.. при завантаженні КДЕ автоматично обрало швидкість запису 99

І ще купа маленьких прикростей.. Пройшло так багато років, думав вже все класно.. а так і неспромоглися таких простих речей доробити.

anonymous(Guest)

• Гість
Re: Спробував Fedoru 5
« Відповідей #1 : 2006-04-13 23:04:52 »
І ще купа маленьких прикростей.. Пройшло так багато років, думав вже все класно.. а так і неспромоглися таких простих речей доробити.
Хто ж ставить незнайомий дистр іншим?:o  Крім того, не слід забувати, що Fedora - по суті вічна бета... Краще б SuSe обрав. ::)

Відсутній Sanya

• Дописувач
  • **
  • дописів: 85
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #2 : 2006-04-14 07:17:59 »
Або Мандріву, АСП, АЛТ

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2006-04-14 11:16:58 »
А-я-я-й, які нехороші хлопці, ці розробники. Ви їм за ці роки стільки корисного зробили, стільки грошей заплатили а вони такий дистр спаскудили...  >:(
[Fedora Linux]

dusoft

• Гість
« Відповідей #4 : 2006-04-14 12:29:08 »
 Мда.. щось ви мене не так зрозуміли..

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #5 : 2006-04-14 12:48:00 »
Пам'ятаю колись я спробував федору... Тоді current була FC3, я її і взяв. "Тут-то мені і поплохєло..." Мало того, що це чудо техніки поставило мені ікси, хоча я казав їй цього не робити, так ще й шел при логіні видавав купу якихось ворнінгів (в скриптах десь щось не те було написано...). Але кінець у цієї історії щасливий - я вирішив, що краще вже правити напильником дистр для того призначений і поставив слаку:)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #6 : 2006-04-14 13:52:29 »
Пам'ятаю колись я спробував федору... Тоді current була FC3, я її і взяв. "Тут-то мені і поплохєло..." Мало того, що це чудо техніки поставило мені ікси, хоча я казав їй цього не робити, так ще й шел при логіні видавав купу якихось ворнінгів (в скриптах десь щось не те було написано...). Але кінець у цієї історії щасливий - я вирішив, що краще вже правити напильником дистр для того призначений і поставив слаку:)

Та ідіть ви в слаку.

Федорка - нормальний дистр. Щоправда для нормального використання треба почекати місяці зо три а потім поставити і відразу проапргрейдити весь дистр (це ще 300Mb).

Федорка в компромісі між технологічно новизною і стабільністю робить ухил в бік новизни. На мій погляд - це виправданий ухил. Принаймні в нашому проекті ми використовуємо FC4 (з останніми версіями пакетів) на своїх сераках які обробляють мільйони запитів в день і не маємо з нею проблем ні в плані підтримки (для RHEL/CentOS 4 нам би довелося робити купу пакетів які вже є в FC4) ні в плані стабільності.
[Fedora Linux]

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #7 : 2006-04-14 14:33:13 »
Цитата
на своїх сераках які обробляють мільйони запитів в день
Дядько Фрейд був би задоволений %)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #8 : 2006-04-14 15:18:18 »
Цитата
Федорка - нормальний дистр. Щоправда для нормального використання треба почекати місяці зо три а потім поставити і відразу проапргрейдити весь дистр (це ще 300Mb).
Нагадує "чекаємо сервіспака".

Якщо хочеться новизни - пряма дорога до Gentoo. По-моєму, це мало не єдиний дистр де найновіше нормально працює без напильника. Редхатоподібні дистри в основному цінні своїми патчами до існуючих пакетів <=> стабільність (а патчі пишуться не відразу) + простота настройки. Якщо такий дистрибутив не дає стабільності то сенс його використовувати втрачається. Якщо хочеться потанцювати з бубном, то я візьму слаку, LFS абощо. Я нічого не маю проти Fedorи (дистрибутивів повинно бути багато і різних), але вона була і залишиться випробувальним полігоном для rhel.

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • дописів: 27
  • upward
« Відповідей #9 : 2006-06-01 21:35:45 »

Мій допис стосовно Федори є, звичайно, офтопіком, я, може, пізніше напишу в розділ для новачків, але Контрол-Шіфт мені не дало зробити в КДЕ і в Мандріві. Обходжуся Альт-Інсерт.  :o
Офтопік і SuSE 10.2

Praporshic

• Гість
« Відповідей #10 : 2006-06-02 00:40:39 »
Ну, по-перше. Кеди ніколи не дають це зробити. Це треба налаштвувати у конфіг-файлі  Х у секції налаштування клавіатрури.
Цитата
Option "grp:ctrl_shift_toggle"

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #11 : 2006-06-02 15:05:10 »

Я зараз сиджу під Fedora Core 3 і перемикаю клавіатуру за допомогою... <ctrl>+<shift> :) І добіса то KDE: GNOME -  ото штука. А в K3D швидкість руками виставляти треба ;) А от за непідтримку нтфс - прибив би - в мандрак з цим проблем нема.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #12 : 2006-06-02 23:28:35 »
Я зараз сиджу під Fedora Core 3 і перемикаю клавіатуру за допомогою... <ctrl>+<shift> :) І добіса то KDE: GNOME -  ото штука. А в K3D швидкість руками виставляти треба ;)

клавіатуара налаштована в xorg.conf, тому перемаю чим звик. Взагалі відверто не розумію велику потребу наворотів стільниць, а намагання все інтегрувати в себе просто навіть осуджую. Маю на увазі створення додаткових, дуплікуючих існуючі системні засоби утиліт, порушуючи ідею модульності юнікс. Самий яскравий приклад, це файлові системи, далі керування пристроями й от налаштуванями клавіатури зокрема.

З часом користування відмічаю, що для повноційної роботи, вистачає й якоїсь *box стільниці. Хоча вже доволі довго використовую XFCE, навіть деякі його можливості, особливо додані з розвитком не використовую.  Від KDE стоять одні лібси, щоб підтримувати приблувші програми й декілька зручних для мене інструментів на зразок Kate. K3D працював як годинник, та згинув разом із стільницею, бо по залежностям не хотів жити;  GnomeBaker цілком задовільняє, тільки от ще не додумав як йому кодування диску виставляти відмінну від локалі, щоб таки запекти кириличні файли читабельно.

Щодо дистру, то кожен най краще ходить в туди, де йому краще. Користувався (саме так, а не "пробував") різними дистрибутивами, останні кілька років зупинився на Debian/testing, практично повністю позбавився залежностей від інших ОС ;) й мені нікуди з нього особливо не хочеться. Для проби починати друзям з нього не рекомендую, але деякі самі проходять процес визрівання буквально за місяць після проблем з налаштуванням під себе одного-другого з "user-friendly" дистрів. Право, нікого не хочу ображати, кожному зручні власні звички. Гонитва за свіжим ПЗ для мене теж виявляє сумнів, не все нове = добре.

А от за непідтримку нтфс - прибив би - в мандрак з цим проблем нема.
Досі нарікаєш так й не завантаживши Captive драйвер, що навіть є зібраний під 4 федору?
От чим мені й подобаєтсья open source - не працює, сам ... винуватий. Й тому є можливість все поправити.

« Змінено: 2006-06-02 23:30:58 від uran »
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #13 : 2006-06-07 13:32:13 »

Цитата
Досі нарікаєш так й не завантаживши Captive драйвер, що навіть є зібраний під 4 федору?  
Навіть captive-cmdline працювати не хоче не те, що не монтується  :'(
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній night_firewall

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
« Відповідей #14 : 2006-06-07 14:08:56 »
Привіт  ;)
Цитата
в KDE незміг налаштувати перемикання клавіатури за Ctrl+Shift
Крім іксів можна щей просто та візуально:
Федора->Центр Керування->Локалізація та Доступність->Скорочення Клавіатури
Ось там у віконечку з права обираєш
Клавіатура->Перемкнути до наступної розкладки клавіатури
У блоці Скорочення для вибраної дії обираєш Нетипова та вказуєш бажану тобі розкладку
Цитата
k3b: матюкнулося що неможе писатий файли з non-local filesystem..
1. Можливо питання користувачів (пробуй під рутом)
2. Варто дізнатись куди записує k3b файл образу
3. щось інше  :)

А щодо взагалі про Федору, то
неварто забувати, що у Федорі є таке, як yum тобто прямий доступ до репозиторіїв (різних, прирізних)
Це спрощує інсталяцію пакетів( єдине що повинен бути інтернет, через який це дійство відбувається)
Взагалі Федора класна штука.