Автор Гілка: налаштування mandrake 9.2 - допоможіть чайникові  (Прочитано 3625 раз)

Євген

• Гість
встановив мандрейк 9.2 і тепер не знаю що з ним далі робити.. якщо хтось має час та натхнення - допоможіть з налаштуванням системи - маю такі проблеми:

1. у КДЕ 3.1 перемикання розкладок укр-англ-рус працює лише мишею, але не працює ctrl+shift (як попросив при встановленні).
2. не можу налаштувати модем (acorp conexant з прошивкою orest-Ukraine) - система модем бачить, дзвінок робить, але лише в тоновому режимі. як виставити імпульсний - так і не знайшов. може ще хтось знає як налаштувати callback?
3. страшенно тормозять тривимірні іграшки (відеокарта riva tnt)
4. не можу знайти програм, які просив встановити разом із системою (open office), заново встановлюватись не хоче.

не відсилайте будь-ласка до хелпів - вже читав хелп КДЕ та Мандрейку - не знайшов.
відповідь можна у мило (ygroza#sobaka#ukr.net) або icq 149039600
дякую заздалегідь!

Євген

dusoft

• Гість
Re: налаштування mandrake 9.2 - допоможіть чайнико
« Відповідей #1 : 2004-03-02 01:41:38 »
4. Встанови драйвер з nvidia'вського сайту.
3. Якщо kppp - там десь у налаштуваннях модему треба змінити команду ATDP на ATDT
як через kppp - незнаю... якщо через pppd та chat-скрипти.... якщо ніхто до завтра нерозкаже - тоді напишу, бо зараз дуже спати хочу :)

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Що новенького?
« Відповідей #2 : 2004-03-02 08:33:06 »
1. Перемикання клавіатури в KDE і те, що Ви пишете (ctrl-shift) - це різні речі. Може працювати тільки одне з них. В даний момент у Вас виставлено перемикання KDE, і воно повинно спрацьовувати на комбінацію ctrl-alt-K, якщо не виставлено іншого. Якщо хочете вернутися до ctrl-shift, вимкніть перемикачку KDE в Центрі керування KDE.
4. Спробуйте в консолі виконати locate openoffice. Якщо його встановлено, то появляться посилання на нього. Якщо в меню ніде на знаходите посилань на програми з ОО, спробуйте його (меню) перезаписати. Там ще з попередніх версій тягнетья помилка, коли при встановленні нових програм меню злітає. Для цього потрібно зайти в Центр керування Мандрейк, там в розділі Система запустити Menudrake і натиснути Зберегти. Якщо ж ОО не було встановлено, то потрібно зайти в Менеджер програм, зробити пошук openoffice, вибрати необхідні пакунки і встановити.

Євген

• Гість
« Відповідей #3 : 2004-03-13 01:24:35 »
дякую всім хто відгукнувся! трохи допомогло :) сиджу тепер розбираюся далі - сподіваюсь, що вдасться до такого рівня, аби постійно працювати у Лінуксі.

стосовно kppp - виявилось, що просто не встановив його разом з усім і намагався додзвонитись через центр керування. зараз вже працює, щоправда без колбеку. якщо хтось розповість - буду дуже вдячний.

Євген

dusoft

• Гість
« Відповідей #4 : 2004-03-13 03:35:14 »
Ось як в мене...
для дозвону запускаю inetcallback... він запускає pppd спочатку для запиту коллбеку (pppd call infocom_requestcb), потім якщо все гаразд - то запускається pppd для прийняття цього коллбеку (pppd call infocom_cb). pppd потрібен версії 2.4.2 або менше - але з патчами для підтримки колбеку...

--------------------/usr/local/bin/inetcallback-------------------
#!/bin/bash
#callb

#check if we already running
[ -f /var/lock/callback ] && { echo "Already running";exit 0; }
#exit in bad time
[ `date +%k` -ge 7 ] && { echo "Connection allowed only from 00 to 07";exit 0; }

#request a callback
pppd call infocom_requestcb
RETVAL=$?
if [ $RETVAL -ne 14 ] ; then
    echo "Callback request failed"
    exit 0
fi;

#waiting for a callback
sleep 2
pppd call infocom_cb
#RETVAL=$?

--------------------/etc/ppp/peers/infocom_requestcb-------------------
115200
ttyS1
crtscts
user dusoft
nodetach
callback номер_телефону_куди_передзвонювати
connect '/usr/sbin/chat -e -f /etc/ppp/chat-infocom-requestcb'

--------------------/etc/ppp/peers/infocom_cb-------------------
115200
ttyS1
crtscts
defaultroute
noipdefault
linkname infocom
user dusoft
usepeerdns
nodetach
connect '/usr/sbin/chat -e -f /etc/ppp/chat-infocom-cb'

--------------------/etc/ppp/chat-infocom-requestcb-------------------
ABORT "NO DIALTONE"
ABORT "BUSY"
ABORT "NO CARRIER"
ECHO OFF
TIMEOUT 3
'' 'ATZ'
TIMEOUT 5
'OK' 'ATDP2260987'
SAY "Waiting up to 65 seconds for a connection...\n"
TIMEOUT 65
'CONNECT' ''
SAY "Requesting a callback"

--------------------/etc/ppp/chat-infocom-cb-------------------
REPORT CARRIER
REPORT CONNECT
ABORT "NO CARRIER"
ECHO OFF
SAY "Waiting up to 1 minute for a ring...\n"
TIMEOUT 60
'RING' 'ATA'
SAY "Waiting up to 65 seconds for a connection with ISP...\n"
ECHO ON
TIMEOUT 65
'CONNECT' '\c'
SAY "Connection esteablished!\n"

Відсутній tor

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • Що новенького?
« Відповідей #5 : 2004-03-17 22:59:01 »
Маю надію, що не офтоп..
Здається не зовсім я і чайник, але вже тиждень не можу зконфігурувати ядро в сабжі  :( І справа, в тому, що в /usr/src просто нема теки linux (як і символічного лінку на нього) і ніде я не зміг знайти навіть натяк на це...
В іксах же посилання навіть нема (як в 9.1)
Може, хтось поділиться досвідом ?
До речі, викачав ядро 2.6.4, але воно не хоче конфігуруватись через відсутність якихось тек.

Євген

• Гість
« Відповідей #6 : 2004-03-18 01:21:02 »
дякую за відповідь стосовно колбеку! спробував встановити - не працює, відкриває консоль і закриває одразу ж. як назло в мене версія pppd лише на одлиницю менша - 2.4.1. зараз буду качати новіший. до речі - де можна ті патчі для колбеку зтягти? дякую заздалегідь.

Євген

• Гість
« Відповідей #7 : 2004-03-18 01:26:31 »
до речі - ще запитання - в гуглі знайшов найостаннішу версія pppd 2.4.1.. підкажіть плз де взяти новішу.

dusoft

• Гість
« Відповідей #8 : 2004-03-18 02:37:30 »
для того щоб ядро сконфігурувати потрібно або встановити rpm'ку kernelsources (здається так вона зветься), або викачати якенебудь ядро і розпакувати його до /usr/src... якщо це ядро із гілки 2.6, то почитай у Documents/Changes (невпевнений, але здається там) що тобі треба оновити... обов'язково це module-init-tools, та ще щось... там написано.

Закривалось тому що 2.4.1 не розуміє опцію callback, тому качай 2.4.2 - для нього ніяких патчів непотрібно, там все вже є:
ftp://ftp.samba.org/pub/ppp/ppp-2.4.2.tar.gz

Доречі краще після того як скомпілював будь що, і вже будешь вводити make install - незабудь повилучати із системи ці програми встановлені з rpm-ок... що б не було потім плутанини.

Відсутній tor

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #9 : 2004-03-19 09:59:19 »
Дякую за відповідь.
В кінці кінців я його зконфігурував і зкомпілював. Правда, сідюків він чомусь не бачить :)
До речі, в усіх перекладах по встановленню ядра вказано, що його потрібно розархівувати в /usr/src/linux , а в рідмі до ядра вказано, що НІ В ЯКОМУ РАЗІ не вкладати його в цю директорію... Дурять нашого брата :)

Відсутній diligent

• Кореспондент
  • дописів: 201
« Відповідей #10 : 2004-03-19 12:23:07 »
Дякую за відповідь.
До речі, в усіх перекладах по встановленню ядра вказано, що його потрібно розархівувати в /usr/src/linux , а в рідмі до ядра вказано, що НІ В ЯКОМУ РАЗІ не вкладати його в цю директорію... Дурять нашого брата :)
Нікого не дурять - дійсно не обов'язково його туди кидати - це просто сімлінк на сирци. Так удобніше, коли в тебе декілька ядер, та одне основне.
Software is like sex: it's better when it's free.  (c) Linus Torvalds

Відсутній tor

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #11 : 2004-03-19 14:33:26 »
Справа в тому, що я з мережі викачав 2 мануала, в яких прямо вказано, що обов"язково в usr/src потрібно кидати (я про нове ядро), а про рідмі я вже казав.
З сімлінками там все зрозуміло.
Буду далі його мучити :)

dusoft

• Гість
« Відповідей #12 : 2004-03-20 02:25:52 »
розархівувати дійсно можна куди завгодно, але потрібно щоб сімлінк /usr/src/linux вказував на папку з ядром яке в тебе зараз. Взагалі то можна як завгодно :) але у багатьох дистрибутивах саме так.

Євген

• Гість
« Відповідей #13 : 2004-03-23 15:53:02 »
чи правильно я зрозумів, що для того, аби був колбек, треба встановити оновлене ядро? якщо так, підкажіть будь-ласка, де можна взяти нормальний мануал для встановлення ядра. чи є якась версія краща за інші? - я собі скачав 2.6.4, проте поки ще не ставив, бо трохи лячно :)

Євген

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #14 : 2004-03-23 17:18:34 »
Стоп! А хто казав, що для колбеку ядро треба перезбирати?! Головне, щоб воно тримало PPP як такий. Це відразу видно, бо без нього не додзвонишся ніяк. Ще одне: хоча тепер у мене ядра збираються (остання зміна -- software suspend + SCSI emulation) на одному диханні, це все ж вимагає концентрації й знання англійської, причому такого, нормального знання... Але знову, навіщо?