Опитування

Що думаєте про Chromium OS?

Супер, я на то довго чекав!
0 (0%)
Може й буду використовувати.
1 (7.7%)
Гляну що то, але виглядає щось не те.
10 (76.9%)
Google забув що в них вже Андроїд має браузер.
2 (15.4%)

Проголосувало: 12

Автор Гілка: Забутяйся в свій браузер!  (Прочитано 9815 раз)

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
Re: Забутяйся в свій браузер!
« Відповідей #15 : 2009-11-23 14:46:18 »
ну ви пане, скаржитесь зараз, що телефоном не можна цвяхи забивати :)
Ну... якщо то Nokia, то можна. ;D

Вас же не хвилює той факт, що в офлайні ви не можете пошту почитати?
Можу — iPhone це робить пречудово. Так само як і Blackberry або звичайний бридкий Winmobile. А тут — OS на нетбук, який вже в кишеню не запхаєш, а треба як мінімум рюкзачок або портфель. То нафіг вам недомобільник у портфелю?

P.S. Запитання-офтопік: а чо ви виставили тему Apple OS X на Ґномі? :-)
« Змінено: 2009-11-23 14:48:52 від BM »

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #16 : 2009-11-23 15:41:30 »
Останній пункт це й значить. :-)
Ні, трохи не те.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #17 : 2009-11-23 18:01:54 »
Цитата
P.S. Запитання-офтопік: а чо ви виставили тему Apple OS X на Ґномі?
мені подобається :) не буду заперечувати того факту, що малювати в еплі вміють гарно :)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #18 : 2009-11-23 20:35:12 »
/me подивився на свою E71 з металевим корпусом та підтверджує таку можливість.

Відсутній coirius

• Кореспондент
  • дописів: 175
  • ArchLinux
« Відповідей #19 : 2009-11-23 22:54:06 »
/me подивився на свою E71 з металевим корпусом та підтверджує таку можливість.

/me подивився на свою стареньку N70 і згадав як він хоче E73 ... також підтверджує можливість використовувати мобілку від нокіа у якості молоткозамінника  ;)

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #20 : 2009-11-25 06:18:43 »
Цитата
мені подобається :) не буду заперечувати того факту, що малювати в еплі вміють гарно :)

Але, якщо говорити саме про стількицю (desktop), то вся фішка еплів зовсім не в малюночках та гламурі, а в консистентності та інтеграції між софтом. Того поки-що ще немає в X11 (незалежно від OS), і трішечки краща, але всеодно дикобразна — в віндах (логічно, бо всюди Win API).

Я-б чесно хтів щоби хтось взяв Linux і зробив «другий Mac»: най вони закриють частину свого коду як пропрієтар, най що. Але щоби то було нормальне уніфіковане залізо, щоби hibernation працював як у Маку: закрив і відкрив інстантно у пам'ять; щоби кардрідери ВРЕШТІ пахали; щоби всі драйвери працювали як належить; щоби ікси працювали без крешів коли оперою відвідуєш якісь лінки; щоби весь софт був уніфікований по темах/фонтах/шорткатах; щоби був один але дуже добрий програвач, а не сотня гівняних; щоби був один дуже файний відеоплеєр (VLC по-моєму найкращий), а не десяток пів-робочих; щоби підключався сканер одним «втиком»; щоби друкарки налаштовувались самі без особливого сетапу; щоби писок у відеокамері не був зеленим; щоби всі відеокодеки були присутні, без додаткових інсталяцій; щоби WiFi не глохло з «looking for stealth access-points» як в убунті; щоби Adobe Flash не морозив всю систему на дурній рекламі «Травіан»; щоби не тре було пиляти місяць його напильником до нормального стану та ін.

А ще, щоби та компанія робила круте файне залізо, а не на кшталт скрипучих корпусом Sony Vaio або «топорних» Lenovo, якість яких значно впала останнім часом (ціна все ще та висока, айбіємівська). Щоби не робити апдейти системи що-три години, бо те що в stable — морально застаріле...

«Ну а в астальном, любімая ґазєта... фсьо харашо.» ©
« Змінено: 2009-11-25 06:33:22 від BM »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #21 : 2009-11-25 08:32:47 »
Цитата

Але, якщо говорити саме про стількицю (desktop), то вся фішка еплів зовсім не в малюночках та гламурі, а в консистентності та інтеграції між софтом. Того поки-що ще немає в X11 (незалежно від OS), і трішечки краща, але всеодно дикобразна — в віндах (логічно, бо всюди Win API).

Я-б чесно хтів щоби хтось взяв Linux і зробив «другий Mac»: най вони закриють частину свого коду як пропрієтар, най що. Але щоби то було нормальне уніфіковане залізо, щоби hibernation працював як у Маку: закрив і відкрив інстантно у пам'ять; щоби кардрідери ВРЕШТІ пахали; щоби всі драйвери працювали як належить; щоби ікси працювали без крешів коли оперою відвідуєш якісь лінки; щоби весь софт був уніфікований по темах/фонтах/шорткатах; щоби був один але дуже добрий програвач, а не сотня гівняних; щоби був один дуже файний відеоплеєр (VLC по-моєму найкращий), а не десяток пів-робочих; щоби підключався сканер одним «втиком»; щоби друкарки налаштовувались самі без особливого сетапу; щоби писок у відеокамері не був зеленим; щоби всі відеокодеки були присутні, без додаткових інсталяцій; щоби WiFi не глохло з «looking for stealth access-points» як в убунті; щоби Adobe Flash не морозив всю систему на дурній рекламі «Травіан»; щоби не тре було пиляти місяць його напильником до нормального стану та ін.

А ще, щоби та компанія робила круте файне залізо, а не на кшталт скрипучих корпусом Sony Vaio або «топорних» Lenovo, якість яких значно впала останнім часом (ціна все ще та висока, айбіємівська). Щоби не робити апдейти системи що-три години, бо те що в stable — морально застаріле...

«Ну а в астальном, любімая ґазєта... фсьо харашо.» ©
Ви, як макофіл, просто не врубаєтеся. Все це вже є!

1) Знаходите розробника системи.
2) Одбираєте у нього комп’ютер.
3) Там вже все працює (жорстко прив’язано до заліза).
4) Бажано, щоб був один відеоплеєр (VLC доволі поганий, щоб замінити iTunes).
5) Бажано, щоб було побільше пропрієтарного ПЗ (вільне на біса не здалося).
6) З компом бажано забрати найкращий принтер з тих, що є у розробника (він оголошується найкращим-найкращим, решта — лайно).
7) Прив’язка до оператора Wi-Fi має бути жорсткою, як і прив’язка до інших послуг.
8) Бажано, щоб у системі було встановлено GNOME з порубаними під час компіляціями можливостями відкриття будь-яких вікон налаштування (якщо цього не зробити, налаштовувати систему буде не цікаво).
9) Залізо має бути від Apple (воно дороге скрипить, рипить, але це ж APPLE).

Just do it!  ;)

Серйозно:
Те, що ви описали — це Apple. Там нічого розробляти, там ні до чого прагнути, там немає чим працювати, там немає нічого різного. Все однакове, все закрите (не треба байок про відкритість Darwin, для мене Apple завжди буде по той бік від Microsoft). Навіщо у природі ще одна Mac OS X? Принцип Окама каже, що зовсім не потрібна.

Висновок:
Робота над ВПЗ з наступним наверненням до Mac невиправно пошкодила вам мізки. Вам сюди. А, там нікого немає? Але ж Apple такий чудовий! Чому ж його не купують? Він просто не дає жодної з описаних вами переваг, окрім почуття «крутофайності».
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Praporshic

• Гість
« Відповідей #22 : 2009-11-25 10:34:17 »
...Я-б чесно хтів щоби хтось взяв Linux і зробив «другий Mac»: най вони закриють частину свого коду як пропрієтар, най що. Але щоби то було нормальне уніфіковане залізо, щоби hibernation працював як у Маку: закрив і відкрив інстантно у пам'ять;.....
Якщо у вас є гроші або спонсор - можу зайнятись написанням комерційної пропозиції. Гарантую що буде усе відкритим та just works. На власному Dell Vostro 1310 переконався, що таке можна зробити без жодних проблем.
Особливо коли замінив WiFi-картку Broadcom 4312 LowPower (повна підтримка буде лише у 2.6.32) на Intel 4965 AGN (вже just works у всіх режимах що можна уявити).
Знадобиться два-три програміста, десяток тестерів та дизайнер з не ураженим мако- або віндофілією мозком.
Ну й ще два-три системні інженери, що складатимуть усе те до купи та видаватимуть перші зразки продукції.
От хіба що зі стороннім залізом, штибу сканерів та іншого, будуть проблеми, бо у наш час виробник сам має писати драйвери під ОС, а не змушувати користувачів до довбання з самостійним їх створенням.
« Змінено: 2009-11-25 10:36:39 від Praporshic »

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #23 : 2009-11-26 04:50:19 »
Будь-ласка, не псуйте тут всім повітря переходом на особистості, ок? А то через таких як ви цю тему просто закриють...

Ні, всього цього нема. Принаймні-б Prapor не написав-би своє повідомлення, яке насправді має сенс (ваше сенсу немає).

Робота над ВПЗ з наступним наверненням до Mac невиправно пошкодила вам мізки. Вам сюди. А, там нікого немає? Але ж Apple такий чудовий! Чому ж його не купують? Він просто не дає жодної з описаних вами переваг, окрім почуття «крутофайності».
Леді, замість розводити тут припадочні істерики, краще подивитися як справи є насправді. У Штатах Apple дотягує до 10%, а по світу — лінк вище. Як для однієї компанії, що робить все в одному флаконі це дуже і дуже багато. Українські маководи — це справді смішно, бо в Україні просто немає офіційного представництва Apple, а ціни просто жахливі. Але-ж не всюди так.

Я-ж, на відміну від Вас, дивлюся на Linux не як забавку діткам, а як на реальний бізнес та засіб у роботі, яка приносить дохід (it's all about money, man). Я-б розказав як тут його дуже сильно штовхали у конторах (securities, loans, banks ...), і-б розказав чому він просто не лізе ніде інше, ніж на малих серверах (навіть не йде на mid-servers), і-б розказав чому вінда зараз є by default у всіх фінансових конторах, таких як Morgan, Goldman, Meryl, Nomura та ін. При тому, що ніде начальство не противилось, а навпаки давало добро на «лінухізацію» (платити за фігню ніхто-ж не хоче, пра?).

Але біда-ж у тому, що у вас нема ні вух слухати, ні очей бачити, ні рота щось путнє сказати. То може й не базікайте лишнього?

Щодо пропрієтару, то в Україні Opera значно більше поширена, ніж Firefox. Я-б хтів щоби Firefox, бо мені влом підтягувати CSS під Opera. :-) Але факт є той, що людям повільне гальмо Firefox просто не подобається, і коли Safari та Opera давно проходять Acid 3 Test, то Firefox ще досі цього не витягує. Чому Google випустив свій хром? Та не тому що їм нема шо робити і в них філантропічні настрої, а тому, щоби не платити Mozilla Foundation мільйони долярів/рік за отой пошуковий тулбар, де Google пошук встановлений по замовчуванню. І їх так звана Chromium OS — це проштовхування Chrome Browser на ринку, бо в Google краще за всіх розуміють, що запущений Ubuntu на ARM процесорі з Firefox є значно кращим варіантом для людей, але дуже дорогим для самого Google.
« Змінено: 2009-11-26 04:54:04 від BM »

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #24 : 2009-11-26 05:06:39 »
Якщо у вас є гроші або спонсор - можу зайнятись написанням комерційної пропозиції. Гарантую що буде усе відкритим та just works.
За такої заяви сумніваюсь на «п'ять дев'яток» (99.999%). Бо вже є RedHat, Novell, Canonical, також IBM щось там шарпався... І всюди не один-два програмісти, а сотні. І що з того? Зауваж, що справа не в OSX чи Oracle DB технічно, а в Джобсі чи Еллісоні. Бо Шварц тільки посадив Sun, хоч технології у нього дуже круті. Ну ти зрозумів про що я. :-)

Доречі, у мене була розмова з Motorola колись про те, як конкурувати з iPhone використовуючи «вєдроїд» (Android). Скінчилось тим, що «да, кльові ідеї ну, але наші менеджери сказали, наші боси приказали, вже є контракти, це дуже революційно, нам страшно» etc. А справа зовсім не в глямурі, а в інфраструктурі, якої вони ніколи не мали, не мають і не планують. Крім того, їх девайси дурні — IMO їх дизайнерам краще вулиці підмітати, бо максимум вони можуть скопіювати iPhone. А сам підхід до Android та випуску девайсів звичайни мікрософтівський... Тому продукція Motorola і далі буде звичайне барахло, як і досьогодні.
« Змінено: 2009-11-26 05:11:36 від BM »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #25 : 2009-11-26 07:26:28 »
Будь-ласка, не псуйте тут всім повітря переходом на особистості, ок? А то через таких як ви цю тему просто закриють...

Ні, всього цього нема. Принаймні-б Prapor не написав-би своє повідомлення, яке насправді має сенс (ваше сенсу немає).

Леді, замість розводити тут припадочні істерики, краще подивитися як справи є насправді. У Штатах Apple дотягує до 10%, а по світу — лінк вище. Як для однієї компанії, що робить все в одному флаконі це дуже і дуже багато. Українські маководи — це справді смішно, бо в Україні просто немає офіційного представництва Apple, а ціни просто жахливі. Але-ж не всюди так.

Я-ж, на відміну від Вас, дивлюся на Linux не як забавку діткам, а як на реальний бізнес та засіб у роботі, яка приносить дохід (it's all about money, man). Я-б розказав як тут його дуже сильно штовхали у конторах (securities, loans, banks ...), і-б розказав чому він просто не лізе ніде інше, ніж на малих серверах (навіть не йде на mid-servers), і-б розказав чому вінда зараз є by default у всіх фінансових конторах, таких як Morgan, Goldman, Meryl, Nomura та ін. При тому, що ніде начальство не противилось, а навпаки давало добро на «лінухізацію» (платити за фігню ніхто-ж не хоче, пра?).

Але біда-ж у тому, що у вас нема ні вух слухати, ні очей бачити, ні рота щось путнє сказати. То може й не базікайте лишнього?

Щодо пропрієтару, то в Україні Opera значно більше поширена, ніж Firefox. Я-б хтів щоби Firefox, бо мені влом підтягувати CSS під Opera. :-) Але факт є той, що людям повільне гальмо Firefox просто не подобається, і коли Safari та Opera давно проходять Acid 3 Test, то Firefox ще досі цього не витягує. Чому Google випустив свій хром? Та не тому що їм нема шо робити і в них філантропічні настрої, а тому, щоби не платити Mozilla Foundation мільйони долярів/рік за отой пошуковий тулбар, де Google пошук встановлений по замовчуванню. І їх так звана Chromium OS — це проштовхування Chrome Browser на ринку, бо в Google краще за всіх розуміють, що запущений Ubuntu на ARM процесорі з Firefox є значно кращим варіантом для людей, але дуже дорогим для самого Google.
Слухайте, а чому ваша чудова система перекладена лише десятьма мовами? Чи не тому ви з помилками пишете частку «ж»? До чого тут Opera?

Реальний бізнес, кажете? А чого туди не беруть Mac Server? Дорогий? А може просто непотрібна американська сімейна забавка? Тут Європа, а не Америка. У Америці може бути популярним кабельне телебачення, у Європі популярніше супутникове.

Mac тут непопулярний через шалену ціну на свої продукти. Ми вже проходили «Канадську оптову компанію» з нас досить. Штовхайте свої Mac іншим неграм.

Взагалі, iМотлох тут нікому не потрібен, забирайтеся до маководів, будь ласка.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Praporshic

• Гість
« Відповідей #26 : 2009-11-26 10:12:49 »
Якщо у вас є гроші або спонсор - можу зайнятись написанням комерційної пропозиції. Гарантую що буде усе відкритим та just works.
За такої заяви сумніваюсь на «п'ять дев'яток» (99.999%). Бо вже є RedHat, Novell, Canonical, також IBM щось там шарпався... І всюди не один-два програмісти, а сотні.
П’ять дев’яток чого? Я вам кажу про лептопи та десктопи. І відкритим усе буде тому, що Intel усі потрібні драйвери віддає під відповідною ліцензією. Я ж кажу - на моєму Dell Vostro 1310 працює усе. Не вистачає лише "клієнтської" частини ПЗ для роботи зі сканером відбитків. Тобто, авторизуватись я можу, але той саме kscreensaver не бажає дивитись на fpreader. Якщо програмісти досвідчені та тямущі - вони подібні речі дороблять доволі швидко.
І що з того? Зауваж, що справа не в OSX чи Oracle DB технічно, а в Джобсі чи Еллісоні. Бо Шварц тільки посадив Sun, хоч технології у нього дуже круті. Ну ти зрозумів про що я. :-)
Угу. Військових їм потрібно. Випускників академії тилу. Ті в змозі адекватно оцінювати потреби - перевірено цивільним досвідом військових пенсіонерів. Подібного керівника я знайду без проблем. Давайте спонсора - вийдемо на ринок з революційною пропозицією :)

Доречі, у мене була розмова з Motorola колись про те, як конкурувати з iPhone використовуючи «вєдроїд» (Android). Скінчилось тим, що «да, кльові ідеї ну, але наші менеджери сказали, наші боси приказали, вже є контракти, це дуже революційно, нам страшно» etc. А справа зовсім не в глямурі, а в інфраструктурі, якої вони ніколи не мали, не мають і не планують. Крім того, їх девайси дурні — IMO їх дизайнерам краще вулиці підмітати, бо максимум вони можуть скопіювати iPhone. А сам підхід до Android та випуску девайсів звичайни мікрософтівський... Тому продукція Motorola і далі буде звичайне барахло, як і досьогодні.
/me був шанувальником мотороли доки користувався C380. Коли покористувався Nokia 6680 а потім спробував A1200e - став їх ненависником.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #27 : 2009-11-26 10:29:15 »
Розкрию "комерційну таємницю". Ось ця контора мені платить гроші за підтримку своєї торгової інфраструктури, що з минулого року доволі успішно переводиться на RHEL/Oracle Unbreakable. Я б не назвав подібні сервери "малими". Найдовший uptime сервера на якому йдуть реальні торги: 564 days, 20:34. Другий перезавантажували через зміни у обладнанні. Раніше за цих двох працював десяток Win2k3. Кількість "допоміжних" серверів (Oracle, та допоміжні сервіси) я не рахую, але у мене у моніторингу зараз 107 хостів, з яких десь 20 - "кватирки", десяток - Cisco (ASA, ASR, switches). Усе інше - Linux.

Щодо пропрієтару, то в Україні Opera значно більше поширена, ніж Firefox. Я-б хтів щоби Firefox, бо мені влом підтягувати CSS під Opera. :-) Але факт є той, що людям повільне гальмо Firefox просто не подобається, і коли Safari та Opera давно проходять Acid 3 Test, то Firefox ще досі цього не витягує.
Не знаю як воно під Mac, але:
Opera 10 не гальмо, але глюкало - я вже майже остаточно пересів на Konqueror. Firefox лишив для сайтів з Ajax.
Особливо мене «тішить» у опері здатність "зависнути" якщо почати набирати URL у вкладці з вже відкритою сторінкою. За хвилини три її відпускає, але я за той час встигаю її прибити.
Вигляд Safari під WinXP - хай мене вдарить. Під MacOS не дивився, не було на те часу (я тоді довго grep`ав по усій ФС у спробі знайти конфіг щоб увімкнути ssh, як це описано у якомусь мані на apple.com).

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #28 : 2009-11-26 12:18:35 »
А чого туди не беруть Mac Server?
В одній установі де я працював вони й були у переважній більшості датацентру. Потім брали Dell'и одно й двоюнітові, які міняли як шкарпетки, бо вони горіли.

Тут Європа, а не Америка.
Хєх, Європа... Якщо точніше, то Щенеросія. Ось проголосують за Януковича і буде вам і Європа, і какао з чаєм, і російська державна — навіть перекладів не треба буде робити. :-) Але то дуже сумний мені Off-topic... Америка тут при чому? Якщо я не в Україні, то обов'язково у Америці?..

Взагалі, iМотлох тут нікому не потрібен, забирайтеся до маководів, будь ласка.
Леді, перестаньте брикатися в істериці, ніхто вам маки не пхає, бо мова взагалі про інше. Тільки я-ж кажу, що пані мають проблеми зі слухом, зором та мовою. Певно з мишленням теж, бо якби думали хоча-б одну секунду, то дурниць не плели.
« Змінено: 2009-11-26 12:19:25 від BM »

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #29 : 2009-11-26 12:37:25 »
Розкрию "комерційну таємницю". Ось ця контора мені платить гроші за підтримку своєї торгової інфраструктури
О, виявилось що Prapor — реальний. :) Ну але ти також знаєш що в таких конторах найбільше навантаження на мережу, а софт — звичайні ноди кластерів в основному. Тобто, якщо один вилетить нафіг, то не така й біда. Я-ж говорю про щось такого.

Особливо мене «тішить» у опері здатність "зависнути" якщо почати набирати URL у вкладці з вже відкритою сторінкою.
Ні, нема такого. Мене нервує тільки те, що де-коли вона чекає на сторінку хвилинами. Але при refresh завантажує блискавично. Правда, всі користувачі приходять з Вінди, може там таких проблем немає теж.

Вигляд Safari під WinXP - хай мене вдарить. Під MacOS не дивився, не було на те часу (я тоді довго grep`ав по усій ФС у спробі знайти конфіг щоб увімкнути ssh, як це описано у якомусь мані на apple.com).
Взагалі-то System Preferences → Sharing → Remote Login і там поставити галочку, а також вибрати тільки окремих користувачів якщо треба. Робиться за одну хвилину. :-)

Safari та iTunes під WinXP — най  тебе вдарить теж. ;D Воно таке велике що я аж зомлів, коли побачив. І вигляд теж... не тойво. Тут однозначно згода: виглядає так само бридко, як і Gnome під маком. :-)
« Змінено: 2009-11-26 12:38:56 від BM »