Автор Гілка: Допомога новачкам(offtop version)  (Прочитано 15240 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Re: Допомога новачкам(offtop version)
« Відповідей #45 : 2009-12-16 00:42:32 »
Той товариш, думку якого було послано під три чорти...
Живе не в БЦ і до цього форуму стосунку не має  :P Вистачить, в же того, що він "примусив" мене купити компака, а не ацера, на якому вже стояв лінь (правда то - ноут).
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #46 : 2009-12-16 01:10:47 »
Вистачить, в же того, що він "примусив" мене купити компака, а не ацера, на якому вже стояв лінь (правда то - ноут).
І правильно зробив. Бо Acer - добриво. Органічне. Так само, як і їх відношення до Linux: «ця система встановлена щоб ви могли переконатись у працездатності пристрою, перш ніж придбати його та встановити на нього придбану окремо копію Winows®».
« Змінено: 2009-12-16 01:13:13 від Praporshic »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #47 : 2009-12-16 02:06:00 »
якщо вже принципово купувати ноути з лінуксом, то, звісно, делли.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

• Літератор
« Відповідей #48 : 2009-12-18 12:30:04 »
Поставив MikTeX  -- убитись... воно працює з консолі, а дурна вінда має таку ж дурну консоль, як і сама. 5 хвилин в консолі вінди і ви кулею помчитесь під Лінукс.
Перша порада новачкам: спочатку спробуйте запускати cmd під віндою і щось нею спробувати корисне зробити (не лише пінг, чи net send). Потім, після роботи вже в терміналі лінукса -- зрозумієте, чому вам вінда не подобається.
Мало? створіть під віндою фіфочку пі пограйтесь в посилання тексту з дного терміналу в інший, не вийде  - переходьте на Лінь -- тут все можна.

Крім того, нема жодної технології (крім розробки вірусів, звичайно), реалізованої під віндою, яку не можливо реалізувати під Лінуксом.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #49 : 2009-12-18 15:05:52 »
Сергію, вибачте, але ваші релігійні пости неконструктивні. це як взяти бравзер lynx і почати його лаяти за те, що не має табів, не показує малюнків тощо. ну не подобається — не юзайте, чого про це на цьому форумі писати?

що саме вас не влаштовує у консолі в контексті MikTEX? Як вже зазначив Сусід, ви або читаєте мануал з ДОС-а, або не користуєтеся ним. Наразі ж не зрозуміло, яка мета вашої проповіді? Начебто, більшість людей на цьому форумі й так знають різницю між cmd та bash.

Поза тим, якщо ви встановили MikTEX не для того, щоб написати про те, який він відстій, а для написання дисертації, то раджу встановити також редактор WinEdt. Після цього лізти в консоль вам буде непотрібно, так само, як у випадку Kile.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #50 : 2009-12-18 20:27:11 »
Перша порада новачкам: спочатку спробуйте запускати cmd під віндою і щось нею спробувати корисне зробити (не лише пінг, чи net send). Потім, після роботи вже в терміналі лінукса -- зрозумієте, чому вам вінда не подобається.
Перша порада новачкам - сходити за тими посиланнями, що я дав Сергію.
Мало? створіть під віндою фіфочку пі пограйтесь в посилання тексту з дного терміналу в інший
А яка практична користь простому смертному користувачеві від фіфочок? Вважаю, що Лисовенка треба перевести на Windows, тоді в нього з’явиться багато вільного часу на дописання дисертації, замість возні з фіфочками.
Крім того, нема жодної технології (крім розробки вірусів, звичайно), реалізованої під віндою, яку не можливо реалізувати під Лінуксом.
Зворотнє твердження також вірне.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #51 : 2009-12-18 20:36:01 »
Я не програміст, не знаю, наскільки це підходить - фіфочки у офтопіку на офтопо-розробо-мережі
« Змінено: 2009-12-18 20:36:59 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #52 : 2009-12-18 20:44:02 »
Поза тим, якщо ви встановили MikTEX не для того, щоб написати про те, який він відстій, а для написання дисертації, то раджу встановити також редактор WinEdt. Після цього лізти в консоль вам буде непотрібно, так само, як у випадку Kile.
40$ за WinEdt не жаль? Встановіть краще TeXnicCenter або Texmaker.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

• Літератор
« Відповідей #53 : 2009-12-18 22:30:27 »
Вважаю, що Лисовенка треба перевести на Windows
"Зроблено":

• Літератор
« Відповідей #54 : 2009-12-18 22:38:59 »
Встановіть краще TeXnicCenter або Texmaker.
Який з них вам більше сподобався (сподіваюсь, ви їх пробували)?
Редактор в мене є: Notepad++ там би тільки розібратись, як змінювати директорію його вбудованої консолі і все можна користуватись на ура. Досить сильно нагалує Kate (колись мій страшенно улюблений редактор текстових файлів).

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #55 : 2009-12-18 22:50:57 »
Встановіть краще TeXnicCenter або Texmaker.
Який з них вам більше сподобався (сподіваюсь, ви їх пробували)?
Редактор в мене є: Notepad++ там би тільки розібратись, як змінювати директорію його вбудованої консолі і все можна користуватись на ура. Досить сильно нагалує Kate (колись мій страшенно улюблений редактор текстових файлів).
TeXnicCenter більше нагадує WinEdt. Хоча налаштування програми логічніше за WinEdt, деяких веселих можливостей  WinEdt (які реалізуються додатками) все ж не вистачає. За базовою комплектацією програма краща за WinEdt.

Texmaker — результат праці колишнього основного автора Kile. Програму відірвано від KDE-бібліотек і переписано на чистому Qt. Такий собі трохи недо-Kile (деякі можливості KatePart так і не реалізовано). За базовою комплектацією теж трохи кращий за WinEdt (залежить від смаку).
« Змінено: 2009-12-18 22:51:25 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

• Літератор
« Відповідей #56 : 2009-12-19 01:14:13 »
ще питаннячко що до самого МікТеХа : вн на льоту доставляє пакети -- якщо з правами адміна поганяти компіляцію документів - згодом до користувача "з обмеженими правами" (яка ж гидка в віндузятників термінологія) він придератись не буде за аналогічні документи?