Опитування

Як ви ставитеся до алкоголю?

Не вживаю категорично
6 (13.6%)
П'ю, але дуже мало і неохоче
16 (36.4%)
П'ю по великих святах
7 (15.9%)
П'ю по святах - великих і маленьких
6 (13.6%)
А навіщо чекати свята?
8 (18.2%)
П'ю багато
1 (2.3%)

Проголосувало: 42

Автор Гілка: Як ви ставитеся до алкоголю?  (Прочитано 22483 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Як ви ставитеся до алкоголю?
« Відповідей #45 : 2009-12-26 10:40:49 »
завжди є той самий C[size=8]2[/size]H[size=8]5[/size]OH?
В настільки малих дозах, що не йде ні в яке порівняння з отримуваними від застілля.
Власне, то, напевне, і є та солодка халява, за яку говорив cadca.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #46 : 2009-12-26 18:24:47 »
До слова, є також токсичне сп'яніння.
І наркотичне. Алкогольне - це один з видів наркотичного сп’яніння.
« Змінено: 2009-12-26 18:38:24 від vitre »

Відсутній v.2.1

• Письменник
« Відповідей #47 : 2009-12-26 18:37:30 »
До речі, про "шкоду організму". А що скаже пан на той факт, що у організмі людини, яка ніколи не вживала алкоголю або ще чогось, що його містить, завжди є той самий C[size=8]2[/size]H[size=8]5[/size]OH?
У "Страх і ненависть в Васвегасі" вживали витяжку адреналінової залози.
Бодібілдери вживають стероїди.
Транссексуали вживають естроген. Який до речі є також у пиві. Ці речовини є в кожному людського організмі, але всім відомо яку шкоду вони можуть принести якщо їх вживати.

Зрештою кал і сеча теж є в людському організмі, але це не є аргументом за чи проти їх вживання. :)
« Змінено: 2009-12-26 18:59:08 від vitre »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #48 : 2009-12-26 19:30:39 »
Зрештою кал і сеча теж є в людському організмі, але це не є аргументом за чи проти їх вживання. :)
;D Молодець! Так їм. Добре, що під час прочитання цього я знаходився у лежачому положенні.
До речі, уринотерапія інколи має місце.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #49 : 2009-12-26 21:47:01 »
Копрофіли з вами категорично не згодні=)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #50 : 2009-12-26 21:47:14 »
M: значить так. Тема - злісний офтопік, і я не зарубав її відразу з чисто академічного інтересу, чим закінчиться. Закінчилось, як і слід було чекати, поважною дискусією дипломованих медиків.

Даю ще добу на фіналізацію, після чого тему закриваю; найактивнішим фіналізаторам роздаю нагороди. Dixi.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #51 : 2009-12-26 22:02:13 »
Ці речовини є в кожному людського організмі, але всім відомо яку шкоду вони можуть принести якщо їх вживати.
Але достеменно відомо, яку користь приносить правильне вживання алкогольних напоїв. Ніколи не чули про лікування виразки шлунку спиртом? А така методика існує. До біса боляче, але допомагає. У радянські часи її заборонили через "боротьбу з пияцтвом".

Sigmund Freud

• Гість
« Відповідей #52 : 2009-12-26 22:06:47 »
Копрофіли з вами категорично не згодні=)
Ви бажаєте про це поговорити? Капча «анестезією» це підтверджує.

M.: Ні, не бажає, запобігаючи серйозних порушень відповідно до чинних правил, а саме пунктів 2.4, 2.5, 5, а як їх результат — 2.2, а потім їх класичне закінчення 11 пунктом.
« Змінено: 2009-12-27 01:09:28 від Re. »

Відсутній v.2.1

• Письменник
« Відповідей #53 : 2009-12-27 04:46:37 »
Але достеменно відомо, яку користь приносить правильне вживання алкогольних напоїв. Ніколи не чули про лікування виразки шлунку спиртом? А така методика існує. До біса боляче, але допомагає. У радянські часи її заборонили через "боротьбу з пияцтвом".

Так, у вині й у пиві є корисні речовини. Проте, спирт є отрутою для організму і його шкода перекриває ту невлику користь. Навіть якщо про співвідношення користь - шкода можна посперечатися, бо невідомо в яких одиницях його вимірювати. То такий вибір користи виглядає нераціонально. Навіщо вживати з корисними речовинами отруту? Якби прихильники міцних напоїв шукали від алкоголі користь, то було б розумніше створювати смачні сорти риб’ячого жиру, вітамінні та молочні коктейлі, медові, з маточним молочком, в природі є багато корисного. Але очевидно, що декого більше цікавить саме отрута і її дія на організм. Скільки набереться користі в горілці?
Навпаки у стереотипному середовищі піклування про здоров’я сприймається як маветон, образа (тьі мєня нє уважаєш), чи вияв слабкости (трезвєнік - язвєнік).

Стосовно методики лікування виразки спиртом чув, але не достеменно. Тільки на рівні застільних розмов серед кола гіпотетичних развєдчиків.
На мою думку офіційна медицина притримується протилежного погляду на виразку і алкоголь. Тобто, виразка може вилікувати алкоголізм, а не навпаки.
Гадаю, у лікаря який прописав хворому на виразку алкоголь були б проблеми.
Розмови і чутки про користь пива, алкоголю будуть тривати допоки це вигідно. Але на публіцистичному рівні, а не на рівні наукових досліджень.

Публіцистам треба продавати враження, щось таке, як користь алкоголю, тютюну, цукру, неіснування СНІДу, шкоду ГМО, говорящу воду.
Корисних популярних ЗМІ таких як Дискавері, чи канали про світ тварин меншість. Та й коли я дивився востаннє Дискавері вони показували передачу про духів.
Наукове дослідження ще треба завернутип в гарну зрозумілу обгортку, але простіше набрати у ворді якусь маячню з голови.
Тому технічний прогрес і людське невігластво ростуть разом і чимдалі між ними збільшуєтсья відстань.
« Змінено: 2009-12-27 04:50:55 від vitre »

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #54 : 2009-12-27 09:25:54 »
Так, у вині й у пиві є корисні речовини. Проте, спирт є отрутою для організму і його шкода перекриває ту невлику користь.
Я Вас не здивую, якщо скажу, що спирт це один із тих корисних речовин?
Навпаки у стереотипному середовищі піклування про здоров’я сприймається як маветон, образа (тьі мєня нє уважаєш), чи вияв слабкости (трезвєнік - язвєнік).
А цю тему не раджу розвивати — вчіть причинно-наслідковий зв'язок і наш менталітет. Цю тему достатньо обговорено, щоб її не розпочинати знов.
Розмови і чутки про користь пива, алкоголю будуть тривати допоки це вигідно. Але на публіцистичному рівні, а не на рівні наукових досліджень.
Не в СРСР же живемо, їй-богу, таке враження, що від Вас щось ховають і склад пива — кока-кола своєрідна(її компоненти не приховано, між іншим). У наш-то час у будь-які лабораторії можна перевірити склад і вміст будь-чого. Ось почитайте англомовну вікіпедію — там чимало цікавого знайдете, бо там написано багато різного та досліди різних науковців — це ж не збіги…

Складається таке враження, що Ви несильно розумієте, чому не варто пити алкоголь, а чому варто-таки.
« Змінено: 2009-12-27 09:28:11 від Re. »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #55 : 2009-12-27 11:34:35 »
Скільки набереться користі в горілці?
У якісній - не менше 40%.

Стосовно методики лікування виразки спиртом чув, але не достеменно. Тільки на рівні застільних розмов серед кола гіпотетичних развєдчиків.
На мою думку офіційна медицина притримується протилежного погляду на виразку і алкоголь. Тобто, виразка може вилікувати алкоголізм, а не навпаки.
А от тепер спитайте у самої медицини. Будете дуже здивовані :). До речі, про алкоголізм ніхто не каже. Кажуть про вживання медичного спирту у чітко визначених дозах.
Простенький приклад: лікарський засіб "спиртова настоянка червоного перцю". Застосовується, зокрема, для стимуляції травленя. У нас в аптеках не продають, а от у "гастрономах" - скільки забажаєте. «Перцовка» зветься.

Гадаю, у лікаря який прописав хворому на виразку алкоголь були б проблеми.
Так, були б. Не тому що це шкодить, а тому що боротьба з алкоголізмом. Тому подібні поради даються лише "колегам-медикам" так щоб "ніхто не чув і не бачив". І за один-два тижні виразка виліковується. На це йде приблизно 700 мл спирту та два десятки сирих курячих яєць (зараз замінюють препаратами штибу Альмагель).

Пиво дуже корисне при захворюваннях шкіри. Точніше, корисні наявні у ньому дріджі. Алкоголь стимулює травлення, розширює судини, знижує артеріальний тиск, дозволяє зняти нервове напруження.

Публіцистам треба продавати враження, щось таке, як користь алкоголю, тютюну, цукру, неіснування СНІДу, шкоду ГМО, говорящу воду.
А ви знаєте що з цукру можна зробити замінник крові, коли вам терміново треба доставити тяжко поранену людину до лікарні? В ідеальному варіанті там йде глюкоза, але якщо буде у рази півтора більше цукру - людина теж виживе. Це так, між іншим.
Наукове дослідження ще треба завернутип в гарну зрозумілу обгортку, але простіше набрати у ворді якусь маячню з голови.
Тому технічний прогрес і людське невігластво ростуть разом і чимдалі між ними збільшуєтсья відстань.
Ви мене вибачте, але тут ви виставляєте себе одним з наочних прикладів. Пояснюю чому:
на питання яка різниця між ліками та отрутою або наркотиком будь-який адекватний медик відповість: дозування.
Якщо дуже добрі ліки, що дуже добре допомагають і не шкодять організму, прийняти у вигляді 10-20 доз, то це гарантоване отруєння. Не відноситься хіба що до активованого вугілля та препаратів на зразок глюконату кальцію (їх треба стільки зжерти, що мало хто зможе). Але відноситься до вітамінів. Ви чули про шкоду від необхідних для життя сполук, таких як вітаміни? Так от вона є.
Так само й алкоголь: у медичних цілях його вживають дуже обережно та обмежено. Ніхто не каже, що треба пити горілку пляшками а пиво - діжками. Власне, судячи з вашого повідомлення про "ставив на собі досліди" я розумію звідки таке відношення до предмету обговорення. Ви просто проводили ці «досліди» без необхідної допомоги. У тому, щоб нажертися до втрати свідомості жодної користі немає. А от у "маннергеймовці" перед обідом є дуже велика користь.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #56 : 2009-12-27 13:36:15 »
на питання яка різниця між ліками та отрутою або наркотиком будь-який адекватний медик відповість: дозування.
Адекватні хіміки доповнять - ГДК (гранично допустима концентрація)
Не в СРСР же живемо, їй-богу, таке враження, що від Вас щось ховають і склад пива — кока-кола своєрідна(її компоненти не приховано, між іншим). У наш-то час у будь-які лабораторії можна перевірити склад і вміст будь-чого.
На відміну від кока-коли пиво не має компонент, які викликають звикання. ;)
Ось почитайте англомовну вікіпедію — там чимало цікавого знайдете, бо там написано багато різного та досліди різних науковців — це ж не збіги…
Ах так-так, британські вчені...
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #57 : 2009-12-27 14:32:40 »
А хопеїн?
Ах так-так, британські вчені...
Маєте рацію, але це вже краще, ніж наші підручники.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #58 : 2009-12-27 16:05:25 »
Не погоджуся. Ось я звик до гарного пива, і тепер не можу пити усіляки сармати з оболонями. Мені замість відра того пійла давай бокал нікопольського, або бердичевського...

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #59 : 2009-12-27 18:25:21 »
Cthulhu, будьте так ласкаві - не позбавляйте мене джерела позитивних емоцій, не зачиняйте цю гілку.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.