Автор Гілка: Державний центр радіочастот: назад у совдепію.  (Прочитано 6751 раз)

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
Що ви думаєте про реєстр ІМЕІв і відключення теоефонів?
Чи плануєте якось це обходити?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
думаю, що з’являться багато телефонів з однаковим ІМЕІ. І ще думаю, що блокувати будуть не відразу (якщо будуть): невже усіх іноземців, туристів, отак просто позбавлять доступу до мобільного зв’язку?

у мене легальний телефон, занесений у базу даних продавцем, тому нічого не планую обходити.
« Змінено: 2010-04-09 13:16:31 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
А про що взагалі йдеться?  :o
Я щось пропустив.
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній noddeat

• Кореспондент
А про що взагалі йдеться?  :o
Я щось пропустив.
http://www.ucrf.gov.ua/uk/imei_base/
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
Моєму телефону десь 3 роки. Навіть гадки не маю наскільки він легальний. :-[

Про реєстр думаю, що це ще один спосіб стягнення грошей  >:(
« Змінено: 2010-04-09 14:09:55 від modeus »
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Про реєстр думаю, що це ще один спосіб стягнення грошей  >:(

Цитата
Яка вартість послуг за внесення коду до узагальненої бази кодів IMEI?

Коди IMEI вносяться до узагальненої бази кодів БЕЗКОШТОВНО.

отут все гарно написано:
http://www.ucrf.gov.ua/uk/imei_base/faq/

якщо телефона нема в базі, то блокують його через 3 місяці. Тоді все ок в принципі. Не купуйте контрабандних телефонів, от і все.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Телефони блокують, порнуху забороняють, vkontakte... таки ніхто не забороняв. Неправильно якось.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
vkontakte... таки ніхто не забороняв. Неправильно якось.
100%. Не знаю, що з наших дітей виросте з тими контактами. Такого вбивання часу навіть з civilization не було.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
100%. Не знаю, що з наших дітей виросте з тими контактами. Такого вбивання часу навіть з civilization не було.
Я знаю. Виросте то само, що з дітей наших батьків. Тільки наші батьки нудять про те, що «молодь вже не та» у 50 років, а наші діти будуть нудіти вже у 13, бо різниця між поколіннями (generation gap) зараз якось більш яскраво виражена, ніж колись — темп життя зростає.

щодо вбивання часу, я особисто не бачу різниці між пустопорожніми балачками за допомогою звукових хвиль (т.зв. «реал») та пустопорожніми балачками за допомогою електромагнітних хвиль (т. зв. «the інтернети»), між сидінням та лавці та сидінням «у контакті».
« Змінено: 2010-04-09 20:52:33 від noddeat »

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
думаю, що з?являться багато телефонів з однаковим ІМЕІ.
Ви навіть не здогадуєтесь наскільки праві :) - в гнусмасів при перепрошивці (якщо зачіпати EEPROM) IMEI може скидатись в нулі. [smiley=evil.gif]

Ось як правильно:
ipfw add 4999 fwd 127.0.0.1,3128 tcp from 192.168.0.0/24 to any 80,8080,3128...
acl our_network src 192.168.0.0/255.255.255.0
acl bad_sites url_regex -i vkontakte
...
http_access deny our_network bad_sites
(хоча отак також вірно) :D
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Цитата
Ви навіть не здогадуєтесь наскільки праві Усмішка - в гнусмасів при перепрошивці (якщо зачіпати EEPROM) IMEI може скидатись в нулі.
Ну от. Ідея насправді не така вже й погана й дозволяє вирішувати дві задачі:
— блокування та пошук крадених телефонів,
— блокування контрабандних телефонів.
Але без адміністративної відповідальності за перепрошивку ІМЕІ чи користування телефоном з перепрошитим ІМЕІ це все, звісно, без сенсу буде.

PS нещодавно у Польщі був прикол: якась пані знайшла на сміттєзвалищі старий телефон, а він виявився крадений, і до неї приїхала поліція.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
cadca, заборонити вконтактики на технічному рівні не є проблема, треба заборону на рівні патівену, що приїжджає по вконтактера.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Tarasyk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 68
Цитата
щодо вбивання часу, я особисто не бачу різниці між пустопорожніми балачками за допомогою звукових хвиль (т.зв. «реал») та пустопорожніми балачками за допомогою електромагнітних хвиль (т. зв. «the інтернети»), між сидінням та лавці та сидінням «у контакті».

Спілкуватись вживу треба вміти. Зараз в цьому і проблема: сидить цілу ніч Вконтакті а вживу двох слів зв’язати не може. Я за лавочки і ліжечка :)
« Змінено: 2010-04-12 08:09:51 від Tarasyk »

Відсутній turbosega

• Кореспондент
  • дописів: 170
Спілкуватись вживу треба вміти. Зараз в цьому і проблема: сидить цілу ніч Вконтакті а вживу двох слів зв’язати не може. Я за лавочки і ліжечка :)

Підтримую на всі 100% - з цього хоч користь для здоров'я!
Debian GNU/Linux Wheezy (x86_64), Gnome

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
Чому громадянин мусить доводити що він не крадій і не злодій , де призумпція невинуватости? Чому коли в базі нема імеі це мені призумпується як порушення, хоча система настільки недосконала, що я прямо зараз можу передбачити декілька способів, коли легальний телефон відключать. Наприклад при спрбі увімкнути старий апарат, який не працював протягом часу збору ІМЕІв від операторів. Людина ніяким законодавчим актом не зобов’язаний роками зберігати документацію. але призумпуєтсья, що він крадений. Хіба доказ вини лежить не на обвинувачувачі?

А якщо я придбав телефон десь за кордоном це моя власність і я не повинен ще якось додатково виправдовуватися. А ви прекрасно знаєте як в нас працюють держоргани, це буде баба-жаба у вікні, яка хамитиме в якої кожної дві години обід, а працює вона тільки три дні на тиждень до третьої години, і якій ще треба дати на лапу, щоб твоя заява не розглядалася пів року.

Виходить повертаються два совєтських підходи: бєз бамажкі - ти какашка, і те, що ти не крадій і доходи трудовіє ти ще нам повинен довести.

Якщо вас хвилює, що у вас можуть вкрасти телефон, то вас мабуть мусить ще більше хвилювати, що вас УЖЕ обкрадають на 2 млн гривень - стільки коштує державі підтримка реєстру імеів. Ви готові за це платити, ви справді вірите, що міліція шукатиме ваш телефон?

Не смішіть. Ті, хто займаєтсья крадіжкою, матимуть людей з потрібною апаратурою. Постраждають тільки прості  громадяни. В міліції же вас за людину не ввжають, у них до бандитів більша повага ніж до [цензура]. В крайньому випадку скажуть ну все ми передали ваш імей до оператора. Але шукати телефон ніхто не стане.

Контрабанда? Чи ви гадаєте, що постачальники великих партій не матимуть виходу на той же центр радіочастот, який вносить ІМЕІ?

Це просто ще одна митниця, яка каже, ага, на кордоні заплатив, "а мнє"?

Як введення сухого закону, хтось просто хоче піднятися на монополії контрабанди. І цей його бізнес коштує країні 2 млн гривень на місяць.

Головне, чому, якщо держава не справляєтсья з митницею, яка є її оганом, міліцією, яка теж є іі органом, то відповідальність перекладаєтсья на громадян? Чому споживач повинен ще при купівлі телефону з’ясовувати чи легально той телефон продається. Чому це він повинен виконувати роботу митника і мента, які уже отримали свій хабар, і ще нести ризик при купівлі? Ви розумієте наскільку тут все з ніг на голову?

[цензура]
з центру радіочастот каже про процедуру, що треба вимагати у магазині доступу до компа і  перевіряти ІМЕІ на їхньому сайті. Це кожен продавець буде так панькатися? І чи всі користувачі це уміють, чи була інформаційна програма з цього рпиводу. І ще нема гарантії, що тобі не продали уже дубльований імеі, а пізніше зареєстровані дублі тежпланують відключати.

Хіба не ясно, що всі бої з терористами і т.п. завжди дають владі тільки більше можливостей порушувати привватне життя людини.

Я впевнений, що в нормальних країнах є можоивість ще краще простежити за людиною. Але оскільки це московська колонія, вона навіть на це неспроможна, тут стеження організується руками самих же громадян за якими стежать. Бери пашпорт неси до нас і показуй свій імеі.

Громадянин повинен виконувати ще й роль поліцая? Чи не забагато обов’язків при таких нікчемних правах?!
« Змінено: 2010-04-13 17:05:18 від Re. »