Автор Гілка: День Перемоги(to be or not to be?)  (Прочитано 10093 раз)

Комуніст Поділля

• Гість
І починати треба, звичайно, з локалізації KDE. Я завжди відчував, що з ним щось недобре. Смерть оKупантам!
Товстенько ;) Підіть потренуйтесь на LOR, там таких люблять.
Та ходив уже. Обізвали буржуазним націоналістом-гномотрясом.

В підсумку я так вважаю, що українська спільнота лінуксоїдів є самодостатньою організацію, яка сма може вирішувати нещалежно від держави певні питання. Зокрема які свята святкувати, без зазирання через плече, а що ж там сьогодні каже наша держава чи президент чи міністр якийсь.
Однако. Відкрию дві страшні таємниці: українські лінуксоїди не є організацією, і більша частина з них живе не в казковій Лінуксляндії, з днем святого Патріка, різдва Столменового і воскресіння Лінусового, а в реальному геополітичному утворенні під назвою "Україна", з демократично обраною владою, і законодавством, обов'язковим до виконання для всіх. Працює з глюками, але все ж краще ніж в якому-небуть Сомалі.

Вам, видимо, невідомо, що дехто може використовувати вільне програмне забезпечення не тільки для того, щоб потішити свої комплекси, а й для реальної роботи. Також вам явно невідомий той факт, що роботодавець зобов'язаний відпускати співробітників на період визначених державою вихідних. Розумієте, зобов'язаний, під загрозою відповідальності - нехай це і шкодить бізнесу; перша половина травня це взагалі жах для підприємців. А ви пропонуєте підправити локалізацію програми з комерційним призначенням відповідно своїх власних політичних уподобань, навіть не подумавши про те, що це може створити комусь незручності.

І наостанок. Не подобається курс нинішнього уряду - чекайте виборів, чи йдіть на майдан, чи вступайте в партію з близькою по духу вам програмою. Висловлювати свою принциповість і ідейність треба там, а сюди не за цим ходять.
« Змінено: 2010-06-01 20:10:27 від Re. »

Відсутній Олександр Барановський

• Графоман
  • дописів: 366
Re: Свята українського календаря
« Відповідей #1 : 2010-06-01 18:54:53 »
Аргумент вважаю абсурдним.
На здоров'я! :-) Я не буду з Вами сперечатися, принаймні в цій темі. Тут про інше говорять. Хочете подискутувати на цю тему, будь ласка, приватно або краще створіть нову тему.

Я розумію (сподіваюся) Вашу позицію щодо «Дня перемоги». І підтримую. Але Ваші методи ведення дискусії — ні. Я не казав, що Ви є КҐБістським тролем, я стверджував, що Ви використовуєте їхні методи в дискусії. У будь-якому разі, не хотів Вас образити. Якщо це сталося, щиро прошу пробачення.

Я зробив дві пропозиції з початкового питання. Я вважаю, що було б доречно про такі Свята/Дні говорити. Свою позицію я намагався обґрунтувати. Якщо я не пропоную вилучити з календаря «День перемоги», це не означає, що я його святкую. Я його ігнорую. І це моя діяльність. Не треба звинувачувати мене в покірності чи бездіяльності. Ви на те не маєте права. Бо що дає вилучення? Скажімо, вилучимо ми з Вікіпедії статтю про «День перемоги». Всі відразу припинять святкувати? Навпаки, стаття потрібна. І в ній має бути розказано, що це таке, чому воно святкувалося в Україні й чому не має святкуватися.

Ви пропонуєте вилучити День перемоги з календаря? А де Ваші аргументи? Ви розповіли, чому це «свято» не є українським? Ви навели факти з історії України? Ви запропонували щось замість? Кричати кожен може... Але кому крики потрібні? Пан yurchor запитував поради у спільноти щодо календаря. Уявімо для прикладу, що він знає лише совєтську версію «Дня перемоги». Яку корисну інформацію він здобуде з Ваших агресивних криків?

Хочете дискутувати на цю тему? Давайте аргументи. Я готовий брати участь у науковій дискусії. Якщо комусь подобається базарне розмахування руками і бризкання слиною... вибачте, я маю багато цікавіших справ. [Трясця, обіцяв не сперечатися, а цілий трактат написав :-)]

До речі, фофудья (чи фофуддя), яку тут було вже двічі згадано, — у сучасному розумінні є якраз інструментом боротьби з шовінізмом і українофобією. Так само, як жьідобандеровцьі зі своїми клавіатурами. Незрозуміло, до чого її тут згадувати. Мабуть, якби я був злим, мав би сказати: RTFM :-)
« Змінено: 2010-06-01 19:45:08 від ombaranovskyi »
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.
Станіслав М. Улям, «Пригоди математика»

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2010-06-01 18:57:36 »
Добре, Vitre, я не буду тут нічого зачіпати - поки ця дискусія буде в розумних рамках.
Моє незадоволення з цього приводу має імперативне підґунтя - мали місце флейми, що починалися приблизно так-же. Попередні пару дописів вже явно вийшли в сторону КДБ, колишніх та нинішніх політиків.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Комуніст Поділля

• Гість
« Відповідей #3 : 2010-06-01 19:07:35 »
Добре, Vitre, я не буду тут нічого зачіпати - поки ця дискусія буде в розумних рамках.
Моє незадоволення з цього приводу має імперативне підґунтя - мали місце флейми, що починалися приблизно так-же. Попередні пару дописів вже явно вийшли в сторону КДБ, колишніх та нинішніх політиків.
До флейму "Маркс vs Фейєрбах" ще не дійшли, можна продовжувати.

• Графоман
« Відповідей #4 : 2010-06-01 19:13:53 »
Плюс з vitre знято? Бо спільнота ніби ж висловилася за те, що він просто захищає свій дім від ворогів...
У своїх заявках дехто з науковців описував, якими корисними будуть їхні заплановані дослідження для національних інтересів, тоді як насправді ними рухала щира наукова допитливість і бажання написати пару статей.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #5 : 2010-06-01 19:25:34 »
Умовно. На тиждень.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній btr

• Письменник
  • дописів: 654
« Відповідей #6 : 2010-06-01 19:38:35 »
Умовно. На тиждень.
Ну от,гарно. Тепер пропоную пану vitre припинити дописи в цю тему, щоб не втратити вибороту справедливість. Пан yurchor як автор перекладу календаря свят сам здатний вирішити, як відреагувати на нашу писанину, а ми повинні змиритися з його рішенням. Як варіант, всі хутко накидаємося на Авгієві стодоли неперекладеного і доводимо свої переконання конкретною роботою, інші (п. yurchor, для прикладу) цю роботу тоді критикують, виникають нові флейми... Життя йде, одним словом.

• Графоман
« Відповідей #7 : 2010-06-01 19:48:12 »
...всі хутко накидаємося на Авгієві стодоли неперекладеного і доводимо свої переконання конкретною роботою...
Оце дуже мудро сказано!!! Досить на сьогодні суперечок. Відключаюся.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #8 : 2010-06-01 19:51:57 »
День перемоги вп ринципі св'яткувати можна, але пам'ятати, що саме український фронт дійшов до берліну, пафосно цим гордитись  ;)
Знати, що червону ганчірку на Рейхстаг підняли українець та грузин, москаля приписали замість українця.
А вцілому це "свято" варто було б прибити разом з вихідним - більше 60 років після війни - більшість ветеранів померло. На Покрову свято перенести!!! (разом з вихідним)

23 лютого - взагалі фарс і марення божевільного - винести  з календаря...
1 березнея - день Лади - гарне язичницьке свято.
« Змінено: 2010-06-01 19:57:41 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: День Перемоги(to be or not to be?)
« Відповідей #9 : 2010-06-01 20:13:09 »
Тему відділив. Виглядає криво, але перспективніше. Якщо є реальні пропозиції, пишіть у ту тему. Тут можемо й надалі флеймити про День Перемоги. В міру, звісно.
« Змінено: 2010-06-01 20:13:52 від Re. »

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #10 : 2010-06-01 21:21:29 »
Однако. Відкрию дві страшні таємниці: українські лінуксоїди не є організацією
Не бійся зазирати у словник:
Цитата
2.2. Об'єднання людей, суспільних груп, держав на  базі спільності інтересів, мети, програми дій і т. ін. // Сукупність людей, груп, об'єднаних для досягнення якої-небудь мети, вирішення якого-небудь завдання на  основі принципів поділу праці, поділу обов'язків та  ієрархічної структури

Об’єднання українських користувачів ВПЗ на базі цього форуму цілком підпадає під означення організації.

Можете замінити організація на спільнота в моєму дописі. Сенс залишиться той самий, окрім невдалої спроби причепитися до слова ви нічого не продемонстрували. Ну і те що зі словником не дружите. ;)
« Змінено: 2010-06-01 21:23:23 від vitre »

Відсутній v.2.1

• Письменник
« Відповідей #11 : 2010-06-01 21:38:30 »
Вам, видимо, невідомо, що дехто може використовувати вільне програмне забезпечення не тільки для того, щоб потішити свої комплекси, а й для реальної роботи.
Авжеж, новина так новина! :D

Також вам явно невідомий той факт, що роботодавець зобов'язаний відпускати співробітників на період визначених державою вихідних.
О, ще раз "новина". :)

А ви пропонуєте підправити локалізацію програми з комерційним призначенням відповідно своїх власних політичних уподобань, навіть не подумавши про те, що це може створити комусь незручності.
Прошу комерційні незручності в результаті вилучення так званого Дня пабєди в студію!

Я собі так уявляю, робітник збирається іти на вихідні, а роботодавець йому відповідає:
- А у нас в КАДЕЄ такого свята НЕМА! Будеш працювати! :)

Ну і бажаю вам навести лад зі значеннями відпустки і святкових днів, які до відпустки не зараховуються.
А то якась каша у вас. :-Р

І наостанок. Не подобається курс нинішнього уряду - чекайте виборів, чи йдіть на майдан, чи вступайте в партію з близькою по духу вам програмою. Висловлювати свою принциповість і ідейність треба там, а сюди не за цим ходять.
Дякую що просвятили що мені робити і кди іти. :)
Але мені чогось здаєтсья, що якщо я вийду на майдан у вас знайдеться инша відмовка: іди працюй, іди дітей рости, чи дерево сади.

Так часто буває, що різні речі перетинаються, я не прибічник політичних дискусій на форумі який до цього не має відношення. Але тут саме цей випадок, коли програмка несе комуняцьку пропаганду.
« Змінено: 2010-06-01 21:42:13 від vitre »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #12 : 2010-06-01 21:47:53 »
...Дня пабєди ...
Отже, ви проти цього свята, нав'язаного комуняками. Власне, ви не любите комуняк, тут питань немає. А як щодо предмету свята - факту перемоги на фашистами? Тут яка ваша думка?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній v.2.1

• Письменник
« Відповідей #13 : 2010-06-01 22:11:03 »
я не пропоную вилучити з календаря «День перемоги»,.. ...Бо що дає вилучення? Скажімо, вилучимо ми з Вікіпедії статтю про «День перемоги». Всі відразу припинять святкувати? Навпаки, стаття потрібна.
Аналогія вилучення свята з календаря з вилученням статті з вікіпедії м’яко кажучи притягнута за вуха. :)
Так само можна було зробити аналогію з вилученням ока, і зробити висновок, що вилучення це погано. :) Якщо вам не очевидна різниця між статтею і святом, пам’ятником чи назвою вулиці, то я цю різнию окреслю. Вона полягає в позитивній подачі якоїсь події чи факту. А стаття може бути і нейтральною і критичною.

І в ній має бути розказано, що це таке, чому воно святкувалося в Україні й чому не має святкуватися.
Це може робити стаття, але не день в календарі. Свято просто говорить що це позитивна подія.

Цитата
А де Ваші аргументи? Ви розповіли, чому це «свято» не є українським? Ви навели факти з історії України? Ви запропонували щось замість?
Я розумію (сподіваюся) Вашу позицію щодо «Дня перемоги». І підтримую.
Рівень освічености людей на цьому форумі передбачає поінформованість про факти, чому Дєнь "пабєди" святкувати не варто.

От ви і самі кажете, що проти його святкування. Але для чогось вимагаєте від мене доказів. Але для чого, якщо самі стверджуєте що вам ве відомо? Просто щоб змусити мене подрукувати?

Цитата
Пан yurchor запитував поради у спільноти щодо календаря. Уявімо для прикладу, що він знає лише совєтську версію «Дня перемоги». Яку корисну інформацію він здобуде з Ваших агресивних криків?
Якщо ми будемо уявляти, що пан Ючор знає тільки совєтську історію, то дайте уявімо й що я йому виклав факти які ви тут вимагаєте. :)

Бо якось не чесно з вашого боку вимагати від мене боротися з вашими фантазіями і переконувати уявнимих Ючорів. :)
« Змінено: 2010-06-01 22:13:27 від vitre »

Відсутній v.2.1

• Письменник
« Відповідей #14 : 2010-06-01 22:14:51 »
Отже, ви проти цього свята, нав'язаного комуняками. Власне, ви не любите комуняк, тут питань немає. А як щодо предмету свята - факту перемоги на фашистами? Тут яка ваша думка?
Така сама, яка була б у разі перемоги нацистів над комуняками. Я б це свято теж не святкував.

Передбачаю, що ви можете сказати про те, що в багатьох країнах це теж свято. Але ж ці країни здобули незалежність, звільнилися від окупації.  Для цих країн це була перемога над ОБОМА тиранами. А для України або Польщі, Естонії, Литви, Латвії - ні. Країни, що здобули незалежність принесли Україну та инших в жертву, вони захистили власні інтереси.
« Змінено: 2010-06-01 22:37:39 від vitre »