Гадаю, в межах 2000 грн.Наскільки мене вже просвітили - дзеркало мало значення у плівкових камерах - дозволяло дивитися із позиції об'єктиву, а не через видошукач на стороні. В мильницях з екранчиком ми і так дивимося через об'єктив. Тому факт наявності дзеркала мені не обов'язковий, як і можливості встановлення змінних об'єктивів.Скоріш за все, це мають бути нормальна оптика, гарна матриця та наявні ручні налаштування на всі параметри - час витримки, діафрагма, баланс білого, фокус та інше. Ну і стабілізація зображення.
Баланс білого поставите у gimp або darktable.
Про мильницю забудьте одразу.
В мене свого часу був варіант Olympus SP-500UZ.
Sony — теж непоганий, але дорожчий, бо бренд.
Я б не сказав, що Canon робить погані знімки, але різницю видно, що на вулиці, що в кімнаті зі спалахом...
Цитата: Ign1111 від 2010-09-20 22:51:13Я б не сказав, що Canon робить погані знімки, але різницю видно, що на вулиці, що в кімнаті зі спалахом...Ну спалах — узагалі зло. А як порівнювали? Найпростіше перевірити фотоапарат — узяти, зробити фотографію, зблизити фотографію до максимум та побачити правдиву якість. Чесно кажучи, таким чином Olympus і програє. До того ж, у Canon є низка можливостей, приміром, порівняйте макрозйомку тексту на близькій відстані з Sony.
Цитата: AndyBorovy від 2010-09-20 17:48:43Про мильницю забудьте одразу.Цитата: AndyBorovy від 2010-09-20 17:48:43В мене свого часу був варіант Olympus SP-500UZ.Ви якимись іншими користувались, щоб оцінювати мильниці?
Бачив я ті Olympus — якість жах.
Знайома колись купила один — добре, що за законом продукт можна повернути після недовгого експлуатування.З тих, що мені сподобались, — це Canon і Sony. Canon — завжди хороша оптика за помірну ціну — безпрограшний вибір. Sony — теж непоганий, але дорожчий, бо бренд.
Щодо дзеркальних, то їх сенсу брати взагалі нема, поки що. Лише дорожче вийде й клопоту більше. Нічого вам не заважає зробити на тій же мильниці ту саму світлину. В сучасних, як правило, багато налаштувань(принаймні ті, що я мацав). Ще цікавий варіант — зумер — те саме, але він гарно годиться фотографувати віддалені об'єкти. Приміром, місяць з великою витримкою дуже гарно виглядає — але це для любителів.P.S. Це все власний досвід. Чого руки не чіпали — про те не писав.
2) Canon PowerShot SX120 IS - 1596 грн.