Автор Гілка: Поговоримо про мініблоги  (Прочитано 6246 раз)

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
Які сервіси мініблогів знаєте? Якими користуєтесь?
Для чого, на вашу думку, вони потрібні?
Ваше ставлення до сабжу?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Поговоримо про мініблоги
« Відповідей #1 : 2010-03-26 13:26:07 »
Переклав три програми для цього діла. Не зачепило.

У кожного своя натура і звички, комусь подобається, а мені просто не зрозуміло. Навіщо витрачати час на сповіщення всіх, що ви у чудовому (поганому) настрої, слухаєте <підставити улюблену композицію> і прямуєте <підставити місце>? Нагадує типове «альо» нового століття: «тиде?»  :D

Знаю про twitter, identi.ca та Fridge у Opera.
« Змінено: 2010-03-26 13:28:43 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2010-03-26 14:51:14 »
Цитата
У кожного своя натура і звички, комусь подобається, а мені просто не зрозуміло. Навіщо витрачати час на сповіщення всіх, що ви у чудовому (поганому) настрої, слухаєте <підставити улюблену композицію> і прямуєте <підставити місце>? Нагадує типове «альо» нового століття: «тиде?»  Усмішка по вуха

а нащо взагалі спілкуватися? :) хай всі говорять тільки про компіляцію ядра лінукса та прийменники у ірландській мові.

Twitter — чудова штука, юзаю джаберівський шлюз twitter.im, щоб постити туди просто з Pidgin-а.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2010-03-26 14:55:45 »
а нащо взагалі спілкуватися? :) хай всі говорять тільки про компіляцію ядра лінукса та прийменники у ірландській мові.

Ви на чужині, мабуть вам важко знайти з ким поспілкуватися. Я кожного дня спілкуюся з ким захочу (іноді цього спілкування буває аж занадто). І для цього комп’ютер не потрібен.  ;)
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2010-03-26 17:37:04 »

Ви на чужині, мабуть вам важко знайти з ким поспілкуватися. Я кожного дня спілкуюся з ким захочу (іноді цього спілкування буває аж занадто). І для цього комп’ютер не потрібен.  ;)
тут не стільки проблема в тому, що на чужині, скільки в тому, що робота передбачає сидіння за компом 24/7. А ви викладач, вам дійсно набагато краще з цим :)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yvh

• Дописувач
  • **
  • дописів: 56
« Відповідей #5 : 2010-03-26 18:00:07 »
Навіщо витрачати час на сповіщення всіх, що ви у чудовому (поганому) настрої, слухаєте <підставити улюблену композицію> і прямуєте <підставити місце>? Нагадує типове «альо» нового століття: «тиде?»  :D
Згоден, це зайве. Але, уявіть ситуацію: ви знайшли цікавий лінк, новину, статтю і т.д. і хочете поділитись зі своїми друзями. Невже будете відправляти кожному окремо?! Те ж саме, коли маєте бажання підняти якесь питання в колі знайомих і якнайшвидше отримати відповідь на нього. Ситуацій можна придумати безліч.

Сам користуйюсь жуйкою - сервісом мініблогів на основі джабберу. Автором проекту, до речі, є наш співвітчизник з Запоріжжя.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #6 : 2010-03-26 18:07:02 »
Сам користуйюсь жуйкою - сервісом мініблогів на основі джабберу. Автором проекту, до речі, є наш співвітчизник з Запоріжжя.
Колись роздивлявся. Справді елегантне рішення.

Але, уявіть ситуацію: ви знайшли цікавий лінк, новину, статтю і т.д. і хочете поділитись зі своїми друзями.
/*похмуро*/ У соціопатів не буває друзів.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #7 : 2010-03-26 23:50:16 »
Сабж не потрібен. Хіба для графоманів-склеротиків: хочеться писати, а слова до купи не туляться — то написав два речення, і задоволений собою, як імпотент після сексуальних фантазій.

Люди, яким є що сказати, або пишуть статті/книжки, або заводять нормальні блоги.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2010-03-27 00:55:24 »
Сабж не потрібен. Хіба для графоманів-склеротиків: хочеться писати, а слова до купи не туляться — то написав два речення, і задоволений собою, як імпотент після сексуальних фантазій.

Люди, яким є що сказати, або пишуть статті/книжки, або заводять нормальні блоги.
маячня. У мене  є нормальний блог, і статті теж є. от для книжок, правда, лінивий я занадто. але це не заважає мені дописувати в твіттер.

обмеження у 140 символів — чудовий мотиватор формулювати думки коротко. До речі, CERN має свою власну твітерову стрічку, де одним реченням постить про поточний стан Великого зіштовхувача гадронів (twitter.com/cern)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #9 : 2010-03-27 01:29:13 »
маячня. У мене  є нормальний блог, і статті теж є. от для книжок, правда, лінивий я занадто. але це не заважає мені дописувати в твіттер.

обмеження у 140 символів — чудовий мотиватор формулювати думки коротко. До речі, CERN має свою власну твітерову стрічку, де одним реченням постить про поточний стан Великого зіштовхувача гадронів (twitter.com/cern)
А ви що туди пишете? В мене для власних думок чи нотаток є ~/notes.txt, ~/reports.txt, ~/crap.txt. На випадок, якщо треба щось шарити - google notes. Але для чого це публікувати?

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #10 : 2010-03-27 08:10:50 »
твітерову стрічку,
О, до речі, ви чули, що там зламали акаунт Барака Обами?
« Змінено: 2010-03-27 08:20:27 від roman-pikalyuk »

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #11 : 2010-03-27 09:42:17 »
Мініблоги - гарна річ для розповсюдження реклами і швидкого обміну новинами. До того ж(і як це не дивно! :) ) люди люблять спілкуватись, а мініблоги дають ще одну можливість для цього. Та й повноцінний блог потребує занадто багато часу, а маленькі повідомлення - ні. І якщо комусь немає що сказати то це його проблеми, а не мережевого сервісу.
Цитата
Люди, яким є що сказати, або пишуть статті/книжки
От зараз я хочу сказати своїм друзям що сьогодні гарний день і не погано було б зустрітись і випити по келиху пива. /me Пішов писать книжку з цього приводу.  ;)

roman-pikalyuk

• Гість
« Відповідей #12 : 2010-03-27 09:50:27 »
В мене є блог на http://127.0.0.1 і часу на нього я трачу небагато.
І непоганий блог вийшов - прийнаймі ніхто в коментарях нічого поганого про мій блог не писав  ;D

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #13 : 2010-03-27 13:48:37 »
Виділене еквівалентне тому, що писав я, тільки з намаганням виправдатися.

обмеження у 140 символів — чудовий мотиватор формулювати думки коротко.
Це якщо треба скоротити вже сформульовані і десь викладені думки, наприклад, написати анотацію до статті. Інших ситуацій, коли потрібна лакедемонська лаконічність, я не знаю. Так що думаю, що будь-який нетривіальний і не спамерський набір ідей, який варто оформлювати у вигляді окремого тексту, не може вміщатися в 140 знаків.

Якщо твіттер — це rss без теми, то не треба це називати блогом. Навіть мікро-.

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #14 : 2010-03-27 13:51:43 »
От зараз я хочу сказати своїм друзям що сьогодні гарний день і не погано було б зустрітись і випити по келиху пива. /me Пішов писать книжку з цього приводу.  ;)
Тобто, замість того, щоб запросити друзів, подзвонивши кожному особисто або написавши їм через IM, Ви напишете в твіттер і будете сидіти й чекати, доки хоч хтось із них його почитає і сам вийде на Вас? Гарний друг, що й казати...