Автор Гілка: Ubuntu рихтує Gnome  (Прочитано 5941 раз)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Ubuntu рихтує Gnome
« : 2010-08-24 19:55:30 »
http://blogs.gnome.org/sudaltsov/2010/08/20/keyboard-indicator-in-ubuntu-10-10-disclaimer/ (англ.)

Автор перемикалки клавіатури в Gnome відмовився підтримувати проблеми в Ubuntu, оскільки в Ubuntu піктограми стану замінили своєю поробкою (libappindicator).

Від себе (як автора перемикалки в KDE) лише додам, що вже давно маю бажання відмовляти звітам про помилки з (К)Ubuntu, оскільки значна частка проблем йде через кривизну (або відрихтованість) збірки.

P.S. Хоча з огляду на результат цього опитування, є в мене відчуття, що попаду тут під остракізм :)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Ubuntu рихтує Gnome
« Відповідей #1 : 2010-08-24 21:54:48 »
та ні, мене як юзера Убунту ці індикатори дуже дратують. Але до 10.10 і так не планував оновлюватись, дякую.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #2 : 2010-08-25 00:22:47 »
Цитата
Від себе (як автора перемикалки в KDE) лише додам, що вже давно маю бажання відмовляти звітам про помилки з (К)Ubuntu, оскільки значна частка проблем йде через кривизну (або відрихтованість) збірки.
Можна ще конкретних прикладів? Дійсно цікаво.
Думаю зміна однієї бібліотеки ще не означає що Canonical робить щось погане, хоча це звісно неповага до людини яка розробила попередню бібліотеку(виглядає так наче - "дякуємо, ви більше непотрібні") Як на вашу(як розробника) думку - до чого це може призвести? До того що Canonical зробить форк GNOME? Або ще щось?

Відсутній zz

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
« Відповідей #3 : 2010-08-25 00:58:07 »
Цитата
до чого це може призвести?
Нещодавно на хабрі був переклад статті Метта Есея "Поклонники открытого ПО не склонны делиться. Логика автостопщиков", опублікованій в The Register, в якій автор приводить деяку статистику щодо повернення компаніями своїх напрацювань назад у проекти, що послужили їх основою, та наголошує на тому, що такий код (котрий відокремився від проекту та підтримується власними силами) важко підтримувати (вибачте за тавтологію).

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 65
  • Філософ
« Відповідей #4 : 2010-08-25 01:56:20 »
Ті індикатори в убунті якісь дивні. Точніше живуть своїм життям,а про індикатор розкладки клавіатури я взагалі мовчу.

Ну нарахунок убунти своя мова - хто платить той і музику замовляє :(.  Як пану http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D1%82%D1%82%D0%BB%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%82,_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA захтілося так і буде. І не нам його судити.
Я п'ю, курю, матюкаюся, не сприймаю більшість людей та для мене не існує більшість моральних принципів!!! ха-ха-ха, шучу, взагалі-то я білий та пухнастий :)

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #5 : 2010-08-25 02:02:05 »
І не нам його судити.
Так, але ж наче одну справу робимо.

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • Філософ
« Відповідей #6 : 2010-08-25 12:17:33 »
Цитата

Так, але до неї добрались маркетологи і вона вже перестала бути системою для людей. :-X
Я п'ю, курю, матюкаюся, не сприймаю більшість людей та для мене не існує більшість моральних принципів!!! ха-ха-ха, шучу, взагалі-то я білий та пухнастий :)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2010-08-25 13:07:52 »
Цитата

Так, але до неї добрались маркетологи і вона вже перестала бути системою для людей. :-X
ну, 10.04 мені подобається наразі. я навіть розібрався, як повимикати ці довбані індикатори. Але, звичайно, якщо те, що написано, буде правдою, то це жах.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • Філософ
« Відповідей #8 : 2010-08-26 20:44:26 »
Цитата
ну, 10.04 мені подобається наразі. я навіть розібрався, як повимикати ці довбані індикатори. Але, звичайно, якщо те, що написано, буде правдою, то це жах.
Мені навпаки чим далі тим гірше. Моя улюблена ситема 8.10 - стабільна,швидка,проста. А з недоліків то скайп на цю систему не поставиш і підтримка закінчилась. Ну застарівше ПО як недоліком небачу. так як можна оновити.

До тогош один з відомих аналітиків критикував цю ситему. Через те що всі ці рюшечки заторможують систему. Тобто з кожним новим релізом -5% продуктивності/швидкодії системи. І це так якщо, порівняти 8.10 і 10.04 то швидкість дуже вітчутна. І неспорю це ще залежить від ядра бо останім часом доволі непогано воно розбугло [smiley=blush.gif].

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2010-08-26 23:52:39 »
Цитата
Через те що всі ці рюшечки заторможують систему.
нічого подібного. якщо через компіз (чи про які ви рюшечки пишете?) у вас гальмує система, проблема в драйвері відеокартки, її треба фіксити або купувати відеокартки, сумісні з лінуксом :)

ну, а в разі чого все це можна вимкнути, і в 10.04 теж.

Нема наразі жодної причини юзати старий Ґном :)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #10 : 2010-08-27 17:00:50 »
Нема наразі жодної причини юзати старий Ґном :)
Flame:
...коли є новий КДЕ! ;)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #11 : 2010-12-01 18:31:46 »
Від себе (як автора перемикалки в KDE) лише додам,

Ну якщо вже тема в балачках, то питання про болюче.

kkbswitch не підтримується в kde4, щоб його встановити довелося бібліотеки тягнути з 2009.1. От мені і стало цікаво, що перше станеться: хтось відродить kkbswitch чи в kde4 такі зроблять нормальний індикатор?  :-[
Linux. The future is open.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #12 : 2010-12-01 20:34:29 »
Від себе (як автора перемикалки в KDE) лише додам,

Ну якщо вже тема в балачках, то питання про болюче.

kkbswitch не підтримується в kde4, щоб його встановити довелося бібліотеки тягнути з 2009.1. От мені і стало цікаво, що перше станеться: хтось відродить kkbswitch чи в kde4 такі зроблять нормальний індикатор?  :-[
Як автор перемикалки в KDE, мушу зазначити, що користувачів відкритих програм, які пишуть «яке фуфло», «де нормальний індикатор?» і «куди котиться ВПЗ/світ?» в інеті вистачає, і єдиний шлях для людини, яка витрачає свій вільний час (якого і без того не дуже багато через роботу, дітей тощо), щоб зробити софт, яким будуть безкоштовно користуватися — це ігнорувати такі викрики.
Останнім часом я все більше поважаю людей, які мають здібність і не лінуються написати нормальний звіт про ваду, бо таке враження, що відсоток їх падає. І, до речі, ця повага не просто звук для користувача — якщо звіт має достатньо відомостей або запит на нову можливість має логічне обґрунтування і не має значних технічних проблем, то, як правило, проблема усувається в досить стислі строки.
Отож це ваш вибір: тягнути щось з 2009.1, сидіти і з подивом стежити за плином подій, виливати свій сум на форумах чи, якщо не можете самі написати латку з виправленням, то хоча б вказати, що саме там працює не так.
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #13 : 2010-12-01 21:41:42 »
Як автор перемикалки в KDE, мушу зазначити, що користувачів відкритих програм, які пишуть «яке фуфло», «де нормальний індикатор?» і «куди котиться ВПЗ/світ?» в інеті вистачає,

Ну я не так сказав взагалі то.  :-[

Останнім часом я все більше поважаю людей, які мають здібність і не лінуються написати нормальний звіт про ваду, бо таке враження, що відсоток їх падає.

Я пагано знаю англійську, щоб написати звіт. Але якщо ви скажите, що такі звіти можна відправляти на будь якій мові, то відсоток здібних людей виросте.  ;)

Отож це ваш вибір: тягнути щось з 2009.1, сидіти і з подивом стежити за плином подій, виливати свій сум на форумах чи, якщо не можете самі написати латку з виправленням, то хоча б вказати, що саме там працює не так.

В режимі Лише індикатор я не можу вибрати пункта як має діяти розкладка: Глобально, Стільниця, Программа, Вікно. В kkbswitch я можу вибрати (окрім стільниці). Це саме головне, чого не вистачає.

А решта незначнє, а саме вибрати тільки прапор (без кода), або змінити прапор, незмінюючи розкладку (може я туди хочу герб впихнути...).

P.S. Вибачте, якщо щось не так.  :)
Linux. The future is open.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #14 : 2010-12-02 06:00:03 »
Як автор перемикалки в KDE, мушу зазначити, що користувачів відкритих програм, які пишуть «яке фуфло», «де нормальний індикатор?» і «куди котиться ВПЗ/світ?» в інеті вистачає,

Ну я не так сказав взагалі то.  :-[
ну просили нормальний індикатор, значить поточний є «ненормальним», а таке означення окрім образи автору більше корисної інформації не несе, але може я трішки втомився і сприймаю це занадто емоційно :(

Останнім часом я все більше поважаю людей, які мають здібність і не лінуються написати нормальний звіт про ваду, бо таке враження, що відсоток їх падає.

Я пагано знаю англійську, щоб написати звіт. Але якщо ви скажите, що такі звіти можна відправляти на будь якій мові, то відсоток здібних людей виросте.  ;)
Ну якщо мені прийде звіт українською, я попереджу про використання «універсальної мови», але якщо в звіті українською є дійсно інформація про проблему то принаймні буде спроба її виправити; до речі не раз і не два бачив звіти (не лише у себе) російською, і ніхто не помер, але таке працює лише, якщо відомо що супроводжувач програми володіє відповідною мовою
Власне багато англійської там не треба: пару кроків, як відтворити проблему, що вийшло і що очікувалось, і якщо є долучити файл краху та/або конфігурації

на крайняк можна писати і тут і українською, але зі змістовною інформацією

В режимі Лише індикатор я не можу вибрати пункта як має діяти розкладка: Глобально, Стільниця, Программа, Вікно. В kkbswitch я можу вибрати (окрім стільниці). Це саме головне, чого не вистачає.
долучено зображення конфігурації клавіатури в режимі індикатора з пам’яттю розкладок по вікнах/програмах/стільницях, це КДЕ4.5 (а вже 4.6 на носі)

А решта незначнє, а саме вибрати тільки прапор (без кода), або змінити прапор, незмінюючи розкладку (може я туди хочу герб впихнути...).
прапор без кода також вже з 4.5 давно є (до речі навпаки, прапора з кодом більше нема: або прапор або код)
щодо зображень-непрапорів, то такий запит є , але це, як на мене вже «рюшечкі», плюс на цьому запиті лише одна людина, тож не думаю, що я цим займусь поки це дійсно не стане популярною проблемою (ось приклад, коли навіть писати англійською не треба, лише додати свою адресу пошти до списку СС і може супроводжувач замислиться над реалізацією)

P.S. Вибачте, якщо щось не так.  :)
та нічого, бачте, коли розписати свої проблеми, виявиться що більшість з них давно вже не проблеми, тож наступного разу в скарзі давайте більше фактів і менше суму :)
Fedora 35 (x86-64)