Вважаю, що на даному форумі не приділяється достатня увага середовищу Wine....Хто що думає з цього приводу, панове?
Wine відноситься до програм от там для нього і місце.
Вважаю, що на даному форумі не приділяється достатня увага середовищу Wine.
Попит народжує пропозицію. Напевно треба мати достатньо тем, щоб створити для них окремий розділ...
Wine -- це середовище для роботи Windows-програм, а не програма -- цe по-перше.Та ні, wine - це програма! А тип/підтип/вид/підвид цієї програми - емулятор.ЦитатаКрім того це середовище є вільним аналогом комерційної операційної системи Windows, котра лишається покищо найуживанішою в світі. :-/ Тобто wine - це операційна система? Я не користувався wine, але чув, що то лише програма для створення (емуляйції) віндовс-середовища. І без самого віндовса wine не буде працювати. Чи це так?--- ... "покищо найуживанішою в світі."ЦитатаЛінукс хороший до того моменту, доки не стикаєшся з потребою використання Windows-програм... На жаль І єдиним рішенням може бути якраз використання середовища Wine.Ех-х, дійсно погоджуюсь. Бо у самого вінда є, (але без wine).
Крім того це середовище є вільним аналогом комерційної операційної системи Windows, котра лишається покищо найуживанішою в світі.
Лінукс хороший до того моменту, доки не стикаєшся з потребою використання Windows-програм... На жаль І єдиним рішенням може бути якраз використання середовища Wine.
Wine is not emultator
І без самого віндовса wine не буде працювати. Чи це так?
ЦитатаWine is not emultatorПро розшифровку назви знаю. Але ж що робить ця програма? Відповідь: Створює середовище для "того і сього".---А те що назва така "... is not emultator", так і на заборі також багато чого пишуть. Спекречатись з вами я не хо. Але для мене wine - програма, для створення (емуляції) середовища (в широкому розумінні цього слова - ту маю на увазі: апаратного і програмного) в якому щось корисне можна зробити (запуск віндових програм, запуск самого віндаса).Цитата: peinguin від 2010-12-07 12:47:04А які у вас питання щодо вайн? щось запустити? так це все обговорюється на wine.orgТа питань нема, але хотілося б детальніше почитати. Ви можете створити тему тут, і детально розповісти що і до чого.
А які у вас питання щодо вайн? щось запустити? так це все обговорюється на wine.org
ЦитатаІ без самого віндовса wine не буде працювати. Чи це так?Не так. Wine якраз для того і існує, щоб запускати ДЕЯКІ віндовс програми під лінуксом, БЕЗ використання самих віконець.
А якже бути із dll файлами що потрібні для запуску ДЕЯКИХ програм?
Мабуть мені потрібно ознайомитись із wine?
Чи може під словом "деякі" ви мали на увазі calc.exe чи notepad.exe?
ЦитатаЧи може під словом "деякі" ви мали на увазі calc.exe чи notepad.exe?Ні. Цих "деяких" 15800. Ось перелік цих програм: http://appdb.winehq.org/
Я люблю ігри. Давайте вирішимо нашу суперечку в урбан-терор?
... тілки 2й зміг. 4й поставився і запустився.а ле працювати далі відмовляється.