що такого цінного для світу зробив Альберт Айнштайн
Цитатащо такого цінного для світу зробив Альберт Айнштайн I don't want to live on this planet anymore.
+100500
Самому цікаво:) (...як людині, що узагалі мало знає з фізики й хемії).
Цитата: Yury_Bulka від 2011-10-20 08:49:44Самому цікаво:) (...як людині, що узагалі мало знає з фізики й хемії).Основне - пояснення фотоэфекту (за що, власне, і нобелівка - вклад в розвиток електроніки як такої), вклад в квантову теорію (да-да, "квантово-волновой дуализм" це і його робота), в космологію, СТО, ОТО. Останні - дуже фундаментальні речі, які з цеї причини прямо чи опосередковано активно використовуються майже всюди. Наприклад, кожен, хто користувався GPS пристроями, напряму користувався результатами ОТО. За повним списком в англійську вікіпедію (просто стаття набагато багатша за українську).Недавно мені одне тіло (гуманітарний кандидат наук, викладач і доцент, до речі) видало таке - "жид Ейнштейн переписав теорію вірогідностей з Кабалли". Практично точно цитата. Все таки, рівень освіти населення катастрофічно низький, до цих пір більшість живе в Середньовіччі. Напевне, тому я в першому пості злегка рознервувався.
Оскільки ми в «балачках», дозволю собі запропонувати Вам доповнити українську статтю на Вікіпедії: там бракує людей, що можуть (чи хочуть) «тримати планку».
P.S. Я теж недавно черговий раз розчарувався у тому, наскільки ми «зацофані» в деяких речах. Цього разу йшлося про генія української музики Артема Веделя: у бібліотеці львівської консерваторії виявилось по одному екземпляру книжки про нього, нот і збірників статей, до того ж у жахливому стані. Дають в користування «до завтра» (своїм!), що є тільки дражненням людей. Так само й з підручниками з історії української музики. Але проблема не в тому. Проблема в тому, що ЇМ ТАК НОРМАЛЬНО.
За Веделя дякую, я про нього не знав. То вдалось добути матеріали? Такі речі треба сканувати і викладати в загальний доступ. Щоб не загубилось.
Цитата: Yury_Bulka від 2011-10-20 08:49:44Самому цікаво:) (...як людині, що узагалі мало знає з фізики й хемії).Основне - пояснення фотоэфекту (за що, власне, і нобелівка - вклад в розвиток електроніки як такої), вклад в квантову теорію (да-да, "квантово-волновой дуализм" це і його робота), в космологію, СТО, ОТО. Останні - дуже фундаментальні речі, які з цеї причини прямо чи опосередковано активно використовуються майже всюди. Наприклад, кожен, хто користувався GPS пристроями, напряму користувався результатами ОТО. За повним списком в англійську вікіпедію (просто стаття набагато багатша за українську).
Недавно мені одне тіло (гуманітарний кандидат наук, викладач і доцент, до речі) видало таке - "жид Ейнштейн переписав теорію вірогідностей з Кабалли". Практично точно цитата. Все таки, рівень освіти населення катастрофічно низький, до цих пір більшість живе в Середньовіччі. Напевне, тому я в першому пості злегка рознервувався.
Тоді ж у фізиці було поширено, що є дві чинні теорії, але одна суперечить інший.
Тоді у фізиці були такі запеклі срачі суперечки, як у нас в Перекладах. (та і зараз теж, напевне) І тролі були - наприклад, Шрьодінгер зі своїм котом в ящику.
Цитата: piktor від 2011-10-21 10:33:02Тоді у фізиці були такі запеклі срачі суперечки, як у нас в Перекладах. (та і зараз теж, напевне) І тролі були - наприклад, Шрьодінгер зі своїм котом в ящику.Ви ще не бачили як гуманітарії тролять Айнштайна? Це ж ціла епопея.