Автор Гілка: Як ви вважаєте, Windows must die чи достойна альтернатива Лінуксу?  (Прочитано 9656 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Треба на той форум Лисовенка засандалити - вагони лулзів гарантовано.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
Треба на той форум Лисовенка засандалити - вагони лулзів гарантовано.
Мені здається, що таких тролів нема що переконувати. Краще тим людям, що довкола нас — друзі, рідні — показати, що буває щось крім глючної вінди, подарувати кілька Live CD/DVD... А тролі і без нас якось обійдуться...

Я, наприклад, приклеїв на нетбук наклейку — «GNU/Linux — код як суспільне надбання»... Часом запитують, що це означає — пояснюю... Люди починають задумуватись, і це вже непогано.
« Змінено: 2012-11-01 23:04:33 від Yury_Bulka »
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній piktor

• Видавець
Тим тролям не треба нічого пояснювати - з них можна спробувати видобути хороший настрій.
А з приводу своїх - мені ще жодного не вдалося пересадити. Були спроби, дехто певний час користувався, але поверталися на глючну вінду.
« Змінено: 2012-11-01 23:06:21 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
А з приводу своїх - мені ще жодного не вдалося пересадити. Були спроби, дехто певний час користувався, але поверталися на глючну вінду.
Гм, мені більше пощастило: тато, брат, мама, жінка перейшли на Gnu/Linux і спокійно користуються:)

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
Дякуй Балмеру, що тебе не просять запустити якусь специфічну та критично потрібну програму під Linux (бо віндів бачити не хочуть, а воно треба й заміни нема).
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
Дякуй Балмеру, що тебе не просять запустити якусь специфічну та критично потрібну програму під Linux (бо віндів бачити не хочуть, а воно треба й заміни нема).
Знаєте, раз така ідея в голову прийшла: якби 20 людей, що купили Фотошоп за $699 замість того інвестували ці гроші в розроблення Gimp (чи то просто зробили пожертву, чи склались і найняли одного-двох програмарів, щоб ті додали бажані функції), Gimp би вже був на голову вищий, ніж він є зараз (хоч це й так прекрасна програма). Що можна зробити з Gimp за $14000?
« Змінено: 2012-11-04 11:51:55 від Yury_Bulka »

Відсутній piktor

• Видавець
Що можна зробити з Gimp за $14000?
Винайняти на тиждень десяток нормальних програмістів та орендувати для них офіс з комп'ютерами. Що можуть зробити за тиждень десяток нормальних програмістів?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
Що можна зробити з Gimp за $14000?
Винайняти на тиждень десяток нормальних програмістів та орендувати для них офіс з комп'ютерами. Що можуть зробити за тиждень десяток нормальних програмістів?
А чому саме десяток на тиждень? Може двох на місяць? І без винаймання офісу — через інтернет. Критерієм якости слугуватиме прийняття/ниприйняття патчів основними розробниками.

Відсутній piktor

• Видавець
А чому саме десяток на тиждень? Може двох на місяць? І без винаймання офісу — через інтернет. Критерієм якости слугуватиме прийняття/ниприйняття патчів основними розробниками.
Фрілансерів? Цікаво, хто погодиться на такі критерії, які залежать взагалі від каприз третьої сторони?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
Фрілансерів? Цікаво, хто погодиться на такі критерії, які залежать взагалі від каприз третьої сторони?
Тут треба було б наперед вивчити ситуацію — написати розробникам, запитати, який об’єм роботи, які вимоги вони б поставили до коду, який їм присилатимуть, може, якісь підказки стосовно дизайну тих чи инших функцій. Словом, про максимум умов домовитись наперед, щоб програмар знав, як потрібно писати код.

Просто можна ж зробити так, що виглядатиме все добре, а тільки заглянеш у код — волосся дибки стане (мені раз «пощастило» працювати з таким кодом). Бажано, щоб код був якісним, і не «розійшовся по швах» за першої ж нагоди...
« Змінено: 2012-11-04 23:33:30 від Yury_Bulka »

Відсутній prapor

• Письменник
Знаєте, раз така ідея в голову прийшла: якби 20 людей, що купили Фотошоп за $699 замість того інвестували ці гроші в розроблення Gimp (чи то просто зробили пожертву, чи склались і найняли одного-двох програмарів, щоб ті додали бажані функції), Gimp би вже був на голову вищий, ніж він є зараз (хоч це й так прекрасна програма). Що можна зробити з Gimp за $14000?
А до чого тут Photoshop? Там все значно гірше — .Net-based софт, написаний під конкретне замовлення.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
А до чого тут Photoshop? Там все значно гірше — .Net-based софт, написаний під конкретне замовлення.
Photoshop/Gimp — це просто приклад закритої та відкритої програми одного застосування, і як можна покращити відкриту програму за рахунок непридбання закритої. Який .net-based софт ви маєте на увазі? (я не читав того російськомовного форуму, тому не в курсі).

Відсутній prapor

• Письменник
Який .net-based софт ви маєте на увазі? (я не читав того російськомовного форуму, тому не в курсі).

Ви не могли «читати той російськомовний форум», бо для однієї програми (безкоштовної до речі) єдиний форум, на якому піднімалося питання — англомовний форум розробника/власника сервісу alibaba.com, а інші випадки — написана на замовлення конкретної невеличкої фірми де-який час тому, і контактів розробника вже немає, як і кодів (тобто під mono їх не підпиляти).
Далеко не весь необхідний софт, що змушує використовувати конкретну платформу, вимагає за себе грошей. Частенько йому просто нема альтернативи з інших причин.
« Змінено: 2012-11-06 06:35:23 від prapor »
- The knack?

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Жорстокий оффтоп, але до холєри, чого у Прапора аж цілих 84 повідомлення? На форумі попустили старожилів?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Нє, він сам дропнув а через деякий час знов створив свій акаунт. Я так розумію, «Resurrected!» стосується як раз цього.
« Змінено: 2012-11-17 00:59:05 від ISBear »