А все почалося з того що Річард Столмен задовбався перевантажувати кривий драйвер принтера ..... Столмен аби не сидіти весь час коло принтера і не слухати скарги користувачів написав свій який дозволив йому зайнятись організацією FSF замісь того аби підпирати кривий драйвер.
І що з того часу помінялося? Чи набагато легше під лінакс сконфігурити друкарку стало? Чи якість драйверів до того ж НР виросла? Який останній принтер з серії лазерів НР підтримується _повноцінно_ ? Написано з надцять систем друку, а жодна не доведена до четвертини рівня всіма обхаяного диспетчера друкарок відомої нам компанії.Те ж саме можу сказати і про більшість під-систем на лінаксі - звук, відео і т.д.
Я навіть більше скажу, GNU до цих пір так і спромоглося випустити свою ОС. Але розмови про міфи стосовно неї, все одно, існують.PS. А з принтерами HP зараз проблем немає: http://hpinkjet.sourceforge.net/productssupported.php
Так спромоглося, чи ні? Бо я щось про неї і не чув.
Ну, я бачу, як немає, чи чого немає. Власне цієї сторінки "немає":
А що вам потрібно від друкарки для повного задоволення ваших потреб?
Це SF тимчасово не було, спробуй зараз.
Спробував. Всі подальші шляхи ведуть на сторінки hp.com.
А де ж лінакс???Де там у нього "кнопка" ? :-) Де "давнлоад лінакс драйвер" хоч для чогось?
Ну, значить Столман чогось-таки добився, тепер HP випускає фільтри для своїх принтерів з відкритим кодом. Цікаво, яка тепер політика у Xerox?http://hpinkjet.sourceforge.net/install.php
Хе, так це в мене і до того все було (в дистрибуті). Наша пісня гарна - нова. Воно все незручне і слабо-функціональне.Хоча, драйвери може і круті, а от Ю-Ай до них - до нічого. Якось косо криво налаштувати можна. З напильником по текстових файлах конфігурації пройшовшись, почитавши перед тим мани, і-нет і т.д., щоб зрозуміти, що і яка закорючка означає.Це не те, шо би хотілося. Хочеться мишкою чек-боксиків наклацати, а не мани читати :-)
Сергій, візьми в мене компакти з Федоркою другою, не сміши людей...
А тепер дружно повертаємося до статті, через яку, власне, все і почалося і читаємо пильно-пильно...
Основна хвороба лінакса, як і всіх відкритих програм
Почекайте ще років десять, тоді спробуєте може задовольнить, а якщо не задовольняє, то чого лаятися?