Автор Гілка: проблема з вінчестером/монтуванням  (Прочитано 7520 раз)

dusoft

• Гість
Re: проблема з вінчестером/монтуванням
« Відповідей #15 : 2004-07-17 01:57:08 »
Хлопці, коли ви вже почнете шукати рішення не під віндовс? :)

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
  • Що новенького?
« Відповідей #16 : 2004-07-18 12:56:53 »
Тут питання неоднозначне. Ми намагаємося шукати власні рішення під лінаксом. Коли ж мова йде про готові рішення, то шукаємо ті, які вже існують. Не викидати ж вінчестер, якщо під улюбленим лінасом ще не написано відповідної програми!

Відсутній Дмитро Ковальов

• Кореспондент
  • дописів: 236
« Відповідей #17 : 2004-07-18 18:19:32 »
ще не написано відповідної програми!
Написано: dd
Просто треба розібратися звідки dd, куди dd і скільки dd.

dusoft

• Гість
« Відповідей #18 : 2004-07-18 20:42:19 »
Та то взагалі було риторичне питання..  ;)

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
« Відповідей #19 : 2004-07-19 01:57:30 »
ще раз дякую всім за допомогу. схоже що вінт таки полетів.. я спочатку перевірив лише той розділ, який дав збій - там наче все гаразд. потім вже грався, почав перевіряти решту - там де в мене лінуксівські розділи -  посипались беди..

отака фігня приблизно:

[root@localhost yevgen]# badblocks -v /dev/hdb8
Checking blocks 0 to 6000246
Checking for bad blocks (read-only test): 600024464/  6000246
6000245
done
Pass completed, 2 bad blocks found.

хотів технічне запитання задати -  коли піду міняти його по гарантії - чи можна буде запустити лінукс з цього вінта на іншій машині, аби повторити результат, чи може все ж варто одразу форматувати усе під вінду? треба ж якось чувакам показати що вінт лажовий..

dusoft

• Гість
« Відповідей #20 : 2004-07-19 02:51:15 »
Якщо в твоєму ядрі вкомпільовані(або хочаб присутні як модулі) драйвери для того заліза, на якому будуть перевіряти, тоді можна. А взагалі-то тут у нагоді прийшовся б якийсь live-cd... Та й під віндою беди будуть якщо вони дійсно є :)

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #21 : 2004-07-19 08:05:35 »
А можеш сюди коротко написати, що ото dd робить?
« Змінено: 2004-07-19 08:08:08 від taras »

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #22 : 2004-07-19 13:16:24 »
dd = convert & copy :) Смішно, але так є (бо cc -- це компілятор з C).

Ман говорить: "Копіює файл, перетворюючи й форматуючи згідно з вказаними ключами".

Але найчастіше його використовують, щоб отримувати вміст особливих файлів -- дискових розділів, компакт-дисків, іншої всячини, а також /dev/zero або (для маніяків) /dev/urandom...
« Змінено: 2004-07-19 13:16:37 від JaFd »

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #23 : 2004-07-19 16:56:06 »
Невже воно може щосб подібне?

Almost 60 % Of All Damaged By Bad Sectors Hard Drives Have Incorrectly Magnetized Disk Surface. Our Researches Have Been Fruitful And We Have Found Algorithm Which Is Special Sequence Of High And Low Level Signals. These Signals Are Generated By The Software And They Switch Damaged Surface. Even Low Level Formatting Is Not Able To Handle This Task! The HDD Regenerator Uses A Magnetic Reversal Process To Regenerate Bad Sectors On Your Hard Disk Drive. If Your Hard Drive Is Damaged By Bad Sectors, The Disk Not Only Becomes Unfit For Use It Also You Risk To Lose Information Stored On The Disk. HDD Regenerator Will Regenerate Your Hard Disk. As A Result, Unreadable Damaged Information Will Be Restored. With Most Important Of All, The Existing Information On Your Hard Disk Will Not Be Affected!

dusoft

• Гість
« Відповідей #24 : 2004-07-20 01:46:37 »
Цитата
Невже ви вірите в щось подібне?

І навіщо кожне слово з великої літери?
Як би в мене був вибір, чи поміняти HDD за гарантією, чи скористуватися отією програмою, я б поміняв..

• Кореспондент
« Відповідей #25 : 2004-07-20 03:22:48 »
dd може прочитати з диску тільки те, що туди записано (точніше, те що може відтворити зчитуюча голівка -- а це не завжди те ж саме, що записувала записуюча голівка). Те, що написано в твоїй цитаті, Тарасе, може бути правдою. Залежить від того скільки ці послуги коштують. Якщо тобі пропонують відновити дані на диску за пару сотень баксів -- це туфта. А якщо послуга коштує кілька десятків тисяч баксів -- це скоріше всього правда. Я сам спілкувався з людьми з подібних фірм.

Бувають екстремальні ситуації (більшості з яких можна позбавитись плануючи звичайний backup) коли якійсь фірмі потрібно відновити дані з абсолютно мертвого диску. В більшості випадків це можливо. Але вінчестер розбирається на шматки, читається кожна поверхня окремо і тоді це зноситься до купи. Звичайно-ж, якась частина даних втрачається.

Щодо можливостей відновлення даних з мертвих дисків. За правилами встановленими в надсекретних фірмах (типу "шпіонських страстєй") диски ніколи не викидаються, ні після ніякого форматування чи запису всього диску з /dev/random. Якимось чином дані навіть після такого форматування/запису можна відновити. Не питайте як, я не знаю. Такі диски наждаком перетираються на порох і цей порох повинен зберігатися  ще кілька десятків років (чи можна дані відновити з цього пороху я теж не знаю).

Відсутній vol30

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #26 : 2004-07-20 07:48:32 »
... диски ніколи не викидаються, ні після ніякого форматування чи запису всього диску з /dev/random. Якимось чином дані навіть після такого форматування/запису можна відновити. Не питайте як, я не знаю. Такі диски наждаком перетираються на порох і цей порох повинен зберігатися  ще кілька десятків років ...

А якщо змішати цей порох з цукром та зїсти, то маленької іскри достатньо щоб особу рознесло на  шматочки :)
« Змінено: 2004-07-20 07:49:42 від vol30 »

Відсутній Taras

• Новачок
  • *
  • Що новенького?
« Відповідей #27 : 2004-07-20 08:17:22 »
Те, що написано в твоїй цитаті, Тарасе, може бути правдою. Залежить від того скільки ці послуги коштують.
Наскільки я не спеціаліст з відновлення дисків, настільки я бачив роботу цієї програми. В мене під боком хлопці клепають так диск за диском. Але не за великі бакси (проте це не перечить тому, що ти написав - тут не Київ і не Америка з Європою), в кращому разі за пиво. Втім, я це тут написав не для того, щоб сперечатися. Це виключно для тих, в кого є проблеми з вінчестером і хто хоче якось тому зарадити.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #28 : 2004-07-20 11:51:34 »

Almost 60 % Of All Damaged By Bad Sectors Hard Drives Have Incorrectly Magnetized Disk Surface. Our Researches Have Been Fruitful And We Have Found Algorithm Which Is Special Sequence Of High And Low Level Signals. These Signals Are Generated By The Software And They Switch Damaged Surface. Even Low Level Formatting Is Not Able To Handle This Task! The HDD Regenerator Uses A Magnetic Reversal Process To Regenerate Bad Sectors On Your Hard Disk Drive. If Your Hard Drive Is Damaged By Bad Sectors, The Disk Not Only Becomes Unfit For Use It Also You Risk To Lose Information Stored On The Disk. HDD Regenerator Will Regenerate Your Hard Disk. As A Result, Unreadable Damaged Information Will Be Restored. With Most Important Of All, The Existing Information On Your Hard Disk Will Not Be Affected!

Шамани малограмотні...

Тут без апаратного втручання, скоріше за все, не обійдеться... А то інтерфейси SCSI та ATA занадто абстрактні, щоб отак через них керувати головками дисків. AFAIK.

Наші Дослідження Були Плідними Й Ми Знайшли Алгоритм, Котрий Є Особливою Послідовністю Сигналів Високого Й Низького Рівнів.

Я плакав, коли це читав... Я не фізик, а й то знаю, що інформація -- яка б не була -- це і є потік сигналів високого й низького рівня. Яка може бути особлива послідовність? Хтось може просвітити?

The HDD Regenerator Uses A Magnetic Reversal Process To Regenerate Bad Sectors On Your Hard Disk Drive.

А ви в курсі, що таке "Magnetic Reversal Process"? Це зміна полярності магнітного поля. І саме цей процес є звичайним для запису на магнітні диски... Тобто, він і не працює інакше, як тільки за допомогою отого Magnetic Reversal Process.

Панове, я плакав...

Для довідки: Читайте тут (англійською).
А ще -- тут (теж англійською).

• Кореспондент
« Відповідей #29 : 2004-07-20 12:24:59 »
А якщо змішати цей порох з цукром та зїсти, то маленької іскри достатньо щоб особу рознесло на  шматочки :)
Ні. Якщо дріжжі не добавити, то нічого не вийде. Ввечері розросить на шматочки, а зранку дуже болить голова.