Я подібних загальних висловів у своєму попередньому пості не робив. Я говорив конкретно про перехід звичайних/домашніх користувачів Windows на GNU/Linux. Саме така постановка питання є дуже актуальною для України, адже 99% таких користувачів починали своє перше знайомство з комп'ютером саме з Windows, і приблизно такий саме відсоток з них нічого іншого не знають і не бачили. Для більшості таких користувачів відповідь на ваше запитання: "так!". І головна причина цього - "зручність у користуванні", яка зумовлена лише звичкою, а не певними якостями тієї чи іншої ОС.Ще раз повторю: я нічого не узагальнював. А говорив про "перше враження користувача [який працював до цього лише у Windows], яке він отримує відразу після старту системи та перших кліків." У найпростішому випадку, як у моєму прикладі, все зводиться до налаштування GUI. Яж не пропоную будувати Linux на NT технології, чи щось таке...
А я буду... якщо його запеклість обгрунтована лише звичкою, небажанням вчитися, чи хібною інформацією.
Microsoft робить багато, щоб "перетягнути на свій бік користувачів linux", та зопобігти переходу користувачів Windows на GNU/Linux:
Я теж вважаю свою систему цілком готовою для використання на домашньому десктопі. А той, хто так не вважає і взмозі "сам [...] виправити це становище", ніколи не буде робити те що я пропоную, тому що такій людині потрібно зовсім не це. Те що я пропоную, ніяк не покращує якостей GNU/Linux, навпаки погіршує(!). Але завдяки цієй тимчасовій жертві ми полегшуємо тому сомому звичайному/домашньому користувачеві Windows перехід на нову ОС. Це головне завдання моєї пропозиції.
це був саме "Павук" з aiseleriot, але, як з'ясувалось там не можна було вибирати рівні складності, чи щось таке. Довелося компенсувати іншими іграшками... Як буде бажання, то пошукаю, щось да підійде.
людина не побачивши логотипа з віконцями відповіла (не доторкнувшись до клави чи криси) що працювати дуже незручно і що треба їй "нормальне" ПЗ а не якусь ......, якою ніхто не може користуватись.
P.S. Доречі, що то за "Gnome solitair" такий? А то в мене також є люди, котрі крім "Павука" нічого іншого бачити не бажають - ні spider, ні aiseleriot їм не підходять .
wine
Цитата: Ілля Корнійко від 2005-07-24 00:55:13wineСаме його й використовував. Але, хочеться мати щось натівне, та й після останнього оновлення wine чомусь windows став визначатися як win98, під який воно не йде, а розбиратися - ліньки .
[Version]; Windows version to imitate (win95,win98,winme,nt351,nt40,win2k,winxp,win2k3,win20,win30,win31);"Windows" = "win98"
елементарно. $HOME/.wine/config з /usr/share/wine/skelКод: [Вибрати][Version]; Windows version to imitate (win95,win98,winme,nt351,nt40,win2k,winxp,win2k3,win20,win30,win31);"Windows" = "win98"чи поставте xwine або winesetuptk
я тут читаю так просто милуюся з вас. таке враження, що ніхто ніколи не працював системним адміністратором, а якщо і працював то у конторці де є тільки дівчинка секретарка та тітонька бухгалтер.
а інтернет банк, який працює тільки в експлорері та тільки з встановленою МС явою? а маркетинговий софт, що працює як плагін до екселю? а облікова програма, що експорт робить тільки в якись дивний формат, який відкрити можна лише екселем? а закриті корпоративні сайти, що ставлять активХ плагіни?
я вже не кажу про всякі витребеньки накшталт асі, бо гайм бачте для них "якийсь сірий". і ше багато чого, навіть не пам'ятаю
і не траеба розказувати, що легко можна звикнути до нового інтерфейсу. я собі ставлю віндовс-лайк інтерфейс в лінухі. мої користувачі не хочуть працювати з ХР стилем, бо звикли до старого.
я тут читаю так просто милуюся з вас. таке враження, що ніхто ніколи не працював системним адміністратором, а якщо і працював то у конторці де є тільки дівчинка секретарка та тітонька бухгалтер.а інтернет банк, який працює тільки в експлорері та тільки з встановленою МС явою?
Одна тачка - під віндою, і здоровенна черга до неї :-)
Вовік, прокинься. В мене під Wine IE6 працює. MS JVM нафіг не потрібна, але в разі потреби -- запрацює.
Взагалі, твої питання говорять, що контора, в якій ти працюєш -- це дівчинка-секретар, тітонька-буха, та ще Шеф. Серйозної контори, де є корпоративні _мануали_ з користування місцевими ресурсами, ще мусиш побачити. В таких конторах будь-який юнікс -- це в рази краще, ніж помийниця Windows. На робочих станціях. Подумай, чому...
Лінукс винен у тому, що програмісти СУПЕР-БАНКУ пишуть кривий чи несумісний софт?
Вам не видається, що якщо ви не можете налашувати зовнішній вигляд "гайм"-у, то це говорить про вас як про спеціаліста далеко не найкращим чином?
Ключові слова тут "звик" і "не хочуть". При чому "не хочуть" "ключовіше". Якщо вони не хочуть - тоді при чому тут Лінукс? Хай собі не хочуть на здоров`я. Хоча вперте бажання не зважаючи ні на що використовувати віндовз (як, в принципі і будь-що інше) особисто я називаю ідіотизмом.