Віндузятники хочуть, щоб все було так як у Віндузі, але на халяву. :-)Ніхто не забороняє авторові вирішити усі вказані проблеми самостійно. Якщо він, наприклад, не вважає що "it's cool to reuse as much code as possible" то він може переписати всі програми, які його не влаштовують, з нуля самостійно. Якщо йому хочеться простоти, то нехай використовує мінімалістський WM (напр. IceWM). Якщо він хоче програму для конвертації з патентованих форматів у відкриті, нехай купить ліцензію та SDK під Лінукс і напише собі. Якщо він хоче тягнути програми з download.com і хоче що вона відразу працювала на всіх апаратних та програмних платформах - це його особисті сексуальні проблеми.
Linux must feel comfortable to Windows users.***Linux UI fundamentals need a reworking to match the habits that Windows users have been building over the last decade.***Putting things in the "right" place for Windows users will go a long way.
When normal users fire up the Linux desktop for the first time, the browser, office suite, e-mail client, instant messenger client, file manager ... each need to carry over as much as possible -- from the Windows application settings to all or very nearly all of the user data. Without this, the hill is just too steep to climb and these users will not make the climb.
Моя думка щодо того - автор "хоче меду та ще й ложку". Так, я чудово розумію, що переважна більшість сучасних користувачів використовують кватирки, але те, щоЦитатаLinux must feel comfortable to Windows users.***Linux UI fundamentals need a reworking to match the habits that Windows users have been building over the last decade.***Putting things in the "right" place for Windows users will go a long way.це НМД... трішки невірно. Щоб не сказати гостріше.
Якщо точніше то вірно має бути так:Linux must feel comfortable to Linux users.
Тобто, linux стане готовим для десктопів тільки, коли він стане схожим на windows?
А навіщо ж тоді взагалі linux? Linux та Windows - різні ОС, тому вони повинні відрізнятися.
А якщо якийсь запеклий "віндузятник" не перейде на linux - я не буду сумувати .
Чому windows нічого не робить заради того, щоб перетягнути на свій бік користувачів linux, а остання має щось робити? Якийсь абсурд..
Більшість користувачів linux вважають свою систему цілком готовою для десктопу, а хто не вважає - той сам намагається виправити це становище, тоді й потрібно робити те, що пропонуєте ви, пане nickat.
Для більшості користувачів користування windows чи linux - лише питання звички, а їх, як відомо - важко ламати...
P.S. Доречі, що то за "Gnome solitair" такий? А то в мене також є люди, котрі крім "Павука" нічого іншого бачити не бажають - ні spider, ні aiseleriot їм не підходять .