Автор Гілка: Чому лінакс не готова для десктопів  (Прочитано 5017 раз)

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
Re: Чому лінакс не готова для десктопів
« Відповідей #30 : 2005-07-29 15:08:00 »
Давайте напишемо статтю "Чому вінда не готова для десктопа" з точки зору пересічного юнікс-користувача й напишемо про неї на віндузячі форуми. Що буде?

Коротше, все це фігня. Ще одна стаття, реакція на яку -- "ти диви, а мужики й не знають". "Мужики" -- це ті, хто спокійно користується юніксом на десктопі.

Відсутній vovik

• Новачок
  • *
  • дописів: 30
  • IMHO
« Відповідей #31 : 2005-07-29 17:50:54 »
Давайте напишемо статтю "Чому вінда не готова для десктопа" з точки зору пересічного юнікс-користувача й
Давайте. Вельми цікава стаття була б.
напишемо про неї на віндузячі форуми. Що буде?
А як би знайти ще ті форуми  ;)
Коротше, все це фігня. Ще одна стаття, реакція на яку -- "ти диви, а мужики й не знають". "Мужики" -- це ті, хто спокійно користується юніксом на десктопі.
Як би вони пригадали власні пригоди при переході до лінуху, то мабуть говорили по-іншому.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #32 : 2005-07-29 17:59:14 »
Давайте напишемо статтю "Чому вінда не готова для десктопа" з точки зору пересічного юнікс-користувача й
Давайте. Вельми цікава стаття була б.
Ну, це, наприклад, не проблема:
http://windowssuxxx.boom.ru/
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній vovik

• Новачок
  • *
  • IMHO
« Відповідей #33 : 2005-07-29 18:50:31 »
2 vovik:
Так, година може коштувати дорого. У мого знайомого в офісі було 4 компа, на яких стояла вінда і всі компи одночасно підхватили вірусяку, а йому треба було роздрукувати документ і бігти до суду... Витягнув винт та побіг до друзів.
Якщо Ви працюєте в здоровенній конторі, та там все ліцензійне і добре працює  - то, мабуть нічого міняти і не потрібно. Я також обслуговую одну здоровенну державну організацію, скоріш за все там таки легалізують вінду та офіси. А інше ПЗ як? Спробували заїкнутись за ліцензійний антивірус начальнику, він відповів що антивірус та інше ПЗ яке "непотрібне для роботи" ніхто купувати не буде. Ось і користувачі вже подивляються в сторону linux (хочуть бачити поряд з віндою), бо все неліцензійне буде "знесено" з вінди. Це в державній установі, а от у комерційних (правда невеликих), де звикли рахувати гроші та думати про майбутнє, перехід вже здійснили.
Питання було "чому лінакс не готова для десктопів", відповім - "готова якщо на ній вже працюють, але можливо не для всіх, треба все ж таки виходити з конретної ситуації, а вони бувають різними"
Отож. До масової міграції (звичайно з вінди, бо решту не можна вважати масою) лінух не готова.

Відсутній vovik

• Новачок
  • *
  • IMHO
« Відповідей #34 : 2005-08-01 11:13:09 »
Ну, це, наприклад, не проблема:http://windowssuxxx.boom.ru/
Дуже прикольна стаття.  ;) Буде час прокоментую

Відсутній kozak_Mamay

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • Козак - душа правдивая, сорочки немає...
« Відповідей #35 : 2005-08-05 18:15:07 »
Імхо, Вінда і Лінукс - суперечка довга, але швидше філософська... Просто мілкософтівський та лінуксовий світогляди - це надто різні речі. Для мене, наприклад, сама прекрасна фіча в Лінукс, магічна комбінація #! на початку файла. Але для когось ця фіча неочевидна...
Ось тільки. Одне мене харить. За що ж ми, платники податків маємо видавати мільйони гривень? За зручність роботи державних службовців... Так мені до дупи, зручно їм працювати чи ні... На них не хочу витрачати тих грошей... Щкода... У державному секторі, на мою думку повинен бути Опен Сурс >:(