Автор Гілка: Slackware 11  (Прочитано 20288 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Slackware 11
« Відповідей #45 : 2006-10-11 20:01:24 »
М-м-м... Генту?:)
А як же ж Слака? ;)
emerde? :D

Нічого не зрозумів. При чому тут скрипти?
Гм. Тоді коротко: cлака це повністю підтримує.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #46 : 2006-10-11 20:19:54 »
Та ладно.
Чесне слово:)

Пан, мабуть, плутає Патрика із принаймні сотнею міцних чоловіків.  Втім, як відомо, він не бох.  Тому пропонувати йому ще відслідковувати не закам'янілий софт -- то було б треба одразу револьвера давати, позаяк панове слакварісти не рахують за потрібне Патрику допомагати руками (та й у бік тих, хто бере те, що він кинув з немочі, зле кажуть -- ото тільки від слакваристів почув погане про Dropline).
Патрик далеко не єдиний займається слакою. Сюрприз?

А в мене такого й не буває.  Тобто іноді буває, що думаю, що то ОС глючить, але швидко з'ясовується, що то thinko, typo чи інша локальна проблема.
Значить, ви по натурі щасливець:)

Відкрити секрет?  Якщо розробляти щось на тухлятині, то воно за два роки буде вимагати суттєвих зусиль на підтримку, якщо це не вимкнений археологічний лінукс у боксі в стінці.  Особливо якщо якась гидота на кшталт Python чи C++ використовується :-(
Дурню несете. І почитайте уважніше цей тред, я вже на цю тему висловлювався.

От тільки як тиснути почне -- не видумуйте щось на тому, озірніться.
Почне - перелізу на zenwalk (хоча я може й так на нього перелізу). Правда, до цих пір пекти не почало і не думаю, що найближчі роки це станеться...

Ууу...  Ну то подивіться на lafox.net/support, не буду розвивати тему дружньої спільноти українських слакваристів.
А я не до української належу:)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #47 : 2006-10-11 20:27:29 »
Дуже цікаво, як я маю ці зміни відслідковувати і хто мені за це платитиме?
Відповідь на питання "як?": мовчки. Знаєте, є такі корисні речі - розсилки, rss... Відповідь на питання "хто?": той, хто завжди платить. Якщо ж ви пишете JFF, тo питання взагалі відпадає (хоча воно й так значною мірою надумане).[/quote]
Воно не надумане, на жаль.

Подивіться у патчі та спеки пакунків ldv@alt та vsu@alt, може, зрозумієте, чому один друзяка-слакварист вже тоді тягав кернел з альта собі.

Думаю, можна стверджувати, що Патріку далеко до будь-кого з цих двох людей як розробнику.  Навіть тому, що він до сих пор робить _та просуває_ слаку, й ось -- маємо розумних й при цьому засліплених людей :-(

І чому ви вважаєте що я з цією роботою справлюся краще ніж маінтейнери пакетів в дистрибутиві?
У майнтейнерів конкретна задача - робити стабільний дистрибутив, щоб існуючі програми нормально працювали. Ще ненаписане нікого не цікавить. У вас задача - писате нове програмне забезпечення. Вловлюєте різницю?
Ви коли їхати треба -- розбираєтеся із нафтопереробкою?  Я ось можу зібрати собі кернель (від 2.0 до 2.5 це було перевірено), але чудово знаю, що це ніколи не буде краще за те, що зробить справжній kernel hacker.  Ікси -- можу.  Й glibc можу зібрати, мабуть (ось цього не робив) -- але це не буде краще за те, що зробить справжній glibc hacker (який туди ще з OpenBSD код портує).

Я проста людина, не о сорока годинах у добі й сімидесяти п'ядях у лобі.  Тому краще зроблю свою частину добре, а інше візьму добре зроблене іншими.

І не тому, що, як висловився пан gvy, не осилив (патчів можна і з інших дистрів до посиніння накидати)
_Саме_ тому.  Ви спробуйте покидати, дуже швидко посинієте.

Да, ще: апстрими, котрі тягають за собою zlib та компанію -- ідиоти.  Я ще можу зрозуміти, коли тягають якийсь конкретний ffmpeg, який має hyper fast changing API, але в нас навіть його намагаються використовувати системний. (чому ідиоти? -- та тому, що зі статичною лінковкою баги бібліотек -- у т.ч. дірки -- вбиті в код намертву; це дуже стосується покійних комерційних постачальників та саме zlib)

Тобто головна проблема сторонніх патчів - нема кому капати на мозок, коли щось не працює
Головна проблема відсутності сторонніх патчів за наявності проблем -- це те, що до капання взагалі не доходить.  Бо воно просто не працює чи не вміє у надто великій кількості випадків.

Думаєте, майнтейнери пишаються патчами та змагаються у їх товщині?  Та навіщо.  Закинути патча в апстрім, та щоб взяли, та щоб здихатися вже від зайвої роботи -- то ж мрія кожного, в кого тих патчів (пам'ятаємо -- не тому, що нема чого робити) вже занадто.  Але в апстріма можуть бути свої поважні причини гальмувати -- ну не розуміє він проблем із non-7bit, чи дитина народилася й нема коли, чи взагалі вже проект не цікавить.  Різне бува.

Нещодавно он поновлював pciutils -- то так радів, що більша частина патчів з нашої збірки 2.1 вже у 2.2, чи трохи інакше, але те саме...

І шо? Вам Slackware в цьому допоміг?
Емоційне висловлювання через повну відсутність аргументів ;D До речі, під слакою це легко і швидко робиться не ламаючи систему пакетів.
Це питання, а не висловлювання.  Досить доречне, btw -- бо софт є тільки інструментом.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #48 : 2006-10-11 20:37:17 »
Якби Патрик користувався послугами майнтейнерів, як це роблять в інших дистрибутах, Слака б розвивалася значно швидше.
Та сузю вже давно зробили.  Й по її історії дуже добре видко, what matters.  Й ще в 8.x слакваризми були страшенні, але найстрашніші -- у мозку розробників... (я туди трохи лазив)

Патрік? Дистрибутив повинен мати свою філософію, а не бути зборищем пакетів.
То там така філософія й є -- Дистрибутив Патрика.  Якщо Патрик, сорі, вмре (як от нещодавно побоювалися) -- то що вони будуть робити, я особисто тупо не знаю.  Бо для однієї людини немає сенсу це тягнути, а якщо збиратися та робити так, щоб мало сенс -- вийде Debian чи SuSE п'ятирічної давнини років за п'ять у кращому випадку.  Бо таки застарілий.

Крім того - ну поправлять автори помилку, ну скажуть - юзайте glubc-2.5, а ви ї м - не можу, Патрік сказав що 2.3 - рулез.

Еее... втім, хочеш дуже добрячого ROTFLASMC?

http://lists.altlinux.org/pipermail/devel/2006-October/037405.html [ru] 8-)

Оновлення системи - це важлива частина yum/apt/etc, але не домінуюча.
Ну про hasher людина не зрозуміла, а дуже шкода.  Чисте та повторюване середовище для збірки -- це фундаментально для QA, безглючності та стабільності.  Як в операційній.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #49 : 2006-10-11 20:43:42 »
Але, якщо викинути з rpm можливість rpmbuild, то з системою пакетів, інсталяціями, апдейтами тощо нічого ж не зробиться? Значить просто побічна приємна фіча.
Ви не зрозуміли.  Це як в ядра Linux можливість запустити init.  Отака собі побічна приємність.

Знаєте, в мене складається дуже сильне враження, що, по-перше, з слакою ви знайомі чисто теоретично (за відгуками?), і, по-друге, поглиблювати знайомство не бажаєте.
Я, btw, знайомий достатньо, щоб досі розуміти, _чому саме_ не хочу поглиблювати знайомство.

Я ж просто хочу сказати, що в слаки є своя філософія. І те, що вона для вас незнайома або неприйнятна, не означає, що вона не має права на існування, не може видаватись комусь привабливою, і не може бути корисною.
Має.  Але вона не має права на те, щоб нею дурили молодят як чимось працюючим, ця філософія.  Бо надто багато розгрібати після слакваристів доводиться, якщо пройшли.

[з жахом згадує згаяний на ubuntu час -- а ця гидота набагато краще за слакварє]

PS: дядьку, я на слакваріну філософію та її результати (оману) злий, не на Вас чи Патрика :-)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #50 : 2006-10-11 20:47:03 »
2gvy щодо повідомлення від 21:37
М-дя... Ситуація, коли коментувати абсолютно нічого, в силу повної відсутності реальних аргументів чи інформації. Можна спробувати зробити один з двох можливих висновків. Або ви не маєте жодного уявлення про слаку і знайомі з нею в основному з повідомлень лорівських анонімусів. Тоді можу лише порадити спочатку вивчити суть питання, а вже потім влазити в дискусії. Або ви релігійний фанатик, який просто відмовляється приймати точку зору відмінну від своєї. А спілкуватись з релігійними фанатиками я не люблю - купа нервів, а користі нуль.

На невігласа ви не схожі... Висновок?
« Змінено: 2006-10-11 20:47:50 від Cthulhu »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #51 : 2006-10-11 20:54:06 »
Я, btw, знайомий достатньо, щоб досі розуміти, _чому саме_ не хочу поглиблювати знайомство.

Має.  Але вона не має права на те, щоб нею дурили молодят як чимось працюючим, ця філософія. Бо надто багато розгрібати після слакваристів доводиться, якщо пройшли.

[з жахом згадує згаяний на ubuntu час -- а ця гидота набагато краще за слакварє]

PS: дядьку, я на слакваріну філософію та її результати (оману) злий, не на Вас чи Патрика :-)
Ага! Як ви оперативно:) Релігійний фанатизм в чистому вигляді.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #52 : 2006-10-11 21:04:57 »
Вам емуляцію ніхто і не пропонував. s/емуляцію/віртуалізацію/?
BTW, віртуалізація vserver/openvz (рекомендую останній, сам потроху мігрую) _не_ допомагає із отою проблемою -- glibc-2.5 is linux-2.6+ only.  На це учора з розмаху наступив на збиральниці у трохи сонному стані із рутшелом у руках... (тобто сперш наступили збіркові чрути в vserver'і під 2.4, але цього попередження було недостатньо -- зробив dist-upgrade всервера :) на автоматі).  xen повинно допомогти.  qemu -- кажеш, теж окремий кернел?  То важче буде, ніж vserver/ovz, хоча на потужній залізяці втрати нібито нівелюються (як каже sr@ тут).

Відсутній gvy

• Письменник
Slackware religion
« Відповідей #53 : 2006-10-11 21:09:54 »
Ситуація, коли коментувати абсолютно нічого, в силу повної відсутності реальних аргументів чи інформації.
Ну то й не коментуйте, якщо не маєте ані того, ані того. :-]
Втім, поважаю.  Вміти сказати, що сказати нема чого -- це дуже рідкісне вміння.

Релігійний фанатизм в чистому вигляді.
Шуткуєте, залізки з байтиками не варті емоцій :-)

Люди -- варті, от вас й шкода.  Втім, Вас -- ще не так (бо кожен божеволіє по-своєму -- до ALT в мене достатньо претензій, щоб регулярно дивуватись, а що я тут роблю; втім, навкруги виявляється не краще).  Хлопчиків, яким впарили, що слака рулєз -- отих шкода.

PS: нам потрібні дві людини.  Ні, не слакваристи.  У Києві.  Пишіть.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #54 : 2006-10-11 21:10:04 »
Цитата
Щоб я сповз з SysV на BSD-style? Знущаєтесь?
У мене абсолютно протилежна думка
Ну то Ви просто, вибачте, людина недосвідчена.

Слака на distrowatch займає 9-е місце и це про щось вже говорить.
А Windows 95 там була б на першому.  Це теж про щось говорить, але не про те, що Вам сподобається.

Я знайомився з BSDStyle на FreeBSD-ці 4-ій.
А я на 2.2.x ;-)

BTW, дякую за хінт щодо qemu vmlinuz, треба буде подивитись.

На Слаку переліз бо не люблю rpm(його залежності) & SysV(там все запутано) и мені подобається її консервативність. Слака гарна своєю простотою
Ось Вас й обманули.  За консервативність продали законсервованість, а за простоту -- примітивність.

rpm та SysV init розумні люди робили, набагато розумніші, ніж Патрик.  Бо вони цінують час інших.

РПМ розрулує залежності не погано, але яким чином? Я вже не памятаю що я ставив(якийсь відео плеєр), але ці залежності потянули MySQL бо там була та бібліотека що необхідна для роботи плеєра
То кривий дистро, а не RPM.  ALT таке повирішував суттєвою мірою вже в 2002--2003, коли у федорі не те що не замислювалися над тими проблемами -- її просто ще не було.  Debian так, вже був попереду. :-)

Слаку треба поважати хочаб за те що вона найстаріша за всі дистри, що иснують на даний час
Знаєте, бабусь теж треба поважати, але гуляти краще з дівчатами.

Втім, хто ми із Володєю, щоб відтягати хльопців від геронтофілії за вуха?.. :-]

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
Re: Slackware religion
« Відповідей #55 : 2006-10-12 00:54:35 »
/me в повному нокауті.
Ну то й не коментуйте, якщо не маєте ані того, ані того. :-]
Втім, поважаю.  Вміти сказати, що сказати нема чого -- це дуже рідкісне вміння.
Ви мене не зрозуміли:) Я говорив не про себе, я говорив про вас, тому висловлення поваги можете анулювати:) Як не сумно, але, здається, я не помилився. Ви бачите тільки те, що хочете бачити. Гаразд, постараюсь бути більш різким і однозначним.

Шуткуєте, залізки з байтиками не варті емоцій :-)

Люди -- варті, от вас й шкода.
Щодо першого - не знаю... без емоцій не можна свторити нічого толкового. Щодо другого - деякі люди справді варті жалю, але мене жаліти не треба. Пожалійте краще Ганса Рейзера, наприклад. Зможете?

Втім, Вас -- ще не так (бо кожен божеволіє по-своєму -- до ALT в мене достатньо претензій, щоб регулярно дивуватись, а що я тут роблю; втім, навкруги виявляється не краще).
Кілька... загальних висловлювань. Ви їх можете брати до уваги, можете не брати, можете ображатись чи навіть не читати усе, що нижче, але все ж.

В мене до слаки теж є певні претензії і я не перетворюю її на релігію, бо ж ідеальних речей просто не буває, але вона мене на даному етапі повністю влаштовує - більше, ніж інший дистр. Але я чітко усвідомлюю, що бувають різні потреби, задачі, особисті смаки і нахили, врешті-решт. Я, приміром, на дух не переварюю федору, але ж я не розпинаюсь тут на цю тему без вагомих аргументів, бо інтуїтивно зрозуміло - цей інструмент існує, значить хтось ним користується, значить комусь він потрібен. Ви ж пане gvy, як раз цим і займаєтесь. В ваших повідомленях раціональна аргументація відсутня повністю, що підтверджується більшістю ваших повідомлень, у тому числі і останньою відповіддю пану Sanya - ви примудрились наморозити купу релігійних дурниць (чого варта тільки фраза про Windows 95 і distrowatch) і не сказати нічого осмисленого.

Якщо вам не подобаються існуючі інструменти - то плюньте на все, і робіть свій, такий, як треба. І обов'язково знайдуться люди, які вас підтримають. Не хочете? Не можете? Тоді й не морочте людям голову.

Хлопчиків, яким впарили, що слака рулєз -- отих шкода.
З таких хлопчиків потім виростають торвальдси і столмани... хоча, звичайно, не тільки з таких. Приводиться бездоказово як провокація флейму.

PS: нам потрібні дві людини.  Ні, не слакваристи.  У Києві.  Пишіть.
Гм. Якщо я правильно зрозумів, ви пропонуєте мені роботу? Чи ви мали на увазі щось інше?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #56 : 2006-10-12 01:31:28 »
Виходячи з ситуації, що виникла у цій гілці, припиняю флейм та Holly War.

from root@: цитата з подальшого особистого листування пана gvy з паном Ctulhu:
(ото вумний той Єгоров, але ліньки розколупувати yabb, щоб пояснити йому там, що він ще малий й не вміє розрізняти holywar від бесіди шановних панів :-))