Автор Гілка: Hacking Web 2.0 Applications with Firefox  (Прочитано 4688 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3855
  • Програміст
Hacking Web 2.0 Applications with Firefox
« : 2006-10-13 18:10:25 »
Корисна стаття про те як, використовуючи IceWeasel (Льодяна Ласка - ЛЛ) та деякі додатки, можна відлагоджувати, досліджувати та хакати сторінки на DHTML/AJAX.

Стаття: http://www.securityfocus.com/infocus/1879
[Fedora Linux]

zzandy

• Гість
Re: Hacking Web 2.0 Applications with Firefox
« Відповідей #1 : 2006-10-13 21:47:18 »
Про IceWeasel в статті тічого не сказано, а ви й не дебіанець - так я не розумію, до чого тоді тут IceWeasel?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3855
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2006-10-13 21:52:46 »
При чому тут Debian?

IceWeasel - це проект GNU. А в мене стоїть GNU/Linux. Щоправда, поки що я не замінив FF на ЛЛ, але я це зроблю.
[Fedora Linux]

zzandy

• Гість
« Відповідей #3 : 2006-10-13 22:59:50 »
А чому ви раніше не замінили?

Оцей конфлікт, що мав місце недавно між Дебіаном і Мозілою піднімає питання різниці між "free as in beer" і "free as in freedom". Як на мене, коли мова йде про програму, то першого цілком достатньо, a IceWeasel - гарна демонтсрація для дітей що таке гнутий фанатизм.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #4 : 2006-10-13 23:03:55 »
5 Reasons to Support IceWeasel:
http://brianmckenna.org/blog/linux/5-reasons-to-support-iceweasel/  
(go-go to create lou effect)

IceWeasel Icon (discussion)
https://wiki.ubuntu.com/IceWeaselIcon
« Змінено: 2006-10-13 23:04:09 від uran »
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній 235

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2006-10-13 23:08:10 »
Оцей конфлікт, що мав місце недавно між Дебіаном і Мозілою піднімає питання різниці між "free as in beer" і "free as in freedom". Як на мене, коли мова йде про програму, то першого цілком достатньо, a IceWeasel - гарна демонтсрація для дітей що таке гнутий фанатизм.

Хто вважає то фанатизмом - дивиться дужже поверхнево. Це просто руйнація ідеї GNU при обмеженні можливостей модифікації та власне видизміненого використання продукту.  

Якщо ви каву не їсте в сухомятку, а попередньо заливаєте кип'ятком - тоді з тих слів це буде натуральний фанатизм по зміні продукту перед вживанням!

zzandy

• Гість
« Відповідей #6 : 2006-10-13 23:18:15 »
Щодо кави, то це якесь перекручення. Бо якщо я візьму каву Nescafe, додам до неї щось, і почну роздавати, то це може несподобатися Nestle.

Щодо іконок, то я б обирав цю емблемку

P.S. Виявляється, угорці більше за інших цікавляться дебіаном Google trends: SuSE, debian, mandriva, gentoo.

P.P.S. Я не хотів розпалювати тут дискусію.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2006-10-13 23:30:30 »
Щодо кави, то це якесь перекручення. Бо якщо я візьму каву Nescafe, додам до неї щось, і почну роздавати, то це може несподобатися Nestle.
От це вже перекручення: хіба Nescafe то є кава?[smiley=am.gif]
Непогана, але рухома. А це не завжди можна використати. І взагалі, вони усі занадто схожі на емблему лиса. Через це особисто мені не подобаються.

P.S. Стосовно флейму, то в мене під рукою вогнегасник та кік-банер з цинком набоїв.

Відсутній 235

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2006-10-14 01:49:52 »
Nescafe - free under GNU?  :o
Man, ти мене дивуєш напрямками продовження асоціації

ага, там в квотах саме й відмічено практично, що то іконка для збоченців  :D

anti-flame part:
Для початку в IceWeasel планується реалізувати засобы автоблокування невидимих зображень, що використовуються зловмисниками для перегляду вмісту Cookie. Також додано показ попередження при спробі переходу на посилання, відображуваний і фактичне вміст якого відрізняється.

Приємно буде користуватися додатково до наробок мозіли покращенню роботи й можливістю підвищувати безпеку серфінгу.
« Змінено: 2006-10-14 01:53:08 від uran »

zzandy

• Гість
« Відповідей #9 : 2006-10-17 14:48:11 »
Обговорення по темі в блозі засновника Дебіана.

P.S. Firefox не розповсюджується під GNU GPL.
« Змінено: 2006-10-17 14:49:04 від zzandy »

Відсутній 235

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2006-10-17 15:28:51 »
P.S. Firefox не розповсюджується під GNU GPL.
гагага, це типу до того, що я мав запитати чи "Nescafe - free under MPL"?  :D
зацінив гумор

zzandy

• Гість
« Відповідей #11 : 2006-10-17 16:03:15 »
Free as in beer а не "as in freedom".

MPL FAQ

« Змінено: 2006-10-17 16:05:49 від zzandy »

Відсутній 235

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2006-10-17 16:38:03 »
Free as in beer а не "as in freedom".
MPL FAQ
абсолютно не розумію чим ця ліцензія відноситься до кави  ;D
й про пиво там нічого немає, зробив гріп  ;)

якщо є бажання висловитися, чи щось пояснити, то я б дуже просив робити це більш змістовно й обставинно. А то право сенсу ніякого в таких постах не можу вловивти.
« Змінено: 2006-10-17 16:39:33 від uran »

zzandy

• Гість
Re: MPL
« Відповідей #13 : 2006-10-17 16:59:30 »
Справа в тому, що гнутий погляд на речі у мому, щоб усе було вільне (free as in freedom). А MPL робить програми під нею безкоштовними, але не вільними (free as in beer). У цьому полягає суттєва різниця між цими ліцезіями. А про каву не я придумав.

Взагалі мені не зрозуміло, чому це питання встало саме зараз (маю на увазі IceWeasel vs. Firefox), адже ліцензійні обмеження не вчора з`явилися (як і сам IceWeasel).

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: MPL
« Відповідей #14 : 2006-10-17 19:20:03 »
Справа в тому, що гнутий погляд на речі у мому, щоб усе було вільне (free as in freedom). А MPL робить програми під нею безкоштовними, але не вільними (free as in beer). У цьому полягає суттєва різниця між цими ліцезіями.
Невірно.
gnu.org:
Цитата
Mozilla Public License (MPL)
    This is a free software license which is not a strong copyleft; unlike the X11 license, it has some complex restrictions that make it incompatible with the GNU GPL. That is, a module covered by the GPL and a module covered by the MPL cannot legally be linked together. We urge you not to use the MPL for this reason.

However, MPL 1.1 has a provision (section 13) that allows a program (or parts of it) to offer a choice of another license as well. If part of a program allows the GNU GPL as an alternate choice, or any other GPL-compatible license as an alternate choice, that part of the program has a GPL-compatible license.
Як, по вашому, з'явився IceWeasel?
Не плутайте тепле з м'яким. В термінології FSF MPL - це GPL-Incompatible Free Software License. Не більше і не менше.

Free as beer - це, приміром, Opera.