Автор Гілка: Новий Коппікс  (Прочитано 3837 раз)

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • дописів: 105
  • IT philosopher
Новий Коппікс
« : 2006-12-25 13:27:01 »
Зараз ми плануємо випустити нову версію Knoppix-UA
Поки що версія має номер 5.0.1.2 (не хочемо відходити від канонічного Knoppix’у).

У новій версії з’являться:
- словник stardict та словникові бази (укр., рос., анг. мови);
- переглядач ресурсів віндовз smb4k;
- клієнт ICQ sim;
- будуть оновлені версії існуючих пакетів;
- доповнено документацією OpenOffice.org;
- планується випустит як CD так і DVD варіанти.

Як завжди, випуск буде викладено для вільного завантаження з сайтів OSDN але можна замовити і на Lafox.net.

Команда Knoppix-UA

У зв’язку з цим ми проводимо опитування: що ви хочете у новій версії українського Кнопікса?
Як завжди, ми нічого не гарантуємо, але уважно вислухаємо ваші побажання. :)

PS: Хочемо зауважити -- повідомлення краше залишати на форумі підтримки Кноппікс http://lafox.net/support/index.php?showtopic=12737
« Змінено: 2006-12-25 15:52:10 від lvm »
Wad Mashckoff, IT philosopher
ICQ 201205466  E-mail: adiel@nospam.kiev.ua  
Linux.kiev.ua * OpenOffice.org * Migration.OSDN.org.ua

East or West, Lviv is Best!

zzandy

• Гість
Re: Новий Коппікс
« Відповідей #1 : 2006-12-25 13:33:50 »
Два питання:

1. Що заважає включити прекрасні результати вашої роботи по українізації також і в інші дістрибутиви?
2. Чому украінська команда локалізаторів користується російською мовою?

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • дописів: 105
  • IT philosopher
« Відповідей #2 : 2006-12-25 14:19:08 »
 1. Що заважає включити прекрасні результати вашої роботи по українізації також і в інші дістрибутиви?

Я трохи перекладаю (у Альт Лінукс)
потім воно переходить у інші дистри без нас.

Для Кноппікса використовуються пакети українізації саме з Альта (вийшло історично)

Тобто???

Вам не подобається те, що я у приватному житті спілкуюсь російською?
Чи те, що на форумах Лафокс я створив повідомлення тією мовою, яка більш популярна на тому сайті?

Я не є державний діяч і тому на мене не розповсюджується імператив щодо мови спілкування.

Отже, я буду писати повідомлення мовою, найбольш популярною на ресурсі. Тобто тут -- українською, на Лафокс -- російською.

Я вважаю, що офіційна домівка українського продукту має бути українською. Якщо буде створений сайт Кноппікс-УА (наразі його немає) -- він буде українською, форуми будуть багатомовними (тобто -- повідомлення команди українізації будуть українською, відповіді будуть надані тією мовою, якою будуть питання).
« Змінено: 2006-12-25 14:19:33 від mashckoff »
Wad Mashckoff, IT philosopher
ICQ 201205466  E-mail: adiel@nospam.kiev.ua  
Linux.kiev.ua * OpenOffice.org * Migration.OSDN.org.ua

East or West, Lviv is Best!

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #3 : 2006-12-25 14:59:19 »
АЧВП?

zzandy

• Гість
« Відповідей #4 : 2006-12-25 16:54:12 »
Чи те, що на форумах Лафокс я створив повідомлення тією мовою, яка більш популярна на тому сайті?
Дякую, ваша позиція зрозуміла.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #5 : 2006-12-26 04:13:01 »
фтопку.  люди роблять, а не базікають й краще їм допомогти а не "підгружувати" лівуватими питаннями. Як мінімум проявляти конструктивність у висловлених думках.

Кнопікс, ще й українізований - бомба для пересадки люду на лінукс. Будемо очікувати й тестити.
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #6 : 2006-12-26 09:47:46 »
Хотів би я на форумі LOR`а побачити повідомлення із проханням допомогти підібрати набір пакунків для русифікованого кнопікса написане українською мовою. Заплювали б... То є питанням не популярності, а етики і свідомості — мені здавалося, цю тему вже не раз вам розжували, і Ви є достатньо дорослими, щоб її зрозуміти.

Поясніть людям, як вам можна допомогти.

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #7 : 2006-12-26 12:33:31 »
В основному це повідомлення стосується LiveCD.

Існує проблема -- катастрофічно не вистачає місця (це перш за все стосується LiveCD). Під час оновлення ПЗ нові пакунки звісно мають більший розмір. В результаті одне лише оновлення дуже роздуває дистрибутив.

Варіанти вирішення цієї проблеми:
1) не проводити оновлення і працювати з версіями програм з оригінального випуску (від першого червня 2006 року). Негативний фактор: для деяких програм за цей час з'явились файли локалізації і бажано, щоб вони були представлені, бекпорт не пропонувати :)

2) викинути "зайві" пакунки. Знову ж таки не зрозуміло -- що вважати зайвим? На мою думку прагнення до універсальності та збереження як пакунків для розробників/сисадмінів/тощо, так і менш спеціалізованих речей, буде згубною для проекту взагалі. Причина все та ж -- брак місця.

На мою думку, необхідна "концепція розвитку". Яким би ви хотіли бачити knoppix? Для чого ви його використовуєте? Можливо, чогось не вистачає? А можливо, є сенс взагалі випускати дві версії дистрибутиву -- одну з огляду не потреби технічних спеціалістів, іншу -- популяризовану, з купою гарних цяцьок?
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній yurkomik2

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #8 : 2006-12-26 13:21:05 »
Як на мене то популяризація лінукс саме собою має вестися у цих двох напрямках. Окремо.
Вибачтн за необізнаність.. а що важкувато зробити LiмeDVD версію? думаю половина юзерів може працювати з ДВД. Усі проблеми б відпали. До речі є ще варіанти завантажувальних Флешок - при сьогоднішній їх ціні можна б було дописувати на DVD образ завантажувальної флешки або скріпт який її готує.  
Якщо відносно голосування. Мене більше цікавлять 3D desctop, останні забавки та офіс.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #9 : 2006-12-26 15:35:39 »
3D desctop, останні забавки та офіс.
Якщо треба компіз, то існує kororaa (на Gentoo), там воно чудово працює, і xgl, і aiglx. Хоча нмд таким речам в LiveCD дистрах робити нічого... А от game-liveCD - справді прекрасна ідея, але, гм, до власне кнопіксу теж особливо відношення не має. Хіба на його базі...

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #10 : 2006-12-26 16:11:21 »
Чому б не обрати для українізації інший LiveCD дистрибутив, котрий побудований на модульній системі (як то SLAX)?

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #11 : 2006-12-27 01:08:13 »
Хотів би я на форумі LOR`а побачити повідомлення із проханням допомогти підібрати набір пакунків для русифікованого кнопікса написане українською мовою. Заплювали б...
То був натяк, що LOU -- це майже LOR?  Аплодисменти.

То є питанням не популярності, а етики і свідомості — мені здавалося, цю тему вже не раз вам розжували, і Ви є достатньо дорослими, щоб її зрозуміти.
Вибач, але ти ще надто маленький та ще надто нічого не зробив, щоб Ваду щось "розжовувати".  Й _тобі_ таке вже не раз казали.  Не заради образи, а щоб подумав.

Відсутній gvy

• Письменник
« Відповідей #12 : 2006-12-27 01:14:00 »
Чому б не обрати для українізації інший LiveCD дистрибутив, котрий побудований на модульній системі (як то SLAX)?
SLAX sux.  Як Корчмар он казав -- досвід із жінками краще починати не з гумової; це стосувалося якраз чиєїсь пропозиції "починати зі слакварі".

В Knoppix навіть походження принаймні благородне.

Ні, я знаю, чим live відрізняється від installed.

Вибачтн за необізнаність.. а що важкувато зробити LiмeDVD версію? думаю половина юзерів може працювати з ДВД. Усі проблеми б відпали.
Так вибачити можна, але краще б сперш подивились якийсь LiveDVD.  Там зазвичай інша проблема -- софта надто багато, й це як завантаження та роботу уповільнює, так й банальну навіґацію по меню суттєво ускладнює.

Рішень "для всіх" насправді не буває, а популярність рішень "для більшості" визначається не останню чергу саме вдалістю добірки.

Відсутній yurkomik2

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #13 : 2006-12-27 13:17:01 »
"Зазвичай" не означає завжди. Йдеться про додаткових 100 мег, які Вам важко втиснути в СД. Додаткові забавки стеме не перевантажать. Та й зрештою поясніть мені наваіщо Live CD. Мій перший рік юзжерства Linux без мінімальних програмерських навиків підказує лиш одне - показати який лінукс
1) "гарний"
2) "стабільний"
3) "потужний"
4) "не складний у розумінні"
.. продовжіть самі..

Ось так воно.

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #14 : 2006-12-27 13:25:46 »
Хотів би я на форумі LOR`а побачити повідомлення із проханням допомогти підібрати набір пакунків для русифікованого кнопікса написане українською мовою. Заплювали б...
То був натяк, що LOU -- це майже LOR?  Аплодисменти.

То є питанням не популярності, а етики і свідомості — мені здавалося, цю тему вже не раз вам розжували, і Ви є достатньо дорослими, щоб її зрозуміти.
Вибач, але ти ще надто маленький та ще надто нічого не зробив, щоб Ваду щось "розжовувати".  Й _тобі_ таке вже не раз казали.  Не заради образи, а щоб подумав.
УВАГА!!! LOU не є LOR`ом, тому попрошу не застосовувати тут той же стиль поведінки, що й на linux.org.ru, і не гаркати на людей через маленькі питання! (це справді було питання, а не повчання!).