Автор Гілка: Випуск Debian Etch можуть відкласти до березня  (Прочитано 4849 раз)

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
Одні розробники працюють повний час, за, що отримують певну грошову винагороду, інші (ті, що не отримують) бойкотують цю систему, і подожують навмисно гальмувати свою роботу.

Минулого місця близько половини спільноти на спеціальному голосуванні віддало свій голос за ініціативу, в якій пропонувалося випустити Etch вже у цього місяця (лютий), однак, третина наполягає на тому, щоб на них таким чином не тисли, і дали спокійно виконувати свою роботу, яку ті, за їхніми словами, завершать орієнтовно у березні.

Джерело: http://news.zdnet.co.uk/software/0,1000000121,39285819,00.htm?r=1

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
Re: Випуск Debian Etch можуть відкласти до березня
« Відповідей #1 : 2007-02-10 11:40:44 »
власне, а в чому проблема?
для мене дебіан завжди "вчорашній" й те що вийде етч, чи ще його потримають тиждень, різниці в роботі не дасть :\
ну хіба на серверах апдейт проведемо )
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #2 : 2007-02-10 12:36:13 »
для мене дебіан завжди "вчорашній" й те що вийде етч, чи ще його потримають тиждень, різниці в роботі не дасть :\
Зверніть увагу на написані вами слова:
Цитата
для мене...
Розумієте до чого я це?

Насправді, проблема є, і для багатьох вона не здається такою ж дурницею, та я за Вас радий.

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #3 : 2007-02-10 17:08:20 »
ну то й нехай відкадають.  
А то під тиском спільноти наплодять на швидку руку недопиляних версій, так їх потім та спільнота й прокляне ("а чо воно менш стабільне стало?"). Нікому ж не треба ше одної федори?
« Змінено: 2007-02-10 17:08:45 від anatolijd »

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #4 : 2007-02-10 23:19:24 »
Не, ще одної федори не треба, хай вже деб дебом і залишається :о)

А з приводу новини - шкода. В принципі, дебіен завжди виходив "коли був готовий", але історія з фінансуванням провідних керівників випуску кидає тінь на цю тяганину. І спробуй тут дійсно розберись - чи то Стів і Андре, котрі отримують гроші за підготовку до випуску, навмисне його (випуск) пробують прискорити; чи то інші, менш свідомі і відповідальні, так само навмисне його гальмують... Чи то це просто звичне для дебіен вилизування...
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній borman

• Графоман
  • дописів: 416
  • Debianizer
« Відповідей #5 : 2007-02-12 09:54:48 »
для мене дебіан завжди "вчорашній"...
Такі слова як testing і unstable/sid для деяких особистостей схоже нічого не говорять?
dd if=/dev/zero of=/dev/null

Відсутній 235

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2007-02-12 17:34:14 »
Такі слова як testing і unstable/sid для деяких особистостей схоже нічого не говорять?
говорять. й щось типу, що то "можливо завтрашній" дистр  ;)
а що власне малося на увазі цим питанням?

тут спілкувалися щодо актуальних зрізів репозиторіїв деба ("вчорашнього" деба), хтось в юа-ікс займається білдами ДВД/СД? Принципово вбачаю це непоганою ідеєю для допомоги розповсюдженню й якось можу покласти в довгий ящик на реалізацію.
« Змінено: 2007-02-12 17:36:27 від uran »

Відсутній borman

• Графоман
  • Debianizer
« Відповідей #7 : 2007-02-12 17:43:47 »
а що власне малося на увазі цим питанням?
Малося на увазі, що використання testing або unstable на стільниці може радикально змінити погляди щодо "застарілості" деба.

тут спілкувалися щодо актуальних зрізів репозиторіїв деба ("вчорашнього" деба), хтось в юа-ікс займається білдами ДВД/СД? Принципово вбачаю це непоганою ідеєю для допомоги розповсюдженню й якось можу покласти в довгий ящик на реалізацію.
Дуже туманне висловлювання. Якщо ваша ласка, поясніть детальніше. Можливо всі ваші потреби зможе задовольнити JIGDO?

Відсутній 235

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2007-02-12 17:59:45 »
Малося на увазі, що використання testing або unstable на стільниці може радикально змінити погляди щодо "застарілості" деба.
маю сповістити, що це є очевидним, принаймні для мене й люду, що мене оточує. Тому чи релізниться етч, чи ні - й малося на увазі власне, що встановлені актуальні системи етача принципово вже не зміняться. ніби ок й про те саме говорим, а так щось по різному.

Дуже туманне висловлювання. Якщо ваша ласка, поясніть детальніше. Можливо всі ваші потреби зможе задовольнити JIGDO?
так, так - саме джигдо. Ну можливо ще максимум поколупати на рахунок неофіційних репозиторіїв, але це далеко не першочергова справа. Оскільки я вже збирав товаришам декілька разів актуальні дискові білди, запитав - чи займається цим хтось в ua-ix? Чи буде корисно? ніби й те саме, але вже не туманно.  у мене проблем немає - питання допомогти їх вирішити іншим.
« Змінено: 2007-02-12 18:01:22 від uran »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #9 : 2007-02-12 18:24:22 »
Я регулярно робив знімки Etch для себе і друзів, але зараз немає коли. Взагалі, збираюсь зробити дзеркало але воно буде лише для мережі Trifle (чекаю коли вони дотягнуть до мого будинку оптику) та матиме лише одну гілку для однієї архітектури. Ну може ще src зроблю... З переходом на "анлім" можна було б зробити дзеркало для UKRTEL-IX, але в мене лише 512К.

Відсутній 235

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2007-02-12 18:44:53 »
Я регулярно робив знімки Etch для себе і друзів, але зараз немає коли.

ок, зрозуміло, що тема відкрита. Тепер питання чи дійсно ніде в ua-ix не викладаються знімки. В такому випадку маю можливість й побажання це діло реалізувати - тут головне, щоб дійсно воно комусь було потрібно  ;)

Відсутній fisher

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
  • ma nishma?
« Відповідей #11 : 2007-02-12 21:55:21 »
Я регулярно робив знімки Etch для себе і друзів, але зараз немає коли.

ок, зрозуміло, що тема відкрита. Тепер питання чи дійсно ніде в ua-ix не викладаються знімки. В такому випадку маю можливість й побажання це діло реалізувати - тут головне, щоб дійсно воно комусь було потрібно  ;)

+

Дивна зміна тону висловлювань, як на мене :)
« Змінено: 2007-02-12 21:56:37 від fisher »
ανθροπος ειμι
JID: fisher@jabber.org
http://uch.net/~fisher/keys.asc

Відсутній 235

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2007-02-12 23:31:25 »
Дивна зміна тону висловлювань, як на мене :)
не ловиш зовсім різниці. у мене вчорашній, а от у Olexandr Kravchuk - ні, й він чекає релізу. Заб'єм, чи може маєм ідеї кращі?

щоб не казали, що туманно, поясню віразу й на місці - різниця полягає в оновленні безпосередньо з нету чи з актуальних дисків-зрізів. Для того, щоб мати актуальні диски, їх потрібно десь завантажити, й в корені маємо питання, що немає навіть звідки. сподіваюся доступно.
« Змінено: 2007-02-12 23:34:09 від uran »

Відсутній borman

• Графоман
  • Debianizer
« Відповідей #13 : 2007-02-13 09:29:56 »
різниця полягає в оновленні безпосередньо з нету чи з актуальних дисків-зрізів. Для того, щоб мати актуальні диски, їх потрібно десь завантажити, й в корені маємо питання, що немає навіть звідки. сподіваюся доступно.
Ні, пояснення таки кульгає :)

Як я розумію, щоб оновитися з компакт-дисків, потрібно ці диски десь придбати?! Інакше, який сенс тягнути величезний iso-файл з Інету, якщо можна просто-напросто витягти купу всіх необхідних debок за допомогою apt?! В такому випадку звертайтесь з геніальною комерційною пропозицією на lafox.net.

Якщо все ж потрібно мати .iso-файл (наприклад, щоб самому записати кд та використовувати для власних потреб), то що заважає скористатись jigdo і вказавши _UA-IX_ джерела створити такий файл? В результаті маємо: і iso-файл створили, і трафік лише український. Те що треба?

Відсутній 235

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2007-02-13 15:46:24 »
Ні, пояснення таки кульгає :)
OMG

у мене тут тільки два варіанти - або у ти на геніальному відкаті у лафокса (кращий), або ніколи не було друзів, що немаючи нета просили записати на диски деб (варіант, що їм відмовляли сподіваюся розглядатися вже не варто).

мені самому колись й доводилося купувати диски, й оскільки на тому ж лафоксі не дуже телилися робити свіжі зрізи, просити друзів зібрати для мене диски... Знаєш, пояснювати комусь як з під фрі (о, це супер варіант, під він навіть не пробував пояснювати) зібрати за допомогою джигди диски, це однозначно піднапрягати людину, що не завжди то й вийде.

Далі от збирав для товариша, хоча він має доступ до юаікс - він зробив перший диск й каже "попав" на пару сотень метрів секюріті апдейтів та пакунків, яких не було на наших репозиторіях.

Отож, досвід показує, що вислови "Те що треба?" вказують на чисту теоретичність й відсутність прикладних прикладів? Потрібно дати доступ до якогось готового продукту, тоді його й розповсюджувати стане вже не одну ланку простіше. Й попросити завнтажити когось з юаіксу файлики й на диск образом - це вже насправді не така й велика послуга, на відміну від напрягів збілдити/попасти трафік/зібрати граблі.

просто декому те не потрібно, й цілком ставлюся з розумінням. особисто мені, це теж не потрібно, але ж згоджуюся на існування проблем у іншого люду.
« Змінено: 2007-02-13 15:54:26 від uran »