Що мене дратує, це що програма складається з трьох незалежних вікон, розкиданих по екрану, кожне з яких треба переміщувати окремо. Є методи виправити це, щоб було Головне вікно, яке я розгорну на весь екран, а решта вікон буде його дочірніми і знаходитимуться лише в межах того вікна? Ну або хоча б табами то реалізувати.
Нема, не буде, і не треба=)) Користуйтесь нормальними віконними менеджерами...
ЦитатаНема, не буде, і не треба=)) Користуйтесь нормальними віконними менеджерами...тобто це можна у WM налаштувати? Як? Які WM-и то підримують?
Що мене дратує, це що програма складається з трьох незалежних вікон, розкиданих по екрану, кожне з яких треба переміщувати окремо. Є методи виправити це, щоб було Головне вікно, яке я розгорну на весь екран, а решта вікон буде його дочірніми і знаходитимуться лише в межах того вікна?
Повністю солідаризуюсь. І до гімпятників, здається, поступово починає доходити, що це треба зробити. Але поки дуже повільно починає доходити. Наразі я бачив одну пропозицію для майбутньої гілки 3.х, як це по людському зробити. Ось, погляньте.
не буду лізти в бій за чи проти MDI, але питяння до Cthulhu, як мені мінімізувати всі вікна Gimp, щоб не закривати кожне вікно окремо?...в мене в налаштуваннях wm ввімкнено «ховати допоміжні вікна для неактивних програм», але для gimp не працює...
Цитата: DalekiyObriy від 2007-10-26 02:56:30не буду лізти в бій за чи проти MDI, але питяння до Cthulhu, як мені мінімізувати всі вікна Gimp, щоб не закривати кожне вікно окремо?...в мене в налаштуваннях wm ввімкнено «ховати допоміжні вікна для неактивних програм», але для gimp не працює...Перемикнутися на іншу стільницю.Зручніше навіть тримати зображення на окремих стільницях від інструментів.
Перемикнутися на іншу стільницю.Зручніше навіть тримати зображення на окремих стільницях від інструментів.
Лінуксові WM, звісно, дуже потужні, але на 100% не забезпечують того, що є в деяких MDI. Cthulhu, ви таби в переглядачці теж не використовуєте? А таби в піджині чи іншому IM?
PS я не флейм розводжу, мені насправді пофіг, яким чином досягти потрібно мені функціональність, але виключно через WM я її не можу досягти.
PPS список «правильних WM» до студії!
Цитата: Campana від 2007-10-26 01:35:50Повністю солідаризуюсь. І до гімпятників, здається, поступово починає доходити, що це треба зробити. Але поки дуже повільно починає доходити. Наразі я бачив одну пропозицію для майбутньої гілки 3.х, як це по людському зробити. Ось, погляньте.Ну-ну... Почитайте коментарі за посиланням, там є дуже слушні зауваження проти такого підходу. І потім, хіба автор мокапу має якесь відношення до розробки гімпа?
Сумніваюсь, що автори будуть щось радикально міняти в концепції інтерфейсу. Просто тому, що все інші можливі варіанти по меншій мірі не кращі - а в основному значно гірші.
...навіщо мені читати коментарі форумних писак, якщо я працюю з растровою графікою вже 9 років? Нічого окрім "це здорово" та про три монітори, вони сказати не можуть. Бідолашні не знають, що Photoshop працював з двома і трьома моніторами задовго до того, як придумали GIMP.
Цитата: Cthulhu від 2007-10-26 01:53:12Сумніваюсь, що автори будуть щось радикально міняти в концепції інтерфейсу. Просто тому, що все інші можливі варіанти по меншій мірі не кращі - а в основному значно гірші.Думаю, таки не будуть. Бо не шарять. Це — правильне пояснення. Все інше — філософія.