Автор Гілка: Mac4Lin: зроби зі свого лінукса Мак  (Прочитано 14106 раз)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Mac4Lin: зроби зі свого лінукса Мак
« Відповідей #30 : 2007-11-06 19:32:58 »
M:+ користувачу BM згідно п.2. Ввічливіше, а то поверну в анабіоз.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #31 : 2007-11-06 19:45:07 »
Ой, Прапор, це чого пана так шляки трафляють? :) Та ви розслабтесь, житя прекрасне й без реліґії. Чесно-чесно. Зручним в плані внутрішньої інтеґрації софта, а не цяцьок, пимпочок та пукавочок типу компіза, берила... Та-й я про це вже якось писав...

1. Я не використовую компіз або берил. Цяцьки та пімпочки зазвичай також. Вони не відносятся до "налаштувати під себе".
2. Про релігію я нічого не казав.
3. Саме через можливість взаємної інтеграції я і використовую KDE. У інших випадках надаю перевагу чистій консолі.
4. Називати мене прапором дозволено лише окремій групі людей, з якими я маю давні дружні стосунки, до Вас це не відноситься.

Може й так. Але Linux на десктопах я не бачу. Нажаль. Й навіть не треба бути повним дурнем, щоби зрозуміти що цього явище не буде ще найближчих 5 років як мінімум.
Особисто мені кортить щоб того моменту не настало зовсім - не маю бажання пояснювати чому треба робити так, а не інакше, і куди поділась кнопка "Пуск" з консолі.

Он як. А в мене не Nokia 6680 (очевидно я — ламер)... А те що є, воно ніяк не працює я мені треба (щоправда, під Linux). Й у якості кардрідера не використовую (у якості сканера теж ні). Тільки в якості телефона й фотоапарата (я таки справді ламер)...
У якості фотоапарата я використовую старенький "Київ" з об'єктивом "Юпітер" (модель не пам'ятаю). Телефон використовую як засіб зв'язку та інколи - щоб перенести на його флешці файли (це і є те використання у якості кард-рідера). Ну ще користуюсь його програвачем щоб музику в дорозі інколи послухати. У якості сканера - Epson 3490. Для друку маю вибір більший:
Xerox 3122 (трохи краще збирають, ніж аналогічний гнусмас), HP DeskJet D1400 та DeskJet 1120c (A3). Все працює без нарікань. Хіба що були проблеми зі сканером - забувсь транспортний замок відімкнути.
До чого веду: я обираю обладнання яке має працювати, та виконувати потрібні функції, а не "Samsung".

Ви хочете сказати, що Evolution у KDE у вас виглядає абсолютно однаково, а не як alien зі світу GNOME? Я вам відверто не вірю.
Швиденько взяли до рук документацію з gtk-qt-engines. Читати до прозріння.

Зробіть добре конструктивне діло: зліпіть мені скріншот й викладіть на обозрєніє, а то дуже мене зацікавило те, про що ви говорите. Будь-ласка запустіть KMail та відкрийте там стандартний діалог якийсь, наприклад "Open...". Рядом запустіть Evolution й зробіть те саме. Відкрийте також якийсь Tk фейс. Помістіть це все на один шот рядом й дайте подивитись як все це виглядає.

З цим складніше. З GTK-based маю GIMP та OpenOffice.org. Виглядають нормально. Можливо тому, що я не пошкодував часу на приведення усього до нормального вигляду.

Потім я зачну задавати ще більше дурнувасті ламерські запитання про всяку синхронізацію неюзабельних iPod-ів які ніхто не використовує та покупку музики в онлайні, але це потім. Спочатку скріншот. Справді дуже цікаво.

Музику в онлайні не купляю - надаю перевагу придбанню дисків, а тут вже система значення не має. Стосовно iPod`ів - у людей працює. Але вони для мене справді не юзабельні, бо не мають нормальної підтримки OGG Vorbis.

Та його історію ми-то знаємо. От поки що там дуже туго з виліченням хронічного захворювання прямої кишки, хворобою одеських портових вантажників, того контингенту людей, що змушений тягати величезні вантажі, і, не витримуючи щоденних перевантажень, запивати своє гірке життя горілкою…
*топіт черевиків від тікаючого BM*

А як щодо того, що той самий MacOS усього лише загорнута у гарний фантик FreeBSD. А у ній того самого геморою значно більше.

Ну я-ж вас вроді бидлом не обзивав, навіщо-ж такую жєсть про себе...  :-X

А я на відміну від Вас не користуюсь тим, що мені нав'язують маркетологи. Я користуюсь тим, що роблять такі саме як я люди.

Не зрозумів запитання ні морфологічно, ні стилістично, ні логічно, ні функціонально, ні як клас. Прапор, не куріть галюцинативні цигарки, коли з дурненькими школяриками розмовляєте. :) Мене Linux вже давно притягує, років 10... Але десктоп під KDE 1.0 значно кращий навіть сьогодні, ніж отой теперішній невдалий клон вінди...

1. Я не палю зовсім.
2. Повторюю запитання: чому "невдале рішення" так притягує все більшу кількість користувачів, що не є фахівцями з інформаційних технологій?
3. KDE 1.0 не бачив (у той час мав у якості "забавки" ZX Spectrum) - не казатиму, а от про схожість сучасного KDE на віндову міжпику - в мене не простежується. Може тому, що мені надано можливість обирати?

Нє, я ще школярик. От коли навчусь, то вернусь на ваш хутір в поле й розкажу.  :P
Боюсь я зістарюсь до того часу.

Звичайно. Ви собі запустіть в Linux всі зразу: KOffice, OpenOffice.org, Gnome Office, MS Office та iWorks 08. А, ще Siag такий є, теж юзав його років 7 тому назад... Й порівняйте між собою... Це-ж не проблема, правда?  8-)

Не проблема, якщо Ви надішлете мені ліцензійні копії названих пропрієтарних продуктів.

Сумісність форматів? Відколи це MS Office відкриває ODF? Але-ж ODFу недовго лишилось жити...
Відтоді, як для нього зробили відповідний модуль. Через вимогу до використання міжнародних стандартів. До речі, ODF житиме дового. Інакше б його не прийняли як стандарт ISO.

Ну з цим я згоден звичайно. Просто людина тут говорила про MS Office 2003... ;) Але-ж той факт що зручний OpenOffice.org не вміє те, що вміє Excel 2003 й падає так часто навіть коли стираєш деякі макроси... то це теж працювати неможливо. :)

А як у екселі працюють макроси на джаві, або пітоні, або хоч на StarBasic? Вже зробили?

OK, злісний флудер, не злись. :) При нервуванні може й аборт трапитись.

Підсумую: загальна кількість мовних помилок та русизмів, вже не кажучи про професійні, доводить дієвість лише одного методу лікування для особи що назвалась ВМ - скерування у напрямку найближчої міцної стінки зі швидкістю не менше 2 Мах (хто не знає - пояснюю, дві швидкості звуку у конкретному середовищі).

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
« Відповідей #32 : 2007-11-06 20:15:52 »
Все, роблю зі своєї Мотороли iPhone
А я вже ;D ::)
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #33 : 2007-11-06 23:25:33 »
BM, от ви і скотились до банального флейму.
Яка б не була хороша МакОС (а вона хоч і хороша, але далеко не ідеальна), але вона завжди програватиме лінуксу своєю закритістю, платністю та прив’язаністю до заліза. Ну а я не куплю ніколи те, що спершу не зможу спробувати покористуватися (хоча б у VMWare). Замкнене коло.
Цитата
Особисто мені кортить щоб того моменту не настало зовсім - не маю бажання пояснювати чому треба робити так, а не інакше, і куди поділась кнопка "Пуск" з консолі.
на жаль, він вже настав. Нещодавно довелось «налаштовувати« скайп фор лінукс. Юзер (обійдемось без інстинуацій щодо кольору волосся) забув лоґін і/або пароль. Я запропонував зареєструвати новий та показав, де кнопочка «створити логін». Юзер ввів новий логін та пароль, що дорівнював новому логіну. Скай матюкнувся, а я — посивів.

і ще щодо стандартів. Вікно «відкриття» файла виглядає однаково в усіх програмах. Тільки не з т. зору «однаковості» за ВМ, а в сенсі функціональному — ці вікна у всіх програмах абсолютно однотипні. А стандартом я б назвав однакове розташування пунктів меню, що в різних програмах мають схоже призначення. Наприклад, меню Preferences, яке може називатися OPtions, Setting та знаходитись де завгодно.  Ось в цьому напрямку слід працювати, ІМХО.
« Змінено: 2007-11-06 23:37:47 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #34 : 2007-11-07 02:25:13 »
На жаль так. Бо він правий в усіх основних тезах. А у відповідь отримав придирки і софістичну підміну понять. Тут важко не закипіти. Ось Ви, наприклад, останнє, що написали:

і ще щодо стандартів. Вікно «відкриття» файла виглядає однаково в усіх програмах. Тільки не з т. зору «однаковості» за ВМ, а в сенсі функціональному — ці вікна у всіх програмах абсолютно однотипні.
Ви самі зрозуміли власну думку? В зацитованому чорним по білому написано, що зовнішній вигляд еквівалентний функціональній подібності. Що є просто нісенітницею. Це все одно, що сказати: всі чайники однаково теплі; тільки не з т. зору «теплоти» за ВМ, а в сенсі конструктивному — у них однакові за призначенням деталі.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #35 : 2007-11-07 02:29:35 »
На жаль так. Бо він правий в усіх основних тезах. А у відповідь отримав придирки і софістичну підміну понять.

З чим прийшов, те й отримав.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #36 : 2007-11-07 02:30:49 »
Цитата
На жаль так. Бо він правий в усіх основних тезах. А у відповідь отримав придирки і софістичну підміну понять. Тут важко не закипіти. Ось Ви, наприклад, останнє, що написали:
давайте спочатку. Я запостив новину, в якій сказано, як зробити імітацію мака на лінуксі. У відповідь отримав щось на кшалт «мак рулез, вінда — добре, лінукс — лайно». Коли намагався конструктивно подискутувати на цю тему (я ж не є противником мака, та взагалі на фанатизм не хворий), дійшли до калового флейму. В сусідньому форумі теж дискутую з маківцями, але вони — помірні фанатики своєї ОС і не віднузятники, тому дискусія виходить цікавішою.

Цитата
Ви самі зрозуміли власну думку? В зацитованому чорним по білому написано, що зовнішній вигляд еквівалентний функціональній подібності. Що є просто нісенітницею. Це все одно, що сказати: всі чайники однаково теплі; тільки не з т. зору «теплоти» за ВМ, а в сенсі конструктивному — у них однакові за призначенням деталі.
ви правильну аналогію навели, діалоги відкриття файлів у різних ОС та ДЕ відрізняються, десь як чайники — ніби різні, але «переучуватися» користуватися не треба — інтерфейс подібний. ВМ намагається переконати мене, що Mac OS — це зробити всі чайники однаковими, а я йому кажу що нема нічого поганого в різноманітті чайників. І я при цьому, залишаюсь на боці макосників, бо переконаний, що макос славна не лише однаковістю чайників.
« Змінено: 2007-11-07 02:34:57 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #37 : 2007-11-07 02:50:56 »
На жаль так. Бо він правий в усіх основних тезах. А у відповідь отримав придирки і софістичну підміну понять. Тут важко не закипіти.
Campana, свою некомпетентність в питаннях дизайну інтерфейсів ви вже продемонстрували в темі про gimp, я б на вашому місці помовчав. noddeat і Сергій добряче погодували троля, а от тепер його стало вивертати. Мушу відзначити, BM мене таки розважив, а від вас я почув вже достатньо. До речі, я чекаю на статтю чи листа.

Флейм цей явно перетворюється на маразм і обмін образами, тому вважаю за потрібне замкнути тему. Dixi.