Автор Гілка: Mac4Lin: зроби зі свого лінукса Мак  (Прочитано 14105 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Mac4Lin — це не тільки тема та іконки для GNOME,  а проект, що дозволяє зробити зі свого лінукса повну імітацію Mac OS X Leopard: шрифти, звукові теми, boot splash screen та login screen, маківська doc panel зі стеками (stacks) та відповідним чином налаштований композитний менеджер. Pidgin інтегрується з док-панеллю, xmms перетворюється в iTunes, а FireFox — у сафарі. В результаті виходить ось таке: http://www.howtoforge.com/mac4lin_make_linux_look_like_a_mac_p6

Докладне Як-Це англійською: http://www.howtoforge.com/mac4lin_make_linux_look_like_a_mac
Сторінка проекту: http://sourceforge.net/projects/mac4lin
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Re: Mac4Lin: зроби зі свого лінукса Мак
« Відповідей #1 : 2007-11-02 02:04:13 »
PS це набагато цікавіше, ніж робити з лінукса Вісту. Треба буде спробувати у вільний час.

цьому проекту не вистачає ще й віконного менеджера. Наприклад, є такий:
http://www2u.biglobe.ne.jp/~y-miyata/mlvwm.html

На жаль, з 2000 року не розвивається
« Змінено: 2007-11-02 02:11:25 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #2 : 2007-11-02 02:17:05 »
[smiley=mad.gif]
Пропоную написати рецепт, як на leopard відтворити ratpoison look'n'feel.

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
« Відповідей #3 : 2007-11-02 12:41:19 »
Мімікрія це називається, хлопці. А по народному - закос.  ;D Бо все одно в порівнянні з  маком шрифти кривуваті, принаддя глюкувате, іконки ляпуваті, драйвери недоумкуваті, аплікації припадкуваті.
Але якшо порівнювати, звісно, з вістою, то просто пісня все  ;D
« Змінено: 2007-11-02 12:42:07 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #4 : 2007-11-02 12:51:30 »
Мімікрія це називається, хлопці. А по народному - закос.  ;D Бо все одно в порівнянні з  маком шрифти кривуваті, принаддя глюкувате, іконки ляпуваті, драйвери недоумкуваті, аплікації припадкуваті.
І взагалі, ми всі помремо... Вітання маководам=) Чи то пак, бсдшникам.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-11-02 16:33:46 »
взагалі, я не для того запостив новину, щоб розпочати флейм Mac vs Linux, та ще й такий низькоякісний, пане Олексію. Якщо ви чогось не подужали, то не привід до неарґументованої критики. Дивно, але віртуальні стільниці, що були у GNOME/KDE стільки, скільки я їх пам’ятаю (а пам’ятаю я KDE2), з’явилися у маці лише нещодавно. Натомість стеків та гарної док-панелі лінуксу бракувало, і завдяки цьому проекту, я дізнався, що є як мінімум два рішення для лінукса —  Avant-Window-Navigator (потребує компіза чи берила), та SimDock (не потребує композитного менеджера).

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #6 : 2007-11-02 19:35:59 »
А навіщо з пінгвіна робити яблуко? Вважаю що це просто заради повипендруватися, або небагатим фанатам яблука, що не взмозі купити новий Mac. ( ;D Все, роблю зі своєї Мотороли iPhone).
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #7 : 2007-11-02 20:35:01 »
Грався я колись в щось подібне. Правда до повної імітації не дійшло. Через місяць-півтора набридло.
Roman Suprotkin

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2007-11-02 21:31:38 »
погрався з док-панелями. Якщо я добре зрозумів, то AVN — то бета-версія, бо її нема в дистрибутивах. До маківської поки що не дотягує, але дуже нічогенько.

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #9 : 2007-11-03 18:08:01 »
Дивно, але віртуальні стільниці, що були у GNOME/KDE стільки, скільки я їх пам’ятаю (а пам’ятаю я KDE2), з’явилися у маці лише нещодавно.
Expose всеодно краще. Я от чось Spaces хоч й маю включений, але на ними практично не користуюсь, хоч Leopard у мене добрих два місяці (ще з часів Developer Preview).

Натомість стеків та гарної док-панелі лінуксу бракувало, і завдяки цьому проекту, я дізнався, що є як мінімум два рішення для лінукса —  Avant-Window-Navigator (потребує компіза чи берила), та SimDock (не потребує композитного менеджера).
Ох... Хлопці...  ::) Та зрозумійте вже врешті що з Linux Desktop проблема совсім не в ось таких свистюльках й пукавках. Та-й окрім того новий Leopard'івський док не всі маководи полюбляють й відключають оте 3D (мені, зрештою пофігу всеодно). Біда з Linux зовсім в іншому аспекті: хоч окремо є й ряд дуже добрих програм, загалом коли все разом зібрати — все воно виходить вкупі не інтегроване й досить дурнувате. Й це все не зважаючи на факт, що сьогодні Linux із своїм Beryl вже навіть крутіший за Unreal Tournament.  8-)

А говорити, що XMMS перетворюється в iTunes...  :-/ Може з виду. Але музику-ж у ньому не купиш та свій iPod не синхронізуєш по-людськи, щоби й апдейти FirmWare приходили, й DRM зберігався, й подкасти були, ну й т.д. То нафіґ мені така система, де мій iPod буде просто ще однією цеглинкою на столі (смартфон теж не дуже спішить там працювати як треба)?

Я-б сказав, що на сьогодні Мак має самий скромний UI. Наприклад, Vista й та вміє міняти вид набагато більше, ніж OSX. У Маках фактично можна змінити тільки колір загальної гами, якщо не ставити всяку фіґню, типу ShapeShifter й т.д. Linux вже вміє не тільки Genie Effect, а й вікна там ґумові, «згорають» полум'ям при закритті, все це афіґєнно круте й т.д. Нє, Мак так не вміє (слава Богу!). Але незважаючи на це, OSX залишається кращим десктопом, найбільш простою у користуванні системою, одинаково доступним для дітей та дорослих, надзвичайно зручним у роботі, немає нічого лишнього, всі шорткати у всіх програмах одинакові, програми виглядають у Leopard одинаково (от зовсім одинаково!) й все просто працює прямо от з коробки.

А що в Linux? Бардак повний. Все воно різнокольорове, різношерстне, має різні шорткати меню, зліплене на різних бібліотеках й немає одного нормального стандарту. В результаті виходить фіґня: от візьміть "Open File" діалог. Якого чорта він в OpenOffice.org один, в Мозіллі інший, в KDE програмах ще інший, в GNOME ще інший, в Java UI ще інший, в Tk ще інший?.. Й це тільки один приклад. А таких прикладів можу навести купу.

До речі, хто з вас користується Beryl та отими ґумовими вікнами, що виглядають як дриглі, коли їх пересуваєш? Мені особисто воно дає неґативний ефект на мій вестибулярний апарат, чось мене від тої крутизни «укачало» й я чуть не виблював на всю ту красоту напівперетравленим обідом... Невже хтось цим справді користується й немає де діти герци CPU?

« Змінено: 2007-11-03 18:12:58 від BM »

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2007-11-03 18:18:38 »
А навіщо з пінгвіна робити яблуко? Вважаю що це просто заради повипендруватися, або небагатим фанатам яблука, що не взмозі купити новий Mac. ( ;D Все, роблю зі своєї Мотороли iPhone).
Не знаю як в Україні, але Lenovo, Dell та Sony Vaio — дорожчі від MacBook такої-ж специфікації та з такою-ж ґарантією. Деякі моделі навіть дорожчі від MacBook Pro. А ще додати той факт що на них OSX не йде, то приходиться після приходу з маґазину витирати вінду й ставити Linux, який несе всі свої великі переваги й грубі недоліки. Навіть не знаю вже що й сказати у такому випадку, якщо купується якийсь дорогий брендовий лаптоп-пісюк...

P.S. А взагалі-то у мене вдома аж сім машин й аж дев'ять різних систем. :) То я таки маю з чим порівнювати.
« Змінено: 2007-11-03 18:20:11 від BM »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2007-11-03 19:35:59 »
Цитата
Expose всеодно краще. Я от чось Spaces хоч й маю включений, але на ними практично не користуюсь, хоч Leopard у мене добрих два місяці (ще з часів Developer Preview).
експозе вимагає натиснення на якусь комбінацію клавіш, вибору потрібного вікна. Стільниці — клац і перемкнувся. Але то питання смаку.

Цитата
А що в Linux? Бардак повний. Все воно різнокольорове, різношерстне, має різні шорткати меню, зліплене на різних бібліотеках й немає одного нормального стандарту. В результаті виходить фіґня: от візьміть "Open File" діалог. Якого чорта він в OpenOffice.org один, в Мозіллі інший, в KDE програмах ще інший, в GNOME ще інший, в Java UI ще інший, в Tk ще інший?.. Й це тільки один приклад. А таких прикладів можу навести купу.
ну в мене цей діалог чомусь однаковий у Open Ofice, Firefox і Gimp. Так, у лінуксі є вибір між KDE, GNOMe, XFCE, а ще є різні віконні менеджери, в т.ч. можна зробити макоподібний (в KDE, здається). Для когось такий вибір може й є мінусом, але, як на мене, це є великий плюс. З таким же успіхом ви можете говорити про «стандарт» віндового інтерфейсу.
Цитата
До речі, хто з вас користується Beryl та отими ґумовими вікнами, що виглядають як дриглі, коли їх пересуваєш? Мені особисто воно дає неґативний ефект на мій вестибулярний апарат, чось мене від тої крутизни «укачало» й я чуть не виблював на всю ту красоту напівперетравленим обідом... Невже хтось цим справді користується й немає де діти герци CPU?
ну я особисто з компізівських фіч увімкнув лише Scales (аналог expose') + тіні й прозорість заголовків неактивних вікон. А взагалі більшість лінуксоїдів не користується композитним менеджером. Мегагерци, до речі, воно не їсть, пам’яті займає метрів на 40 більше від metacity

PS натомість у маків нема репозиторіїв для нееплівських програм, нема оновлення системи одним кліком миші «Оновити систему». Та ще й для кожного оновлення треба гроші платити, чи ні?
« Змінено: 2007-11-03 19:38:58 від noddeat »

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2007-11-03 20:45:56 »
Хлопці! Та справа ж не в флеймі MAC vs MyFavoriteWindoManager on Linux! Справа в тому, шо в того самого Мака з кернелом нарешті майже порядок, новий Леопард навіть POSIX подужав... Але для декстопу це не головне.

Головне в тому, що дектоп там дуже гарний, з купою зручностей для розробників крутих аплікух, все гарно специфіковано й дуже цивільно, що драйвери там просто парцюють, без шаманства або католицкого екзорцизму, що користувач має однаковий виляд документу на екрані і принтері, що... Що воно просто працює для звичайного користувача, а не для таких гиків якм ми. От в чому справа.
Крутість не в повторенні вигляду, а вповторенні якості.

В мене, доречі, на нотбуці стоїть Fedora, бо часто-густо треба виконувати специфічну для Linux роботу. І мене не дуже цікавлять там всілякі беріли чи що там ще є таке "думовате". Мене цікавить, щоб, наприклад, wifi просто міг сам переключатись між відомими точками, щоб принтер друкував те що треба, а не кракозябли, щоб зі структурою бази даних можно було легко і просто погратись, як в тому клятому Access'і, щоб кіно просто показувалось і музика просто грала... Без екзорцизму!

Якось воно вже проацює, порівняно з 2000-м роком мені приходиться в 500 разів меньше грузити мастдай, десь раз на місяць замість п'яти разів на день. Але до тієї якості роботи, що у МАС, ще ой як далеко.

Тому я й кажу, що це дурна робота, теє одоробло, що називається Гномом, вимальовувати як МАС. Краще б зайнялись травлею бліх та розробкою дійсно інтегрованих сервісів дестопу, щоб створення аплікацій було не війною з багами та винайденням магічних шляхів зробити прості речі.

Трохи краще справи в КДЄ, але не настільки, щоб сказати, що там все добре. Проте, це ще один привід для флейму, даруйте...
« Змінено: 2007-11-03 20:47:31 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2007-11-03 20:54:47 »
Цитата
PS натомість у маків нема репозиторіїв для нееплівських програм, нема оновлення системи одним кліком миші «Оновити систему». Та ще й для кожного оновлення треба гроші платити, чи ні?

Ха-Ха-Ха! Там є  X-вий АПІ і все що ви можете собі придумати в портах BSD - можете пускати,  сікльки влізе. І оновлення системи одним кліком теж не проблема. Можете поставить собі KDE або гнома  і відчувати себе повним мізераблем  ;D
--
WBR, Alex Lukin,

Відсутній BM

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2007-11-04 03:46:44 »
eкспозе вимагає натиснення на якусь комбінацію клавіш, вибору потрібного вікна. Стільниці — клац і перемкнувся. Але то питання смаку.
Ну-у-у... не просто клац — ще треба по іконці попасти...  ::) Але очевидно Ви просто Маком ніколи не користувались. Бо по-перше якщо є маківська миш, то воно вже й так прив'язане до бокових кнопок "squeeze". Отже тут насправді просто "клац" — і перемкнувся. А ще можна мишу відвести вбік якогось кута. У мене це правий нижній (на лаптопі, коли Mighty Mouse не підключений).

А якщо говорити взагалі про стільниці, то й в Leopard вони інші. Бо тут навіть різні wallpapers не можна встановити й назви надати. Це справді просто Spaces — місце на екрані. Раніше я на попередній 10.4 Tiger використовував Virtue.

ну в мене цей діалог чомусь однаковий у Open Ofice, Firefox і Gimp.
Бо GTK. А в KMail? А в Java програмах? А тих, що на Tk побудовані? А тих, що Motif використовують (яким маленьких дітей страшити можна)? От у Маках все, що використовується без Х11 — все одинакове. Й шорткати всюди загалом одинакові.

З таким же успіхом ви можете говорити про «стандарт» віндового інтерфейсу.
У віндах справи всеодно набагато кращі, ніж у Linux. Втім, ми не говоримо про вінду. :)

натомість у маків нема репозиторіїв для нееплівських програм
Звичайно, що є. Той-же APT дебіянівський. Й не тільки.

нема оновлення системи одним кліком миші «Оновити систему».
Звичайно, що є. Воно ще-й само проситься оновитись.

Та ще й для кожного оновлення треба гроші платити, чи ні?
Між версіями системи, якщо набрид Tiger й хочеться Leopard з якимись там фічками, тоді треба. Це те саме, що обрид Microsoft Office 2003 й хочеться Microsoft Office 2007. Проте між оновленнями поточної системи — не треба. Але якщо до сьогодні влаштовував Tiger, то й навіщо його рухати, якщо для поточного користувача візуально практично все те саме?