Мімікрія це називається, хлопці. А по народному - закос. Бо все одно в порівнянні з маком шрифти кривуваті, принаддя глюкувате, іконки ляпуваті, драйвери недоумкуваті, аплікації припадкуваті.
Дивно, але віртуальні стільниці, що були у GNOME/KDE стільки, скільки я їх пам’ятаю (а пам’ятаю я KDE2), з’явилися у маці лише нещодавно.
Натомість стеків та гарної док-панелі лінуксу бракувало, і завдяки цьому проекту, я дізнався, що є як мінімум два рішення для лінукса — Avant-Window-Navigator (потребує компіза чи берила), та SimDock (не потребує композитного менеджера).
А навіщо з пінгвіна робити яблуко? Вважаю що це просто заради повипендруватися, або небагатим фанатам яблука, що не взмозі купити новий Mac. ( Все, роблю зі своєї Мотороли iPhone).
Expose всеодно краще. Я от чось Spaces хоч й маю включений, але на ними практично не користуюсь, хоч Leopard у мене добрих два місяці (ще з часів Developer Preview).
А що в Linux? Бардак повний. Все воно різнокольорове, різношерстне, має різні шорткати меню, зліплене на різних бібліотеках й немає одного нормального стандарту. В результаті виходить фіґня: от візьміть "Open File" діалог. Якого чорта він в OpenOffice.org один, в Мозіллі інший, в KDE програмах ще інший, в GNOME ще інший, в Java UI ще інший, в Tk ще інший?.. Й це тільки один приклад. А таких прикладів можу навести купу.
До речі, хто з вас користується Beryl та отими ґумовими вікнами, що виглядають як дриглі, коли їх пересуваєш? Мені особисто воно дає неґативний ефект на мій вестибулярний апарат, чось мене від тої крутизни «укачало» й я чуть не виблював на всю ту красоту напівперетравленим обідом... Невже хтось цим справді користується й немає де діти герци CPU?
PS натомість у маків нема репозиторіїв для нееплівських програм, нема оновлення системи одним кліком миші «Оновити систему». Та ще й для кожного оновлення треба гроші платити, чи ні?
eкспозе вимагає натиснення на якусь комбінацію клавіш, вибору потрібного вікна. Стільниці — клац і перемкнувся. Але то питання смаку.
ну в мене цей діалог чомусь однаковий у Open Ofice, Firefox і Gimp.
З таким же успіхом ви можете говорити про «стандарт» віндового інтерфейсу.
натомість у маків нема репозиторіїв для нееплівських програм
нема оновлення системи одним кліком миші «Оновити систему».
Та ще й для кожного оновлення треба гроші платити, чи ні?