Автор Гілка: Нетривіальний Konqueror  (Прочитано 16916 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Нетривіальний Konqueror
« Відповідей #15 : 2007-12-11 21:34:36 »
Цитата
Такий влаштує?
за посиланням — Дельфін. Я питав про Конкерор. В дельфіні, судячи зі скріншотів, проблему вирішено.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3641
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #16 : 2007-12-11 21:40:22 »
Цитата
Такий влаштує?
за посиланням — Дельфін. Я питав про Конкерор. В дельфіні, судячи зі скріншотів, проблему вирішено.
Типа повернулися до того, з чого починали? Конкерор не потрібен (потрібен), тому що Дельфін потрібен (не потрібен). Належне вибрати.
А по суті, ну що такого зробив бідолашний автор, що написав про Конкерор, а не Наутілус, і жодного разу не похвалив ҐНОМЕ?
« Змінено: 2007-12-11 21:41:42 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #17 : 2007-12-11 22:09:55 »
А по суті, ну що такого зробив бідолашний автор, що написав про Конкерор, а не Наутілус, і жодного разу не похвалив ҐНОМЕ?
Якщо ви не помітили, слово "гном" в цій темі вживаєте тільки ви. Особисто я гномом взагалі не користуюсь - metacity не подобається. Наутілус же - інструмент того ж рівня, що і конк. Тобто мова про нього тут не йде, хоча всі сказані мною теплі слова на тему конка можна переадресувати йому.

Файловий менеджер, повинен бути файловим менеджером, а не комбайном на всі випадки життя та смерті, причому кожну функціональність виконує досить таки вбого. Або коротше: на кожний клас задач - своя програма. Робота з локальною файловою системою і з веб/мережами - зовсім різні задачі. Правда, колись підтримка протоколів типу smb:// була потрібною, але тепер існує набагато елегантніше рішення - FUSE. Тут вам і samba, і ftp, і ssh...

Мені ж графічний FM потрібен тільки для однієї мети - вибирати по величезних тумбах, яке кіно подивитись. По великому рахунку це - єдина корисна функціональність, унікальна для графічних FM. З нею прекрасно справляється Thunar. Поки не зробили Thunar, справлявся rox.

Далі. В мене з головою ще не настільки погано, щоб відчувати якісь емоції до... е-е-е... купки байтиків( (с) gvy). А от кодерів з кривими руками і кулею в голові, так само як і їхні творіння, критикувати вважаю за необхідне=) Інструмент вибирають по задачах, а якщо задач, з якими він справляється добре, нема - тоді навіщо він потрібен?

І останнє. Я справді зараз дуже злий і плююсь ядом=))

Praporshic

• Гість
« Відповідей #18 : 2007-12-11 22:31:18 »
Файловий менеджер, повинен бути файловим менеджером, а не комбайном на всі випадки життя та смерті, причому кожну функціональність виконує досить таки вбого. Або коротше: на кожний клас задач - своя програма. Робота з локальною файловою системою і з веб/мережами - зовсім різні задачі. Правда, колись підтримка протоколів типу smb:// була потрібною, але тепер існує набагато елегантніше рішення - FUSE. Тут вам і samba, і ftp, і ssh...
Рішення елегантне, але трохи не те. Хоча для smb існує smb4k та подібні. Мені, наприклад, дуже не сподобалось (зараз вже звик) коли у KDE зробили віконце автозапуску як у мастдаї. Добре що можливість вимкнення лишили.
Для роботи з файлами через ssh необхідно та достатньо мати емулятор терміналу, та scp/sftp. Для FTP дуже зручно користуватись mc.

Мені ж графічний FM потрібен тільки для однієї мети - вибирати по величезних тумбах, яке кіно подивитись. По великому рахунку це - єдина корисна функціональність, унікальна для графічних FM. З нею прекрасно справляється Thunar. Поки не зробили Thunar, справлявся rox.
Хм... я чомусь надаю перевагу назвам файлів.....

І останнє. Я справді зараз дуже злий і плююсь отрутою(С. Є.)

... виробленою з мозку професора Фройда  ::)
« Змінено: 2007-12-11 22:31:40 від Praporshic »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #19 : 2007-12-11 22:39:59 »
Далі. В мене з головою ще не настільки погано, щоб відчувати якісь емоції до... е-е-е... купки байтиків( (с) gvy). А от кодерів з кривими руками і кулею в голові, так само як і їхні творіння, критикувати вважаю за необхідне=) Інструмент вибирають по задачах, а якщо задач, з якими він справляється добре, нема - тоді навіщо він потрібен?

І останнє. Я справді зараз дуже злий і плююсь ядом=))
Пане злий, а де можна зацінити творіння класних пацанів без кулі у голові, але з гарячим серцем і холодним мозоком (бажано не замороженим)? Зокрема, якщо Ви не проти, Ваші?
You're not alone
All used up

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #20 : 2007-12-11 22:43:12 »
Рішення елегантне, але трохи не те. Хоча для smb існує smb4k та подібні.
Чому? По-моєму, саме воно. Я своє чудо техніки для smb вже поховав, земля йому пухом...

Е, ні. Назви ні про що не говорять. А от на тумбу дивишся, бачиш купу крові та кишок - відразу ясно, що то романтична комедія=))

... виробленою з мозку професора Фройда  ::)
В точку! ;D

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #21 : 2007-12-11 22:49:17 »
Цитата
ну з фільмами так. А от зі світлинами, що називаються DSC000XXX.jpg, так не вийде — потрібні тумби. Для перегляду купи презентацій теж дуже покращує життя.
« Змінено: 2007-12-11 22:49:30 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #22 : 2007-12-11 22:52:24 »
Цитата
Для FTP дуже зручно користуватись mc.
для ssh (тобто sftp) теж. а scp залишу тру-джедаям. А ще sshfs рулить.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #23 : 2007-12-11 23:21:43 »
[Пане злий, а де можна зацінити творіння класних пацанів без кулі у голові, але з гарячим серцем і холодним мозоком (бажано не замороженим)?
Охолоньте, прошу вас. Програм високої якості (як за дизайном, так і за реалізацією) для linux дуже багато. Чому ж ви так реагуєте, коли вказують на цілком конкретні недоліки дизайну однієї конкретної програми? Чи ви належите до розробників конка? Тоді, будьте ласкаві, врахуйте зауваження=)

Зокрема, якщо Ви не проти, Ваші?
pyneighborhood я вже поховав. Патчі до fbpanel і певний об'єм роботи над gxine (особисту переписку з Салтом я вам не пересилатиму, але збереглось трохи публічно в баг-трекері). Був ще до ppracer, але це вже не піддається перевірці, бо він якраз здох тоді. Невеличка купка перекладів, найбільш солідним внеском був переклад для ff. Крім того зараз ведеться активна робота над однією бібліотечкою.

Edit:
BTW, бібліотечка робиться для заміни однієї програми, яку я вважаю феноменально криво написаною=)

Зустрічне нескромне питання. А ваші? Я знайшов досить багато перекладів зроблених вами - явно більше, ніж робив я (дякую, до речі). А крім перекладів?
« Змінено: 2007-12-11 23:29:23 від Cthulhu »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #24 : 2007-12-11 23:24:37 »
Цитата
Для FTP дуже зручно користуватись mc.
для ssh (тобто sftp) теж. а scp залишу тру-джедаям. А ще sshfs рулить.
Про ftp згоден. А от з ssh mc працює трохи паскудно, нормально спрацьовує тільки на дрібних файлах. Тому для копіювання по ssh -  або scp, або rsync. Навчений гірким досвідом...

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #25 : 2007-12-11 23:48:13 »
Зустрічне нескромне питання. А ваші? Я знайшов досить багато перекладів зроблених вами - явно більше, ніж робив я (дякую, до речі). А крім перекладів?
Ні чорта не пишу не для власного користування (я — науковець, а не програміст, програмую лише для вдоволення власної цікавості у механіці руйнування), не критикую жодної програми (всі програми майже однаково досконалі, якщо їх можна зібрати компіляторами моєї непатрикоугодної Mandriva). Дуже люблю KDE, тому іноді неадекватно сприймаю критику на його адресу.
You're not alone
All used up

Praporshic

• Гість
« Відповідей #26 : 2007-12-11 23:58:42 »
Off-topic:
непатрикоугодної Mandriva
Цікаво, а чи можна вважати патрикоугодним Debian  ::)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #27 : 2007-12-12 00:10:18 »
Ні чорта не пишу не для власного користування (я — науковець, а не програміст, програмую лише для вдоволення власної цікавості у механіці руйнування), не критикую жодної програми (всі програми майже однаково досконалі, якщо їх можна зібрати компіляторами моєї непатрикоугодної Mandriva). Дуже люблю KDE, тому іноді неадекватно сприймаю критику на його адресу.
А, ясно. Знайоме відношення... просто я за посадою займаюсь найбільш феєричними глюками, які стандартний QA-процес не виявляє, а виявляють вже клієнти, тому моє відношення до багатьох програм описується бородатим анекдотом про гінеколога в суді ;)

Off-topic:
непатрикоугодної Mandriva
Цікаво, а чи можна вважати патрикоугодним Debian  ::)
Ні, дебіан - маркоугодний=)
« Змінено: 2007-12-12 00:11:35 від Cthulhu »

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #28 : 2007-12-12 14:47:53 »
Якийсь Ви, пане Куулуу, останнім часом злий.
А чо-б йому бути щасливому?  ;D

M:* згідно п.2. Малюнок виглядає досить огидно, давайте ще знімки жертв автокатастроф вставляти.

Як Ви щодо цього шедевру гномобудування (симбіоз календаря і файлового браузера з замітками)?
Та ну Ви хоча-б віддайте належний респект старанній команді, яка має совість та не копіює iCal цілком, а тільки частково...

Всеодно. Браузер (чи бровзер, чи перелистувач, чи якою ще холєрою ото назвати) — повинен бути браузер. Файломенеджер повинен бути файломенеджером. Народження таКого недобраузера з Кзубами та Кзеленою Кмордою бере початок з відсутності суцільної внутрішньої інтеґрації між UI, компоненти та субсети якого, зрештою, фактично звичайні підкласи документів.

Як поводяться справжні файлові менеджери? Для прикладу, Finder по http:// на мій домашній сайт піде власне по WebDAV, а не покаже HTML. Бо Finder — файловий менеджер, а щоби переглянути "How To Make Love" — для цього є окремий спеціалізований браузер.

А то отой й їздимо на комбайнах до сих пір по Хрещатику. :)
« Змінено: 2007-12-12 16:47:30 від Cthulhu »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #29 : 2007-12-12 16:39:15 »
А то отой й їздимо на комбайнах до сих пір по Хрещатику. :)
А чого Ви хотіли? Україна - країна хліборобів  ::)