Автор Гілка: Нетривіальний Konqueror  (Прочитано 16918 раз)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Нетривіальний Konqueror
« : 2007-12-10 22:21:49 »
На rus-linux.net, як водиться, перекладають і публікують корисні статті. Минулого тижня з'явилася стаття про Konqueror, в якій добре проілюстровано багатство можливостей цієї програми. Показова вже сама назва в перекладі: "Konqueror: Увесь світ в одному віконці, або Браузер, який ви не знали" (філологічно не бездоганно, але так вже названо). Всім рекомендую. Особисто я дечого не знав, а дещо не пробував до прочитання.

На оригінал не посилаюся, бо там описувалася трохи застаріла версія Konqueror-а, так що перекладачу довелося переписати частину тексту; відтак це вже не зовсім переклад.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Нетривіальний Konqueror
« Відповідей #1 : 2007-12-10 22:34:53 »
як у цьому комбайні зробити тумби нормального розміру?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #2 : 2007-12-10 22:53:11 »
Стоп-стоп, повний назад. Хіба ж в четвертих кедах його, як файловий менеджер, не заміняють на Dolphin, і лишають функції тільки веб-бровзера (як воно, власне, і треба було робити з самого початку)? Навіщо вкотре описувати, вже можна впевнено сказати, застарілу функціональність?

Flame:
До речі, я уникаю користування кедами в основному через цього монстрика=)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2007-12-10 23:26:53 »
Дійсно, інфа скоро застаріє.
Цитата
Багато хто помилково вважає, що Дельфіна створено для заміни Конкерора, який, до речі, має бути доповненням до нього. Дельфін, як і Конкерор, використовує засоби KIO slaves для керування локальними та віддаленими присторями, однак не буде використовуватися для показу веб-сторінок.
http://www.jarzebski.pl/read/blizsze-spotkanie-z-dolphinem.so

посилання ін поліш (на жаль), але картинки скріншотів Дельфіна — англомовні. Новий менеджер нагадує гномівський наутілус, тішить двопанельна функція, як у Крузейдері. Якщо він ще й глючити не буде, буде сенс ставити собі кеди.
« Змінено: 2007-12-10 23:28:25 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #4 : 2007-12-11 12:52:37 »
Стоп-стоп, повний назад. Хіба ж в четвертих кедах його, як файловий менеджер, не заміняють на Dolphin, і лишають функції тільки веб-бровзера (як воно, власне, і треба було робити з самого початку)? Навіщо вкотре описувати, вже можна впевнено сказати, застарілу функціональність?
не зовсім так. konqueror в kde4 залишає собі повну функціональність, включаючи роботу з файлами --- але dolphin дійсно буде основним (default) файл-менеджером в kde4.

щодо того, як воно, власне, і треба було робити з самого початку --- не варто бути таким категоричним, скільки користувачів -- стільки (бодай теоретично) і думок на цю тему: комусь зручно, комусь не дуже, а хтось, можливо, і не починав звикати =/
« Змінено: 2007-12-11 12:53:10 від tivasyk »
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #5 : 2007-12-11 13:49:40 »
щодо того, як воно, власне, і треба було робити з самого початку --- не варто бути таким категоричним, скільки користувачів -- стільки (бодай теоретично) і думок на цю тему: комусь зручно, комусь не дуже, а хтось, можливо, і не починав звикати =/
В мене зараз немає жодного бажання починати черговий флейм на тему стандартів. Скажу лише, що замість робити перефайлменеджер-недобровзер, краще зробити окремо файловий менеджер і бровзер. На щастя, не тільки я так думаю.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3641
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #6 : 2007-12-11 15:05:06 »
В мене зараз немає жодного бажання починати черговий флейм на тему стандартів. Скажу лише, що замість робити перефайлменеджер-недобровзер, краще зробити окремо файловий менеджер і бровзер. На щастя, не тільки я так думаю.
Якийсь Ви, пане Куулуу, останнім часом злий.
Як Ви щодо цього шедевру гномобудування (симбіоз календаря і файлового браузера з замітками)?
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #7 : 2007-12-11 19:40:47 »

А що таке тумби? Я такі тільки меблі знаю.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2007-12-11 20:05:07 »

thumbnails. варіант «мініатюра», що пропонує dict@LOU, мені щось не подобається.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2007-12-11 20:49:37 »

thumbnails. варіант «мініатюра», що пропонує dict@LOU, мені щось не подобається.
А де можна подивитись стандарт "нормального розміру"? Чи він закритий для усіх негномерів?
You're not alone
All used up

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #10 : 2007-12-11 20:55:47 »
Дружня вам моя порада - не варто перекручувати ніки модераторів. Конкретно Ктулху до цього ставиться доволі боляче. І я його розумію й підтримую.

Як Ви щодо цього шедевру гномобудування (симбіоз календаря і файлового браузера з замітками)?
Раз воно таке є - значить комусь потрібне.
« Змінено: 2007-12-11 20:57:04 від miwa »
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #11 : 2007-12-11 21:02:24 »
Дружня вам моя порада - не варто перекручувати ніки модераторів. Конкретно Ктулху до цього ставиться доволі боляче. І я його розумію й підтримую.

Раз воно таке є - значить комусь потрібне.
У вікіпедії кажуть, що Лавкрафт саме так і хотів щоб вимовляли ім’я його героя... Втім, на всяк випадок, прошу вибачення у всього прогресивного (читай того, що ненавидить KDE, яке, ясна справа, НЕ ПОТРІБНЕ) людства.
P.S. Завжди дивувало, чому гномери лізуть у теми про KDE? Щоб поділитися конструктивною критикою та похвалитися бездоганним Nautilus?
You're not alone
All used up

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #12 : 2007-12-11 21:08:16 »
У вікіпедії кажуть, що Лавкрафт саме так і хотів щоб вимовляли ім’я його героя...
"Вік живи - вік учись", - подумав поручик Ржевський... (с)
P.S. Завжди дивувало, чому гномери лізуть у теми про KDE? Щоб поділитися конструктивною критикою та похвалитися бездоганним Nautilus?
Нєа, щоб пофлеймити :D
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #13 : 2007-12-11 21:19:05 »
Цитата
ну я, наприклад, використовую Ґнома, але я — не ґномер. Тенденції в розвитку КДЕ мене теж цікавлять, бо ідеального десктопа наразі не існує.
Цитата
А де можна подивитись стандарт "нормального розміру"? Чи він закритий для усіх негномерів?
в ідеалі — довільний розмір, що задає користувач. А не в ідеалі — читабельний. Яка мені користь від тумбів, якщо я не можу розгледіти, що на них зображено. От я і запитав, чи можна розмір тумбів збільшити?
« Змінено: 2007-12-11 21:19:18 від noddeat »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #14 : 2007-12-11 21:24:51 »
Цитата
в ідеалі — довільний розмір, що задає користувач. А не в ідеалі — читабельний. Яка мені користь від тумбів, якщо я не можу розгледіти, що на них зображено. От я і запитав, чи можна розмір тумбів збільшити?
Такий влаштує?
You're not alone
All used up