ЦитатаА де можна подивитись стандарт "нормального розміру"? Чи він закритий для усіх негномерів?в ідеалі — довільний розмір, що задає користувач. А не в ідеалі — читабельний. Яка мені користь від тумбів, якщо я не можу розгледіти, що на них зображено. От я і запитав, чи можна розмір тумбів збільшити?
А де можна подивитись стандарт "нормального розміру"? Чи він закритий для усіх негномерів?
Так це ж зовсім інакше робиться. Наводите на той файл, деталі зображення якого Вам ну дууууже потрібно роздивитися, курсор, і все бачите. Напр., як це показано тут. Я думав, що цього "слона" не можна не помітити.
Тумби - вони за означенням потрібні для того, щоб надати певний "попередній перегляд". Попап з малюнком на скріншоті - незручна задумка, тоді вже можна й клацнути по файлу та роздивитись в повний розмір. Часу і зусиль на це піде стільки ж. Відсутність можливості зміни розміру тумби в надконфігурабельному конку (до речі, це справді так? навіть не віриться...) - явна помилка дизайну.
Насправді, попап дуже зручний, особливо там, де старт відповідної програми займе відчутний час.
Можливість збільшити розмір "тумбів" є, але усього лише вдвічи у порівнянні з піктограмами ("Перегляд та метаданні" - "Збільшувати розмір перегляду порівняно з піктограмами").
ну не знаю, у вас цифрового фотоапарату нема? нема потреби в сотні фоток знайти ТУ, що потрібна без 99 «попапів». Попап корисний, якщо хочу розмір файлу подивитися чи права доступу. Для великого тумбу теж годиться. Але це не замінює необхідність тумбів нормального розміру, про що написав Ктулху.
P.S. Чесно кажучи, складається враження, що нєкоториє товарісчі посилено намагаються знайти недоліки, а якщо їх немає, то вигадати. Не буду цитувати нісенітницю про те, ніби відкриття файла займає приблизно той самий час, що й отримання зринного віконця: всі це й так прочитали. Але рівень обговорення трохи не тойво...
як у цьому комбайні зробити тумби нормального розміру?
Цитата: noddeat від 2007-12-10 22:34:53як у цьому комбайні зробити тумби нормального розміру?Дайте визначення Вашого «нормального» розміру і я Вам скажу як це зробити.
p.p.p.s. оскільки і допоки -- за наявності стількох чудових альтернатив! -- konqueror'ом хтось свідомо користується і як файловим менеджером, і як браузером
Цитата: tivasyk від 2007-12-13 17:08:34p.p.p.s. оскільки і допоки -- за наявності стількох чудових альтернатив! -- konqueror'ом хтось свідомо користується і як файловим менеджером, і як браузеромА це і є ознака кривого дизайну=) Точніше, відсутності такого. Хлопці не могли визначитись, що хотіли написати, і заімплементили весь код, що в них був. А потім почалось...
Або коротше. Не unix-way.
Цитата: Cthulhu від 2007-12-13 17:31:25Або коротше. Не unix-way.LOL! Нафіга той Unix-way звичайним середнього віку людям з пивом в руках після важкої роботи ввечері, та ще-й для *фоток*? Треба human-compatible convenient way, а не Unix-way чи geek way, чи windows way, чи amigo way, чи chinese way... Я можу й в терміналі однією довгою командою thumbnails нагенерувати, але-ж це всеодно непотріб й засмічування диска[2].
Write programs that do one thing and do it well.Write programs to work together.Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.
не варто не займатись велосипедобудуванням.