Автор Гілка: Нетривіальний Konqueror  (Прочитано 16917 раз)

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Re: Нетривіальний Konqueror
« Відповідей #30 : 2007-12-12 17:15:27 »
Цитата
А де можна подивитись стандарт "нормального розміру"? Чи він закритий для усіх негномерів?
в ідеалі — довільний розмір, що задає користувач. А не в ідеалі — читабельний. Яка мені користь від тумбів, якщо я не можу розгледіти, що на них зображено. От я і запитав, чи можна розмір тумбів збільшити?
Так це ж зовсім інакше робиться. Наводите на той файл, деталі зображення якого Вам ну дууууже потрібно роздивитися, курсор, і все бачите. Напр., як це показано тут. Я думав, що цього "слона" не можна не помітити.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #31 : 2007-12-12 17:27:15 »
Так це ж зовсім інакше робиться. Наводите на той файл, деталі зображення якого Вам ну дууууже потрібно роздивитися, курсор, і все бачите. Напр., як це показано тут. Я думав, що цього "слона" не можна не помітити.
Тумби - вони за означенням потрібні для того, щоб надати певний "попередній перегляд". Попап з малюнком на скріншоті - незручна задумка, тоді вже можна й клацнути по файлу та роздивитись в повний розмір. Часу і зусиль на це піде стільки ж. Відсутність можливості зміни розміру тумби в надконфігурабельному конку (до речі, це справді так? навіть не віриться...) - явна помилка дизайну.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #32 : 2007-12-12 17:39:59 »
Тумби - вони за означенням потрібні для того, щоб надати певний "попередній перегляд". Попап з малюнком на скріншоті - незручна задумка, тоді вже можна й клацнути по файлу та роздивитись в повний розмір. Часу і зусиль на це піде стільки ж. Відсутність можливості зміни розміру тумби в надконфігурабельному конку (до речі, це справді так? навіть не віриться...) - явна помилка дизайну.
Насправді, попап дуже зручний, особливо там, де старт відповідної програми займе відчутний час. Можливість збільшити розмір "тумбів" є, але усього лише вдвічи у порівнянні з піктограмами ("Перегляд та метаданні" - "Збільшувати розмір перегляду порівняно з піктограмами").

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #33 : 2007-12-12 17:54:31 »
Насправді, попап дуже зручний, особливо там, де старт відповідної програми займе відчутний час.
Це - хіба що відео-піктограми, та на всякі документи (поки OOo запуститься, це довга історія). Але тумб воно не замінює, це зовсім інша функціональність. Хоча й часом приємна, це да.

Можливість збільшити розмір "тумбів" є, але усього лише вдвічи у порівнянні з піктограмами ("Перегляд та метаданні" - "Збільшувати розмір перегляду порівняно з піктограмами").
Тобто довільно скалити їх не можна. Ясно...

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #34 : 2007-12-12 19:01:44 »
Цитата
Так це ж зовсім інакше робиться. Наводите на той файл, деталі зображення якого Вам ну дууууже потрібно роздивитися,
курсор, і все бачите. Напр., як це показано тут. Я думав, що цього "слона" не можна не помітити.
/me хапається за серце

ну не знаю, у вас цифрового фотоапарату нема? нема потреби в сотні фоток знайти ТУ, що потрібна без 99 «попапів». Попап корисний, якщо хочу розмір файлу подивитися чи права доступу. Для великого тумбу теж годиться. Але це не замінює необхідність тумбів нормального розміру, про що написав Ктулху.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #35 : 2007-12-12 23:48:26 »
ну не знаю, у вас цифрового фотоапарату нема? нема потреби в сотні фоток знайти ТУ, що потрібна без 99 «попапів». Попап корисний, якщо хочу розмір файлу подивитися чи права доступу. Для великого тумбу теж годиться. Але це не замінює необхідність тумбів нормального розміру, про що написав Ктулху.
1) Саме через те, що у мене цифровий фотоапарат і купа каталогів зі 100-500 фотками, я особливо відчуваю користь від зринного віконечка зі збільшенням. Ваш опис ситуації нереалістичний: щоб знайти фотографію, достатньо маленьких мініатюр (бо інакше це вже мова про інваліда по зору); зринні віконця потрібні для огляду деталей (ну й параметрів, звісно).

Генерування ж великих мініатюр, якби таке було, я б не виставляв, бо це жере занадто багато пам'яті. Мені мого гіга і так далеко не завжди вистачає.

2) Зринне збільшення дуже корисне не тільки для растрових зображень, але й для
  • вектору (svg, ps, eps, pdf),
  • тексту (html, txt etc.)
  • шрифтів
І все це ми маємо одночасно.

P.S. Чесно кажучи, складається враження, що нєкоториє товарісчі посилено намагаються знайти недоліки, а якщо їх немає, то вигадати. Не буду цитувати нісенітницю про те, ніби відкриття файла займає приблизно той самий час, що й отримання зринного віконця: всі це й так прочитали. Але рівень обговорення трохи не тойво...
« Змінено: 2007-12-12 23:54:32 від Campana »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #36 : 2007-12-13 00:04:15 »
О, Campana, та ви, виявляється, фанатик-KDEшник? Всі питання з приводу попередніх наших суперечок знімаються=)

Єдине зауваження. Ви якось казали, що не програміст. Але на хвилинку уявіть, що це так, і задумайтесь, якби би ви стали реалізовувати ті попапи і забезпечувати їх швидкодію. Можете потім не розповідати, впевнений, вам стане злегка соромно ;)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #37 : 2007-12-13 00:07:46 »
P.S. Чесно кажучи, складається враження, що нєкоториє товарісчі посилено намагаються знайти недоліки, а якщо їх немає, то вигадати. Не буду цитувати нісенітницю про те, ніби відкриття файла займає приблизно той самий час, що й отримання зринного віконця: всі це й так прочитали. Але рівень обговорення трохи не тойво...
Угу.... свого часу на файли типу php, perl, javascript, html та подібні в мене стартувала Quanta+. Якщо чесно - F3 у міднайті тоді був для мене найзручнішим засобом перегляду файлів. Що стосується пошуку у купі фотознімків та інших зображень - мені чомусь дуже подобаються речі штибу Eye of Gnome, Gwenview та подібні....

Відсутній iip))

• Графоман
  • дописів: 277
  • Перекладач KDE, openSUSE...
« Відповідей #38 : 2007-12-13 05:14:53 »
як у цьому комбайні зробити тумби нормального розміру?

Дайте визначення Вашого «нормального» розміру і я Вам скажу як це зробити.
« Змінено: 2007-12-13 05:15:51 від iip »
"You should not be satisfied with being a victim, nor with being a survivor. You should aim to be a conqueror." "Now, go do the right thing!" Dr. Laura

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #39 : 2007-12-13 17:08:34 »
як у цьому комбайні зробити тумби нормального розміру?
Дайте визначення Вашого «нормального» розміру і я Вам скажу як це зробити.
респект.

p.s. увесь флейм, окрім першого посту і ось цього посту iip можна було б просто видалити =)

p.p.s. перегляд фото: не зручно в konqueror'і? слава транзистору, маємо вибір. користаю digikam і горя не знаю.

p.p.p.s. оскільки і допоки -- за наявності стількох чудових альтернатив! -- konqueror'ом хтось свідомо користується і як файловим менеджером, і як браузером -- будь-які вислови щодо кривого дизайну тощо видаються надміру категоричними.
« Змінено: 2007-12-13 17:13:46 від tivasyk »
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #40 : 2007-12-13 17:31:25 »
p.p.p.s. оскільки і допоки -- за наявності стількох чудових альтернатив! -- konqueror'ом хтось свідомо користується і як файловим менеджером, і як браузером
А це і є ознака кривого дизайну=) Точніше, відсутності такого. Хлопці не могли визначитись, що хотіли написати, і заімплементили весь код, що в них був. А потім почалось...

Або коротше. Не unix-way.
« Змінено: 2007-12-13 17:31:58 від Cthulhu »

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #41 : 2007-12-14 02:35:38 »
p.p.p.s. оскільки і допоки -- за наявності стількох чудових альтернатив! -- konqueror'ом хтось свідомо користується і як файловим менеджером, і як браузером
А це і є ознака кривого дизайну=) Точніше, відсутності такого. Хлопці не могли визначитись, що хотіли написати, і заімплементили весь код, що в них був. А потім почалось...

Щодо того, що Konqueror хоче бути хорошою операційною системою, але самим хрєновим браузером — це зрозуміло й так. Apple-івський Safari на KHTML, проте чогось є окремо Safari, окремо iPhoto, окремо Finder у якому вже є coverflow, окремо iTunes та ін. Просто спеціалізовані речі завше зроблені краще. Мені все-ж більш довподоби iPhoto (з якого всі крадуть ідеї вже пять років підряд), аніж користуватись недо-веб-браузером для недо-каталогування своїх недо-фоток[1].

Хай KDEшники запхають утуди ще увесь KWord ProKessor, Koffice, KMail, KNotes, KEditor, Kopete, Kalendar, KalKulator, emaKs, Kolf, KNetworK KMonitor, Intel Keleron proKessor and loKal Kard drive...

LOL! Нафіга той Unix-way звичайним середнього віку людям з пивом в руках після важкої роботи ввечері, та ще-й для *фоток*?  ;D Треба human-compatible convenient way, а не Unix-way чи geek way, чи windows way, чи amigo way, чи chinese way... Я можу й в терміналі однією довгою командою thumbnails нагенерувати, але-ж це всеодно непотріб й засмічування диска[2].

P.S. Сподіваюсь, це скоро вкрадуть теж: http://www.apple.com/macosx/features/quicklook.html  ::)

1. Неконтрастні фотки ще треба дуже часто ретушувати, щоби після шльопання дешевенькою камерою розміром з пачку циґарок виходило щось більш-менш подібне на зображення, а прищі на портреті крупним планом не приносили зайвих негативізмів.

2. Окрім стандартного pr0n, в звичайних директоріях бувають ще-й PDF'и, всілякі текстові (й не тільки) документи, електротаблиці, фільми,  презентації, музичка, source code якогось чергового скачаного експлойта та інший crap... :)
« Змінено: 2007-12-14 02:46:45 від BM »

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #42 : 2007-12-14 02:56:54 »
Та звичайно... Користуються й мікроскопом, поки зрештою доходить що потрібен був молоток.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #43 : 2007-12-14 03:12:39 »
LOL! Нафіга той Unix-way звичайним середнього віку людям з пивом в руках після важкої роботи ввечері, та ще-й для *фоток*?  ;D Треба human-compatible convenient way, а не Unix-way чи geek way, чи windows way, чи amigo way, чи chinese way... Я можу й в терміналі однією довгою командою thumbnails нагенерувати, але-ж це всеодно непотріб й засмічування диска[2].
Такий матюк знати необов'язково=)) Просто вважаю, що не варто не займатись велосипедобудуванням.

Цитата
Write programs that do one thing and do it well.
Write programs to work together.
Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.
(с)Douglas McIlroy

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #44 : 2007-12-14 09:59:57 »
не варто не займатись велосипедобудуванням.
така категоричність, імхо, не є конструктивною, але це я вже повторююся, мабуть... більше не буду.

щодо "не варто не займатись велосипедобудуванням" -- я певен, що це не так, і велосипед винаходити потрібно. це нормальний шлях до нових ідей, які дуже рідко з'являються раптом нізвідки й вагонами. якщо з сотні спроб народиться одна хороша ідея -- вже добре. до речі, це одна з переваг вільного пз: природний відбір ідей.

критика -- хороша штука, але критикувати варто не те, що ніколи й не подобалося, а те, чим користуєшся -- більше шансів, що це буде конструктивно. імхо. проте хто з нас без цього гріха =)

p.s. от вам велосипед, яким він міг би бути до цього часу, якби не знашлося "винахідників старого":

« Змінено: 2007-12-14 11:45:47 від tivasyk »
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams