До речі, тільки зараз зрозумів, який спосіб встановлення шрифтів найпростіший. Тож для таких чайників, як я сам, опишу покроково. Правда, працюватиме це, наскільки я розумію, тільки в KDE.1. Відкриваємо Konqueror (я на його запуск повісив клавіші Win+k) або Dolphin [хоча Dolphin НМД не потрібен]. Йдемо в каталог зі скачаними шрифтами. Заходимо в архів з яким-небудь новим шрифтом.2. Відкриваємо в тому ж вікні і вкладці нову панель (Shift+Ctrl+L в Konqueror-і або F3 в Dolphin-і). В якості адреси, куди хочемо перейти, вводимоfonts:/і тиснемо enter. Відкриється каталог з двома підкаталогами: особистих та системних шрифтів.3. Виділяємо на лівій панелі шрифтові файли і тягнемо їх скопом мишкою на ліву панель на значок каталога, в який хочемо встановити. Якщо потягнемо на значок каталога системних шрифтів, у нас запитають пароль рута; вписуємо і підтверджуємо.Все. Запускаємо або перезапускаємо програми, які розуміють різні гарнітури, і користуємося.
До речі, тільки зараз зрозумів, який спосіб встановлення шрифтів найпростіший.
Цитата: Campana від 2008-11-26 02:42:21До речі, тільки зараз зрозумів, який спосіб встановлення шрифтів найпростіший. А тупо скопіювати в ~/.fonts нє?
Безглузда якась довідка. Про яку програму йдеться? Як її запускати? Нічого не сказано. Це не довідка, а знущання.
Гм, гм. А хіба те, що я описав, не є тупим копіюванням? При чому копіюванням прямо з архіву, що суттєво спрощує справу? (гм ще раз, я не думав, що в ~/.fonts можуть лежати системні шрифти).
Цитата: Campana від 2008-11-27 00:42:24Безглузда якась довідка. Про яку програму йдеться? Як її запускати? Нічого не сказано. Це не довідка, а знущання. Спасибі.
Цитата: Campana від 2008-11-27 05:16:53Гм, гм. А хіба те, що я описав, не є тупим копіюванням? При чому копіюванням прямо з архіву, що суттєво спрощує справу? (гм ще раз, я не думав, що в ~/.fonts можуть лежати системні шрифти).По суті так, але.... Особисто мені простіше зробити tar xvzf font.tar.gz -C ~/.fonts аніж засвоювати алгоритм встановлення з гуєм=)
Отак кдешникам слід було б і переказати. Бо то не довідка.До речі, поправте "лиття" на "виробник". Я заглянув в оригінал, там написано "Foundry", тобто виробник. Бувально це означає: словолитня (у шрифтовиків консервативна термінологія).Скрін заманливий, але ради цього я KDE4 ставити не буду. Тим більше, що є Fontmatrix.
Чому "колекція"?