Автор Гілка: Доступні для завантаження образи Федора 11  (Прочитано 5992 раз)

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3822
  • Програміст
Re: Доступні для завантаження образи Федора 11
« Відповідей #15 : 2009-06-08 12:52:31 »
Для Федори образи не виправляють, просто випускають нову версію дистрибутиву кожні пів року.
А критичні помилки? Лише суто через інтернет?
судячи з усього, так: встановлюєте з образу, а потім тягнете ґіґабайти апдейтів.

Починаючи з 10-ї Федори, вже не гігабайти. Престо дозволяє стягнути різницю між двома пакетами, якщо вона зроблена і лежить на сервері. Якщо ви робите регулярні оновлення або тільки що поставили собі свіжу версію з компакту, то об’єм оновлень буде відносно маленький.
[Fedora Linux]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #16 : 2009-06-09 18:11:34 »
Якби якась добра душа мене компактом наділила (можливо краще навіть російський клон Федори), а то у мене інтернет зараз помегабайтний і один диск мені обійдеться в 50грв. Жаба душить. [smiley=embarassed.gif]
« Змінено: 2009-06-09 18:14:47 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #17 : 2009-06-09 23:28:21 »
Якби якась добра душа мене компактом наділила (можливо краще навіть російський клон Федори), а то у мене інтернет зараз помегабайтний і один диск мені обійдеться в 50грв. Жаба душить. [smiley=embarassed.gif]
З Вас DVD-R. ;)

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #18 : 2009-06-10 12:52:23 »
я не розробник, але дистрибутив мене повністю влаштовує. єдине що, дійсно юзерам варто чекати десь півроку, тоді воно буде майже безглючне.
PulseAudio — це перше, що треба видалити після встановлення. Тоді у системі з’являється звук :)
От тому він і експерементальний, що там PulseAudio не працює

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #19 : 2009-06-10 12:55:46 »
Це не помилка, це фіча. Тому і не виправили. Можна ввімкнути режим впорядкування запитів на запис даних і метаданих (data=ordered) у екст4, але тоді по швидкості вона не буде відрізнятися від екст3. Можна зробити навпаки, і вимкнути впорядкований режим в екст3, тоді екст3 розженеться до швидкостей екст4, але з такими ж гарантіями збереження ваших даних у випадку ресету як і екст4.

Коротше, якщо і використовувати екст4 чи екст3, то тільки в режимі data=ordered, інакше файли нульової довжини радуватимуть ваше око після зависання чи ресету.
Не та вже й "страшна" ця ext4:
http://beginlinux.com/server_training/8-ubuntuadmin/1255-crash-testing-ext4-on-ubuntu/

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #20 : 2009-06-10 12:59:17 »
З Вас DVD-R. ;)

То не проблема, тільки куди звонити-то? Киньте мені хоч якесь приватне повідомлення, будь ласка.
[Fedora Linux]

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #21 : 2009-06-10 14:03:06 »
Це не помилка, це фіча. Тому і не виправили. Можна ввімкнути режим впорядкування запитів на запис даних і метаданих (data=ordered) у екст4, але тоді по швидкості вона не буде відрізнятися від екст3. Можна зробити навпаки, і вимкнути впорядкований режим в екст3, тоді екст3 розженеться до швидкостей екст4, але з такими ж гарантіями збереження ваших даних у випадку ресету як і екст4.

Коротше, якщо і використовувати екст4 чи екст3, то тільки в режимі data=ordered, інакше файли нульової довжини радуватимуть ваше око після зависання чи ресету.
http://beginlinux.com/server_training/8-ubuntuadmin/1255-crash-testing-ext4-on-ubuntu/

Я не побачив там тестів. Я сам робив тести, результати для старішої версії (тієї, яка йде в 10-ій Федорі) див. тут: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/317781/comments/148 .

Див. також тести в долучені.
[Fedora Linux]

Михайло Даниленко

• Гість
« Відповідей #22 : 2009-06-10 14:27:45 »
Off-topic:
От тому він і експерементальний, що там PulseAudio не працює
У зовсім не експериментальному Debian Lenny пульс-аудіо хрипить анітрохи не менше :(

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #23 : 2009-06-10 14:29:55 »
То не проблема, тільки куди звонити-то? Киньте мені хоч якесь приватне повідомлення, будь ласка.
Навіть у анонімів є електронна скринька. Пишіть туди. :)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #24 : 2009-06-10 17:49:00 »

за посиланням чорними буквами на білому фоні написано:
Цитата
If your system crashes before your data has been written to disk you may see additional risks of data loss based on the delayed block allocation.   This risk can be minimized by using a UPS to keep your system running when there is a power loss and by performing backups on a regular basis.  Both of these are common sense issues that you should always provide for important data.

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #25 : 2009-06-11 09:58:57 »
Цікаво, модератор дошки її бачить? Бо я - ні.
« Змінено: 2009-06-11 09:59:20 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #26 : 2009-06-11 12:45:47 »

Я не побачив там тестів. Я сам робив тести, результати для старішої версії (тієї, яка йде в 10-ій Федорі) див. тут: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/317781/comments/148 .

Правильніше було б ці тести робити для тієї самої версії ядра. У вас версія ядра, напевно, була застаріла

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #27 : 2009-06-11 12:52:38 »
Правильніше було б ці тести робити для тієї самої версії ядра. У вас версія ядра, напевно, була застаріла
На той момент, реалізація екст4 була однакова. Зараз, звичайно, треба тестувати в 2.6.30. Я просто його не маю і не маю бажання його збирати. Коли воно до мене доповзе, тоді і потестую. Якщо сподобається - переповзу на екст4.
[Fedora Linux]

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #28 : 2009-06-11 12:53:09 »
за посиланням чорними буквами на білому фоні написано:
Цитата
If your system crashes before your data has been written to disk you may see additional risks of data loss based on the delayed block allocation.   This risk can be minimized by using a UPS to keep your system running when there is a power loss and by performing backups on a regular basis.  Both of these are common sense issues that you should always provide for important data.

В висновку там все написано. Зверніть увагу, там тестували сервер, а не десктоп

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • Програміст
« Відповідей #29 : 2009-06-11 12:54:17 »
Цікаво, модератор дошки її бачить? Бо я - ні.
action=mailto;user=Guest;mail_id=rbgxpy3YPdHcohnedeHfxAcvZrYs@iiB.uu3bSzaa4lwJlaZmohG3BLXLnaarkyspg3rPYLQd4x6UpEMieDcC66Qnx5EaATLjCqVVwklT2borA0KAHvRqcv1RrpMO2sfz3eQgbjGmIJj98kpIHOU7vZDawVhUwTJF8EQiKwtx5T4xEyAcoLk3QBXwrdP0x4DZlmQLAQnU4YXaAdtb0MH1eTgNzkAL
[Fedora Linux]